Praktische Informatie IJsland

Handige informatie om zorgeloos over IJsland te reizen

De pagina praktische informatie biedt over verschillende onderwerpen handige informatie voor jouw IJsland rondreis. Bij het voorbereiden van een reis komen er altijd veel dingen op je pad waar je misschien van tevoren helemaal niet bij hebt stilgestaan. Daarom hebben wij uit onze eigen ervaringen deze pagina opgesteld. Sommige informatie is gewoon heel erg handig om vooraf al te weten.

Handige IJsland info
Tips en tricks voor IJsland

Tips & tricks voor IJsland

Kicken zo een IJsland reis, maar er zijn enkele punten waarvan het handig is om alvast meer over te weten voordat je naar IJsland gaat. Zo mag je niet zomaar voedsel invoeren en zitten er strikte regels aan het meebrengen van huisdieren. Meer informatie vind je op de IJsland tips & tricks pagina.

Alle Tips & Tricks voor IJsland
Info over autorijden in IJsland

Autorijden in IJsland

Ben je van plan zelf te gaan rijden in IJsland? Bereid je goed voor want rijden in IJsland is compleet anders dan in Nederland. Veiligheid staat voorop en een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. De belangrijkste verkeersregels, verschillen en een handige instructievideo vind je op de autorijden in IJsland pagina.

Veilig de weg op
praktische IJsland info
Goed om te weten IJsland kosten

IJsland rondreis kosten

Denk je serieus na over een reis naar IJsland? Wij zeggen sowieso doen, maar check voor de zekerheid even de kosten die komen kijken bij een IJsland (rond)reis. Goedkoop is het zeker niet, maar zo duur als het af en toe wordt afgeschilderd valt ook wel mee. Als je zelf een beetje op de uitgaven kunt letten.

Dit kost een reis naar IJsland
Info noorderlicht zien IJsland

Het noorderlicht spotten

Het noorderlicht, of de Aurora Borealis, is een natuurfenomeen die ongekend is. Het is niet te vergelijken met welk ander natuurfenomeen dan ook. Het is absoluut iets wat je minimaal één keer in je leven gezien moet hebben. Vergroot jouw kans met deze tips om het noorderlicht te spotten.

Vergroot jouw kans
Goed om te weten voor IJsland

Met de ferry naar IJsland

In sommige gevallen is het te leuk, of goedkoper, om met je eigen vervoer naar IJsland te gaan. Gelukkig gaat er gewoon een ferry vanuit Denemarken. Benieuwd wat deze kost en hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Wij hebben hem gebruikt en delen onze ervaring. Mis vooral de tussenstop op de Faeröer Eilanden niet.

Pak de ferry naar IJsland

Openbaar vervoer op IJsland

Het is misschien niet de eerste manier van reizen waar je aan denkt, maar in de zomermaanden is het een goed alternatief in plaats van een auto of camper huren. En hoewel het aanbod niet zo breed is zoals we gewend zijn, er rijden alleen maar bussen over het eiland, kom je wel bijna overal.

Handige info over het OV
Praktische info IJsland bellen internet

Bellen en internetten vanuit IJsland

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder. We moeten bereikbaar blijven. Hoe afgezonderd IJsland ook klinkt, er is haast overal gewoon bereik. 3G en/of 4G. En niet eens zo duur. Lees meer over de provider die wij gebruikte en hoe je goedkoop bereikbaar blijft voor het thuisfront.

Blijf bereikbaar in IJsland
Info kamperen IJsland

Kamperen in IJsland

Zeker niet voor alle seizoenen, maar zo rondom de zomer is het een heerlijk (en goedkoper) alternatief dan elke keer een hotel, guesthouse of hostel op te zoeken. En met een beetje geluk sta je dicht bij de unieke IJslandse natuur. Ja kamperen in IJsland is fijn. Hier lees je alles wat je moet weten.

Waar en hoe kamperen in IJsland
Praktische informatie IJsland
Handige en praktische IJsland informatie
Handige info over liften IJsland

Liften op IJsland

Is het openbaar vervoer voor jouw niet uitdagend genoeg? Dan is liften in IJsland dat misschien wel. Lees tips die wij kregen van lifters die we onderweg hebben meegenomen. Want hoewel het iets anders is dan in de rest van Europa is het zeker geen onbegonnen werk. Neem wel water- en winddichte kleding mee.

Tips om te liften door IJsland
© 2022 Reizen in