Sintra en het Pena Palace

Een culturele explosie net boven Lissabon

Geschreven door: Lars

Nog geen veertig kilometer boven Lissabon ligt Sintra, een stadje omgeven met paleizen en kastelen. Elk met een eigen park maar ook een groots stadspark. Onwetend over de hoeveelheid bezienswaardigheden rijden we naar binnen. Overdonderd blijkt dat er meer tijd nodig is om Sintra te bezoeken. Daarom rijden we door naar Cabo do Roca, om daar de nacht door te brengen en vroeg in de ochtend terug naar Sintra te gaan.

Cabo do Roca, meest westelijke punt van Europa

Het is een dag waar onze voorbereiding niet het sterkste punt is, maar waarin alles toch goed uitpakt. Eerst Sintra waar onze verwachting niet blijkt te kloppen. Toen Cabo do Roca. Zonder achterliggende gedachte lijkt het een mooi punt om te overnachten. Het navigatiesysteem wordt ingesteld en het ziet er allemaal logisch uit, tot de weg opeens versmalt. Maar nog geen probleem, het is een prachtige weg dwars door het Parque Natural de Sintra-Cascais. Dan verschijnt de eerste tegenligger, beide iets de berm in en het gaat net. De tweede kan niet de berm in en we moeten uitwijken. De auto passeert maar even lijkt het of wij vastzitten. De geur van brandend rubber dringt rustig naar binnen als niet veel later ook wij onze weg weer vervolgen. Gelukkig maar. De rest van de weg verloopt zonder tegenslagen, maar op de terugweg nemen we toch een andere route.

Aangekomen op Cabo do Roca staan er tot onze grote verbazing tourbussen, meer dan veertig auto's en het is een populaire bushalte waar de lijnbus regelmatig stopt. We vragen ons hardop af waarom, zo mooi is het hier toch ook weer niet. Misschien heeft de reis ons verwend, maar we hebben mooiere uitzichten gehad. Bijvoorbeeld die bij het meest westelijke punt van Frankrijk. Terug in de camper zoeken we het uit en wat blijkt, Cabo do Roca is het meest westelijke punt van Europa! Dat maakt het op een gekke manier opeens een stuk leuker. We overnachten dus op het meest westelijke punt van Europa. De volgende ochtend staan we vroeg op en hebben we Cabo do Roca voor onszelf. Toch best mooi. 😉

Lees hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Start jouw Portugal rondreis!

Start jouw Portugal rondreis of vakantie met behulp van onze ervaringen, opgedaan in ruim 12 maanden toeren door dit aangename Zuid-Europese land. We hebben alles over Portugal overzichtelijk voor je uitgewerkt in dit eBook. Van de Portugese cultuur tot niet te missen bezienswaardigheden, mooie reisroutes en handige tips & tricks. Kortom, alles wat je nodig hebt om optimaal te genieten van Portugal.

Bekijk het eBook; Reizen In Portugal
UG9ydHVnYWwgcmVpcyBlYm9vaw==

Sintra en het Pena Palace

Het is een lastige keuze. Uit de verschillende paleizen en kastelen kiezen we om één paleis goed te bezoeken in plaats van meerdere gehaast. Dit wordt het Pena Palace. De afweging ging tussen het National Palace en het Pena Palace. Maar als we horen dat het National Palace vooral draait om de erewachten, er binnen niet veel te zien is en het park niet groot (het kost maar een uur om er grondig door heen te lopen) kiezen we voor het Pena Palace. Als we de toegangstickets hebben gekocht (a €11,- p.p.) merken we snel dat de juiste beslissing is gemaakt. Het rood gele paleis doet denken aan de Efteling. De details zijn onwerkelijk. Om nog niet te spreken over het interieur. Kamers zijn nog precies zoals een paar honderd jaar geleden, met alle meubels en decoraties. Het is onwerkelijk om te zien over welke luxe er toen al werd beschikt.

Tip: er gaan hop on/off bussen vanaf Sintra's station langs alle hoogtepunten. Voor €5,- p.p. kun je bijvoorbeeld met de bus langs o.a. Het Moorse Kasteel en het Pena Palace.

Na het paleis wacht een enorm park om ontdekt te worden. Verspreid door het park zijn de gekste dingen terug te vinden. Van stenen tronen, tot tafels waar de koningin het liefste aan zat. Maar ook uitkijkpunten, standbeelden en schitterende tuinen. Hier kun je in verdwalen, dagen rondlopen en elke keer iets nieuws ontdekken. Na goed vier uur verwonderd te zijn door het Pena Palace stappen we voldaan de bus weer in. Meer zien heeft geen zin meer, het zijn al te veel indrukken geweest. Het Alhambra in Spanje was indrukwekkend, maar Sintra en het Pena Palace heeft ons nog meer verbaasd. Vooral omdat we nog niet eens alles hebben gezien en het de moeite is om er een keer naar terug te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor maar €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

Bekijk het eBook

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram