Hike de Rota Vicentina in Portugal

De wandelroutes van de Rota Vincentina in Zuid-Portugal

Geschreven door: Anniek

Hiken is een fijne manier om een land te verkennen. Doordat hiken relatief langzaam gaat kun je de omgeving goed in je opnemen, de natuur voelen en van de uitzichten genieten. Portugal is een perfect land voor een mooie dagwandeling of een meerdaagse hike. In het zuidwesten van Portugal liggen uitdagende routes van de Rota Vicentina voor je klaar. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om de mooie natuur van Portugal echt te ervaren.

De regio

De Rota Vicentina is een wandelroute in het zuidwesten van Portugal. De route loopt door Alentejo en de Algarve. Het gebied kenmerkt zich door de wilde kustregio. De plek voor de natuurliefhebber. Eigenlijk zijn het twee routes, de Rota Vicentina bestaat namelijk uit twee verschillende tracks: de Fishermen's trail en de Historical Way.

Tip: De officiële site van de Rota Vicentina is uitgebreid en superhandig om jouw persoonlijke wandeltocht mee te plannen.

De twee verschillende wandelroutes

De twee routes beginnen ter hoogte van Sines en eindigen zuidelijk in Sagres, ze kunnen ook andersom gelopen worden. De route is opgedeeld in stukken van 15 tot 25 kilometer en er zijn voldoende plekken om de nacht door te brengen. De markering is goed aanwezig, dus weinig kans om te verdwalen! De Fishermen's trail (120 km) loopt langs de kust en gebruikt het pad dat de locals bewandelen om bij de visspots en stranden te komen. De route geeft adembenemende uitzichten over de oceaan. Het pad is alleen te voet begaanbaar en vraagt veel energie omdat de paden vaak uit zand bestaan. De andere route, de Historical way, is makkelijker maar wel een stuk langer (230 km). Deze route loopt door verschillende dorpen, langs kurkbomen, bergen, dalen en rivieren. Maar voert ook langs gebouwen uit verschillende decennia waardoor de historie van de omgeving tot leven komt. Welke route kies jij?

Tekst gaat hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline