Surfvakantie naar Lagos

Een vliegende start voor een beginnende surfer

Home » Europa » Portugal » Surfvakantie naar Lagos

Zeg jij al jaren dat je weleens zou willen surfen? Sta jij in je dromen minutenlang op een surfplank te shinen? Wil je nu echt eens werk maken van die surfplannen? Stap dan nu op het vliegtuig naar Lagos en ga een fantastische surfvakantie tegemoet.

Lagos, een surfstad?

Dat Lagos een leuke stad is, dat hebben we hier al een keertje uitgelegd. Maar is Lagos ook een surfstad? Ja en nee. Lagos ligt aan de zuidkust van Portugal, terwijl vooral de westkust populair is onder surfers. De zuidkust is echter ook surfbaar, en biedt vooral voor beginners mogelijkheden. De surfspots zijn vaak beachbrakes, met lagere golven. Populair bij surfscholen dus. Het water is trouwens ook iets warmer dan aan de westkust, een leuke bonus!

Een goede uitvalsbasis

Lagos is daarom een goede uitvalsbasis voor een beginnende surfer. Op loopafstand vind je twee surfstranden. Het grote strand van Lagos en Praia da Luz, iets ten westen. Als hier geen golven zijn, dan ben je met een half uur rijden bij bekende stranden zoals bij Sagres (zuidkust) of de indrukwekkende stranden aan de westkust van de Algarve. Waarvan sommige als beste surfstranden van Portugal te boek staan.

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Surfscholen in Lagos

Om die reden zijn er ook tal van surfscholen in Lagos, die zich vooral richten op de startende surfers. Daarnaast hebben deze scholen ook vaak een eigen hostel, wat handig, goedkoper en vooral gezellig is. De surfscholen zorgen niet alleen voor alle materialen, zoals surfboards (foamies) en wetsuits, maar weten ook op welke plekken op die dag goede golven zijn (vaak scouten ze van tevoren even). Vanuit Lagos ga je voor een hele dag op pad naar de spot waar die dag de beste golven gepakt kunnen worden. Vaak verzorgen zij daar ook de lunch. Ideaal toch?

De stad in na het surfen

De meesten gaan met een groep vrienden of met familie naar Lagos om een week kennis te maken met het surfen. Je zult zien dat het voor sommigen na een paar dagen dan toch wel weer leuk is geweest. (Surfen is best wel zwaar!). Ideaal als je dan in Lagos zit. Een deel van de groep kan lekker blijven surfen, en voor de rest is er genoeg te doen in het levendige Lagos. Aan het eind van de dag kun je samen tevreden terugkijken op een leuke dag in een van de vele gezellige kroegjes en barretjes in de oude binnenstad.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

Mattias vindt ultieme vrijheid in het reizen. Weg van alles wat moet, en op zoek naar onbekende uitgestrekte natuur. Het liefst met zoveel mogelijk wilde dieren, een paar straathonden en katjes die wat liefde kunnen gebruiken. Het reizen is voor Mattias een inspiratiebron voor het leven in Nederland. Minimalistisch, duurzaam, buiten, en genoegen nemen met minder. Door klein te leven heeft hij de vrijheid, het geld en tijd om zijn dromen waar te maken. In Nederland bouwt Mattias nu zijn eigen Tiny house, en bereidt ondertussen nieuwe avonturen voor.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals