Reizen in beeld: Laatste avonturen in Portugal

Het dak van Portugal - Romeinse opgravingen - Porto

Deze reeks neemt je mee bij bezoeken aan het klooster Alcobaça, Romeinse opgravingen, de hoogste berg van Portugal en een citytrip in Porto.

Alcobaca

Dit klooster heeft enkele imposante onderdelen. Te beginnen met de buitenkant, helemaal als de lucht grijs dichttrekt. Binnen wordt via twee graftombes het bekendste Portugese liefdesverhaal verteld dat van Koning Pedro I en Inês de Castro.

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Romeinse opgravingen

Conimbriga, vlakbij Coimbra, is een van de grootste Romeinse opgravingen in Portugal. Vooral de mozaïekvloeren zijn spectaculair, van doolhoven tot uitbeeldingen van de jacht en mysterieuze wezens. Een bezoek meer dan waard.

Torre

De hoogste berg van Portugal, de Torre, komt met zijn 1993 meter net zeven meter te kort om de Portugese magische grens te halen. Daarom is er een toren gebouwd waar de berg nu zijn naam aan dankt. Dit is één van de weinige plekken waar in Portugal sneeuw te vinden is, in de winter dan.

Porto

Porto is een unieke stad, er hangt een ontspannen vibe die zorgt dat de stad helemaal niet zo groot aanvoelt. Ideaal om rustig doorheen te dwalen en je te laten verbazen door al het moois dat op je pad komt. Als er dan nog een groepje goed geklede heren voorbij komt zetten weet je dat je een goede foto hebt!

Zelf reizen in Portugal?

Ben je enthousiast geworden over Portugal en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Dasja
Dasjadroomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis

Wij Reizen In op Instagram