De bijzondere dieren van Australië

Van kangoeroes tot Tasmaanse duivels en de Kookaburra

Geschreven door: Charlotte

Denk je aan Australië, dan denk je aan kangoeroes. En aan lange, uitgestrekte wegen door de outback met gele bordjes langs de weg die je erop attenderen op te passen voor deze springende dieren. Er zijn een heleboel gevaarlijke dieren uniek voor Australië, maar gelukkig ook een heleboel gekke dieren die níet dodelijk zijn – al is het niet aan te raden ruzie te krijgen met een kangoeroe. In dit blog vertellen we je een beetje meer over kangoeroes en koala’s, maar bijvoorbeeld ook over de minder bekende Tasmaanse duivel en de emoe.

Skippy de Boskangoeroe

Uluru, de Sydney Opera House, de Twaalf Apostelen: allemaal staan ze symbool voor the land down under. Maar het grootste icoon van het land is waarschijnlijk de kangoeroe: het schattige buideldier dat buiten Australië alleen op Nieuw-Guinea voorkomt. De kangoeroe is het nationale troeteldier, en de meeste Aussies vinden de kangoeroes net zo leuk als de toeristen. Het vlees wordt dan ook lang niet zoveel gegeten als rund, ondanks de enorme hoeveelheden die in Australië rondspringen. Je hebt de meeste kans om ze in de schemering of ’s nachts te zien, wanneer ze actief worden. De beste periode is het voorjaar (tijdens de Nederlandse herfst), wanneer de kleine kangoeroes worden opgevoed door hun mamma’s.

Pas op: let goed op als je ’s avonds of ’s nachts de weg opgaat. Dan komen de kangoeroes namelijk ook tevoorschijn, en met hun lengte en gewicht (ze kunnen wel 80 kilo wegen) wil je ze niet voor je auto hebben. Helaas gebeuren er op die manier genoeg ongelukken down under.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Picknicken in Melbourne
  anemptytextlline
 • Eagle Bay vineyard in West-Australië
  anemptytextlline
 • Road trains in Australië
  anemptytextlline
 • Sydney CBD
  anemptytextlline
 • Reisroutes Australie
  Kamperen op een holiday park is ook niet verkeerd
  anemptytextlline