IJsland vakantie

Ga op vakantie in IJsland en dompel je onder in de natuur

Zin in een vakantie waar het draait om de natuur? Ontdek IJsland! Geen enkel land is vergelijkbaar met dit bijzondere eiland. En het ligt eigenlijk best heel dichtbij Nederland. Met een IJsland vakantie garandeer je jezelf van landschappen die buitenaarts aanvoelen. Wij hebben een rondreis door IJsland gemaakt van vijf weken. Met onze eigen camper hebben we veel van IJsland ontdekt, maar (helaas) nog lang niet alles. Denk jij erover om een vakantie naar IJsland te boeken? Wacht niet langer en doe het! We beloven dat het een onvergetelijke reis wordt.

IJsland zomervakanties

Verwacht geen snikhete dagen tijdens jouw IJsland zomervakantie. De zomer kent aangename temperaturen maar door de ligging kan het weer zo omslaan. Wind, regen en bewolking hoort nu eenmaal bij de IJsland ingrediënten. Gelukkig vergeet je dat snel door de spectaculaire uitzichten, wonderschone watervallen, mysterieuze vulkanen en bizarre lavavelden. Met een beetje geluk kan je ook gewoon een dagje zonnebaden op een pikzwart strand, kicken toch?! Oh en dat vergeten we bijna, het is in de zomer ook lekker lang licht. Dus doe eens gek en slaap overdag om gedurende de nacht (voelt als dag) in alle rust de IJslandse schoonheid te ontdekken.

Lees hieronder verder!
 • Uitdagende weg naar Rauðasandur (rode strand)
  anemptytextlline
 • Avondluchten vervelen nooit in IJsland
  anemptytextlline
 • Bovenste gedeelte van de Dynjandi waterval in IJsland
  anemptytextlline
 • Vliegtuigwrak Sólheimansandur zuid-IJsland
  anemptytextlline
 • goedkoop auto huren tips
  4x4 auto huren in IJsland
  anemptytextlline
 • Mos dat groeit op lava
  anemptytextlline
 • Op de tektonische platen in IJsland
  anemptytextlline
 • Dit haaienvlees blijft enkele maanden drogen
  anemptytextlline
 • Must see Jökulsárlón Glacier Lagoon
  anemptytextlline
 • Wandeling bij Hvalnes Nature Reserve Beach
  anemptytextlline
 • Klimmen in IJsland
  anemptytextlline
 • Episch noorderlicht Seyðisfjörður IJsland
  anemptytextlline
 • Goðafoss waterval op zijn mooist
  anemptytextlline
 • Grjótagjá cave IJsland
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline

Wij Reizen In IJsland

IJsland is magisch, en één van de mooiste landen die wij bezocht hebben. Maar IJsland vraagt wel om een goede voorbereiding. Gelukkig heb je ons gevonden. Vijf weken reden we over het eiland en alles wat je moet weten om niet voor verrassingen te komen staan vind je hier. Zo ga je met een gerust hart genieten van dit epische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

IJsland wintervakanties

Hou jij wel van extreem, kou en sneeuw? Dan is de winterperiode perfect om het echt ruige IJsland te leren kennen. Tijdens een vakantie in IJsland gedurende de winter moet je wel rekening houden met afgesloten wegen en gebieden. Zo is bijvoorbeeld een groot deel van het binnenland niet bereikbaar. De winter brengt naast sneeuw ook het bizar spectaculaire noorderlicht met zich mee. Al hebben wij het noorderlicht ook in september goed kunnen zien. Na een koude dag dompel je heerlijk onder in een warme hot pool om te genieten van een intense sterrenhemel. Klinkt dit voor jou als een perfect IJsland vakantie? Check het winterse IJsland vakantieaanbod.

Naar onze mening is er geen ander land zoals IJsland en ontdek je hier de meest intense landschappen. IJsland is goed ingericht op het toerisme en kent voldoende accommodatie mogelijkheden of opties tot het huren van een auto of camper. Laat je opslokken door dit magische eiland en ervaar een intense IJsland vakantie. Alvast jouw reisvirus voor IJsland laten oplaaien? Bekijk dan eens de IJsland bezienswaardigheden.

Tip: Geen zin om in het hoogseizoen of in de winterperiode naar IJsland te gaan? Ontdek dan welke reisperiode wel voor jou het meest geschikt is en plan jouw IJsland vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in IJsland?

Enthousiast over IJsland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw IJsland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over IJsland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram