Hiken in het Tapada Nacional de Mafra

Is dit een themapark of natuurpark?

Home » Europa » Portugal » Hiken in het Tapada Nacional de Mafra

door

Op veertig kilometer ten noorden van Lissabon ligt het Tapada park. Het Tapada Nacional de Mafra park is rond 1750 voor het eerst gebruikt als een jachtgebied. Jarenlang is het alleen door de elite van Portugal gebruikt maar nu is het voor het grote publiek toegankelijk. Je kunt er verschillende activiteiten ondernemen, allemaal met het doel om van de prachtige natuur en de dieren te genieten. Hier lees je hoe je het Tapada Nacional de Mafra ontdekt.

Het Tapada Nacional de Mafra park

Het Tapada park is geen echt nationaal park, maar een wildpark met veel activiteiten en dieren. Je kunt je op verschillende manieren verplaatsen. Wandelen is de ideale manier maar je kunt ook een treintje of een busje nemen om de omgeving te verkennen. Er zijn leuke activiteiten, zoals paardrijden en boogschieten. Aan een bezoek aan het park hangt helaas wel een prijskaartje. Om door het park te wandelen betaal je vier euro, voor het boogschieten zes euro en voor bijvoorbeeld een ritje in de trein betaal je twaalf euro. Door deze activiteiten en kosten lijkt het park net een ecologisch themapark, maar als je het park te voet verkend laat je alle activiteiten en ruis achter je en ben je één met de natuur. Na een paar minuten wandelen begint het park op een echt nationaal park te lijken. Meer informatie over het park vind je hier.

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hiken voor het ultieme natuurgevoel

In het park zijn wandelroutes van vier tot acht kilometer. Op de langere afstanden is er een grotere kans om wilde dieren tegen te komen, dus die hebben wij genomen. De wandelroute staat goed aangegeven en brengt je door de bossen met Portugese eiken, kurkbomen en dennenbomen. Onderweg kom je verschillende jachthuisjes tegen. Deze mag je gewoon inklimmen, en dat is aan te raden want ze geven je een prachtig uitzicht over het park. Maar nog leuker is het om wilde dieren te spotten. Op de route hebben we meerdere sporen van herten gespot, maar ze hebben zich niet laten zien. Na een aantal kilometer lopen hadden we dan toch succes, wilde zwijnen. In het park zijn ook vossen, dassen en arenden te vinden, deze zijn nog lastiger te spotten en helaas hebben we ze niet gezien. Maar misschien heb jij meer geluk.

Niet alleen de wandeling is mooi

Aan het eind van de wandeling kom je bij een prachtige plek waar gepicknickt kan worden. De picknicktafels bevinden zich in een bosrijke omgeving, een fijne plek om bij te komen van de wandeling en op te laden voor de verdere reis. De route van en naar Tapada Nacional de Mafra is ook één van de hoogtepunten van het bezoek aan dit park. De bochtige weg brengt je al door de natuur en misschien spot je hier wel een hert of everzwijn.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals