Sintra en het Pena Palace

Een culturele explosie net boven Lissabon

Home » Europa » Portugal » Sintra en het Pena Palace

Nog geen veertig kilometer boven Lissabon ligt Sintra, een stadje omgeven met paleizen en kastelen. Elk met een eigen park maar ook een groots stadspark. Onwetend over de hoeveelheid bezienswaardigheden rijden we naar binnen. Overdonderd blijkt dat er meer tijd nodig is om Sintra te bezoeken. Daarom rijden we door naar Cabo do Roca, om daar de nacht door te brengen en vroeg in de ochtend terug naar Sintra te gaan.

Cabo do Roca, meest westelijke punt van Europa

Het is een dag waar onze voorbereiding niet het sterkste punt is, maar waarin alles toch goed uitpakt. Eerst Sintra waar onze verwachting niet blijkt te kloppen. Toen Cabo do Roca. Zonder achterliggende gedachte lijkt het een mooi punt om te overnachten. Het navigatiesysteem wordt ingesteld en het ziet er allemaal logisch uit, tot de weg opeens versmalt. Maar nog geen probleem, het is een prachtige weg dwars door het Parque Natural de Sintra-Cascais. Dan verschijnt de eerste tegenligger, beide iets de berm in en het gaat net. De tweede kan niet de berm in en we moeten uitwijken. De auto passeert maar even lijkt het of wij vastzitten. De geur van brandend rubber dringt rustig naar binnen als niet veel later ook wij onze weg weer vervolgen. Gelukkig maar. De rest van de weg verloopt zonder tegenslagen, maar op de terugweg nemen we toch een andere route.

Aangekomen op Cabo do Roca staan er tot onze grote verbazing tourbussen, meer dan veertig auto’s en het is een populaire bushalte waar de lijnbus regelmatig stopt. We vragen ons hardop af waarom, zo mooi is het hier toch ook weer niet. Misschien heeft de reis ons verwend, maar we hebben mooiere uitzichten gehad. Bijvoorbeeld die bij het meest westelijke punt van Frankrijk. Terug in de camper zoeken we het uit en wat blijkt, Cabo do Roca is het meest westelijke punt van Europa! Dat maakt het op een gekke manier opeens een stuk leuker. We overnachten dus op het meest westelijke punt van Europa. De volgende ochtend staan we vroeg op en hebben we Cabo do Roca voor onszelf. Toch best mooi. 😉

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Sintra en het Pena Palace

Het is een lastige keuze. Uit de verschillende paleizen en kastelen kiezen we om één paleis goed te bezoeken in plaats van meerdere gehaast. Dit wordt het Pena Palace. De afweging ging tussen het National Palace en het Pena Palace. Maar als we horen dat het National Palace vooral draait om de erewachten, er binnen niet veel te zien is en het park niet groot (het kost maar een uur om er grondig door heen te lopen) kiezen we voor het Pena Palace. Als we de toegangstickets hebben gekocht (a €11,- p.p.) merken we snel dat de juiste beslissing is gemaakt. Het rood gele paleis doet denken aan de Efteling. De details zijn onwerkelijk. Om nog niet te spreken over het interieur. Kamers zijn nog precies zoals een paar honderd jaar geleden, met alle meubels en decoraties. Het is onwerkelijk om te zien over welke luxe er toen al werd beschikt.

Tip: er gaan hop on/off bussen vanaf Sintra’s station langs alle hoogtepunten. Voor €5,- p.p. kun je bijvoorbeeld met de bus langs o.a. Het Moorse Kasteel en het Pena Palace.

Na het paleis wacht een enorm park om ontdekt te worden. Verspreid door het park zijn de gekste dingen terug te vinden. Van stenen tronen, tot tafels waar de koningin het liefste aan zat. Maar ook uitkijkpunten, standbeelden en schitterende tuinen. Hier kun je in verdwalen, dagen rondlopen en elke keer iets nieuws ontdekken. Na goed vier uur verwonderd te zijn door het Pena Palace stappen we voldaan de bus weer in. Meer zien heeft geen zin meer, het zijn al te veel indrukken geweest. Het Alhambra in Spanje was indrukwekkend, maar Sintra en het Pena Palace heeft ons nog meer verbaasd. Vooral omdat we nog niet eens alles hebben gezien en het de moeite is om er een keer naar terug te gaan.

Zelf reizen in Portugal?

Ben je enthousiast geworden over Portugal en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis

Wij Reizen In op Instagram

Account with this username does not exist