Hike de Rota Vicentina in Portugal

De wandelroutes van de Rota Vincentina in Zuid-Portugal

Home » Europa » Portugal » Hike de Rota Vicentina in Portugal

Hiken is een fijne manier om een land te verkennen. Doordat hiken relatief langzaam gaat kun je de omgeving goed in je opnemen, de natuur voelen en van de uitzichten genieten. Portugal is een perfect land voor een mooie dagwandeling of een meerdaagse hike. In het zuidwesten van Portugal liggen uitdagende routes van de Rota Vicentina voor je klaar. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om de mooie natuur van Portugal echt te ervaren.

De regio

De Rota Vicentina is een wandelroute in het zuidwesten van Portugal. De route loopt door Alentejo en de Algarve. Het gebied kenmerkt zich door de wilde kustregio. De plek voor de natuurliefhebber. Eigenlijk zijn het twee routes, de Rota Vicentina bestaat namelijk uit twee verschillende tracks: de Fishermen’s trail en de Historical Way.

Tip: De officiële site van de Rota Vicentina is uitgebreid en superhandig om jouw persoonlijke wandeltocht mee te plannen.

De twee verschillende wandelroutes

De twee routes beginnen ter hoogte van Sines en eindigen zuidelijk in Sagres, ze kunnen ook andersom gelopen worden. De route is opgedeeld in stukken van 15 tot 25 kilometer en er zijn voldoende plekken om de nacht door te brengen. De markering is goed aanwezig, dus weinig kans om te verdwalen! De Fishermen’s trail (120 km) loopt langs de kust en gebruikt het pad dat de locals bewandelen om bij de visspots en stranden te komen. De route geeft adembenemende uitzichten over de oceaan. Het pad is alleen te voet begaanbaar en vraagt veel energie omdat de paden vaak uit zand bestaan. De andere route, de Historical way, is makkelijker maar wel een stuk langer (230 km). Deze route loopt door verschillende dorpen, langs kurkbomen, bergen, dalen en rivieren. Maar voert ook langs gebouwen uit verschillende decennia waardoor de historie van de omgeving tot leven komt. Welke route kies jij?

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Rota Vincentina als dagwandeling?

Zie je het niet zitten om dagenlang te wandelen? Dat hoeft gelukkig niet, er zijn meerdere routes uitgestippeld voor één dag. Wij hebben een combinatie van de Fishermen’s trail en Historical way gelopen vanaf het dorpje Odeceixe. Deze route is dertien kilometer en brengt je van het dorp langs de rivier naar de plek waar de rivier in de zee uitmondt. De route loopt via een klein paadje over de kliffen met waanzinnige uitzichten. Dit deel van de route is fysiek uitdagend. Op een gegeven moment transformeert het kleine paadje in een bredere weg die naar het binnenland afbuigt. Via een rustig en uitgestrekt landschap brengt de route je weer terug naar Odeceixe.

Tip: De zee bij Odeceixe is ook ideaal om te surfen.

De ideale wandelroute in Zuid-Portugal

Wandelen is een mooie manier om een land goed te leren kennen. De Rota Vicentina heeft twee routes waardoor er voor ieder wat wils is. Het brengt je langs ruige natuur en een glooiend landschap. De fanatiekelingen kunnen de hele route lopen, maar ook voor mensen die maar één dag willen wandelen is er genoeg keus.

Tip: Bij het strand van Odeceixe zijn veel mooie plekjes om wild te kamperen. Er is een grote parkeerplaats voor campers of als je een zijweggetje neemt zijn er rustige spots. Het zijweggetje is alleen begaanbaar voor kleine 4×4 busjes of personen met veel zelfvertrouwen!

Zelf reizen in Portugal?

Ben je enthousiast geworden over Portugal en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Anniek
Anniek heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis