Een zomer lang in Portugal

Hoe het is om een hele zomer in Portugal te zijn

Geschreven door: Lars

Na vorig jaar al eens te hebben overwintert in Portugal was het dit jaar tijd om er een hele zomer door te brengen. Voor ons was de reden om te kiezen voor een zomer in Portugal tweedelig; we wilden beter leren surfen maar ook de wetenschap dat we aankomende winter weer naar Marokko gaan speelde mee. Minder kilometers maken. Dit is wat we hebben geleerd tijdens een zomer in Portugal, hopelijk heb je er iets aan.

Het hoogseizoen

Het hoogseizoen van Portugal is, makkelijk gezegd, de hele maand augustus. En dat is te merken ook. Waar je in juli nog lekker alleen staat en het strand bijna de hele dag voor jezelf hebt, is dit in augustus haast ondenkbaar. En al helemaal in de weekeinden wanneer alle Portugezen er op uit lijken te trekken om gezellig met de familie op roadtrip te gaan of juist om met zijn allen te picknicken. Het hoogseizoen betekent in Portugal dus niet direct dat je tussen de andere toeristen komt te zitten. Er is een grote kans dat je gezellig naast een grote Portugese familie plaatsneemt. En zeker, er zijn verschillen tussen Noord- en Zuid-Portugal. Niet alleen de temperatuurverschillen maar ook de populariteit van beide delen ligt anders.

Het verschil tussen Noord- en Zuid-Portugal

Er is, naast temperatuur, nog een duidelijk verschil tussen de twee uiterste delen van Portugal. Zo is het zuiden met de Algarve trekpleister nummer één. Dit is het hele jaar door onder andere terug te zien in de aantallen hotels en vakantieparken. In de zomer wordt dit beeld bevestigd met volle stranden en een overvloed aan toeristen in de gezellige vissersdorpjes die zich meer en meer lijken in te richten op het toerisme.

Een ander populair deel van Portugal is het stuk tussen Lissabon en Porto, vooral onder surfers maar ook als je het strand graag afwisselt met wereldsteden en cultuur (bekijk deze reisroute maar eens). Veel minder populair is het gebied ten noorden van Porto. Dat het hier rustig is dat zul je ons niet horen zeggen, maar massaal is het (nog) niet. Er is nog een duidelijk verschil, de temperatuur.

Tekst gaat hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline