Noorderlicht spotten in IJsland

Acht maanden per jaar is dit sprekende natuurfenomeen hier te zien

Het noorderlicht, of de Aurora Borealis, is een natuurfenomeen die ongekend is. Het is niet te vergelijken met welk ander natuurfenomeen dan ook. Oké op het zuiderlicht na. Wat het noorderlicht misschien nog mooier maakt is dat het niet altijd op dezelfde plek te zien is en van verschillende factoren afhankelijk is. Bewolking kan bijvoorbeeld een boosdoener zijn. Het is dus jagen op het noorderlicht en helaas niet op een vast punt genieten.

Wat is het noorderlicht?

First things first, wat is het noorderlicht nou precies? Het noorderlicht zijn (meestal maar niet altijd) groene lichten die kunnen worden gezien in gebieden dichtbij het poolgebied; IJsland, Scandinavië, Alaska en de noordelijke delen van Canada. Het licht ontstaat doordat kleine geladen deeltjes door de dampkring komen en een reactie ontlokken, dit zien wij terug in een gekleurd licht dat lijkt te bewegen door de lucht. Vaak is de kleur groen maar soms ook blauw, paars, licht rood of een combinatie van deze kleuren.

Wanneer is het noorderlicht te zien in IJsland?

Het officiële Aurora seizoen in IJsland is van oktober tot maart, maar eigenlijk komt het fenomeen het hele jaar door voor. Het is dan alleen niet zichtbaar. Het noorderlicht komt pas echt goed tot zijn recht als het pik en pik donker is. Rondom de zomermaanden is dit nauwelijks het geval. In IJsland hoeft het niet hartje winter te zijn om het noorderlicht te spotten. Met goede weersomstandigheden, heldere nacht, is het ook in de herfst en lente te zien. Bewolking belemmert het zicht, dit maakt het in de winter (door hevige sneeuwval) soms juist erg lastig om het noorderlicht in IJsland te zien. Er wordt gezegd dat juist koude nachten ideaal zijn, niet zozeer voor het noorderlicht maar voor een heldere lucht.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Eerste Noorderlicht ervaring in IJsland
  anemptytextlline
 • Noorderlicht spotten in IJsland
  anemptytextlline
 • Noorderlicht oostfjorden van IJsland
  anemptytextlline
 • Noorderlicht IJsland
  anemptytextlline
 • Episch noorderlicht Seyðisfjörður IJsland
  anemptytextlline

Wij Reizen In IJsland

IJsland is magisch, en één van de mooiste landen die wij bezocht hebben. Maar IJsland vraagt wel om een goede voorbereiding. Gelukkig heb je ons gevonden. Vijf weken reden we over het eiland en alles wat je moet weten om niet voor verrassingen te komen staan vind je hier. Zo ga je met een gerust hart genieten van dit epische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.