Hiken in het Tapada Nacional de Mafra

Is dit een themapark of natuurpark?

Geschreven door: Lars

Op veertig kilometer ten noorden van Lissabon ligt het Tapada park. Het Tapada Nacional de Mafra park is rond 1750 voor het eerst gebruikt als een jachtgebied. Jarenlang is het alleen door de elite van Portugal gebruikt maar nu is het voor het grote publiek toegankelijk. Je kunt er verschillende activiteiten ondernemen, allemaal met het doel om van de prachtige natuur en de dieren te genieten. Hier lees je hoe je het Tapada Nacional de Mafra ontdekt.

Het Tapada Nacional de Mafra park

Het Tapada park is geen echt nationaal park, maar een wildpark met veel activiteiten en dieren. Je kunt je op verschillende manieren verplaatsen. Wandelen is de ideale manier maar je kunt ook een treintje of een busje nemen om de omgeving te verkennen. Er zijn leuke activiteiten, zoals paardrijden en boogschieten. Aan een bezoek aan het park hangt helaas wel een prijskaartje. Om door het park te wandelen betaal je vier euro, voor het boogschieten zes euro en voor bijvoorbeeld een ritje in de trein betaal je twaalf euro. Door deze activiteiten en kosten lijkt het park net een ecologisch themapark, maar als je het park te voet verkend laat je alle activiteiten en ruis achter je en ben je één met de natuur. Na een paar minuten wandelen begint het park op een echt nationaal park te lijken. Meer informatie over het park vind je hier.

Lees hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Start jouw Portugal rondreis!

Start jouw Portugal rondreis of vakantie met behulp van onze ervaringen, opgedaan in ruim 12 maanden toeren door dit aangename Zuid-Europese land. We hebben alles over Portugal overzichtelijk voor je uitgewerkt in dit eBook. Van de Portugese cultuur tot niet te missen bezienswaardigheden, mooie reisroutes en handige tips & tricks. Kortom, alles wat je nodig hebt om optimaal te genieten van Portugal.

Bekijk het eBook; Reizen In Portugal
UG9ydHVnYWwgcmVpcyBlYm9vaw==

Hiken voor het ultieme natuurgevoel

In het park zijn wandelroutes van vier tot acht kilometer. Op de langere afstanden is er een grotere kans om wilde dieren tegen te komen, dus die hebben wij genomen. De wandelroute staat goed aangegeven en brengt je door de bossen met Portugese eiken, kurkbomen en dennenbomen. Onderweg kom je verschillende jachthuisjes tegen. Deze mag je gewoon inklimmen, en dat is aan te raden want ze geven je een prachtig uitzicht over het park. Maar nog leuker is het om wilde dieren te spotten. Op de route hebben we meerdere sporen van herten gespot, maar ze hebben zich niet laten zien. Na een aantal kilometer lopen hadden we dan toch succes, wilde zwijnen. In het park zijn ook vossen, dassen en arenden te vinden, deze zijn nog lastiger te spotten en helaas hebben we ze niet gezien. Maar misschien heb jij meer geluk.

Niet alleen de wandeling is mooi

Aan het eind van de wandeling kom je bij een prachtige plek waar gepicknickt kan worden. De picknicktafels bevinden zich in een bosrijke omgeving, een fijne plek om bij te komen van de wandeling en op te laden voor de verdere reis. De route van en naar Tapada Nacional de Mafra is ook één van de hoogtepunten van het bezoek aan dit park. De bochtige weg brengt je al door de natuur en misschien spot je hier wel een hert of everzwijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor maar €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

Bekijk het eBook

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram