Van Evora naar Lissabon

Tussendoor genieten in de natuur

Home » Europa » Portugal » Van Evora naar Lissabon

Misschien komt het omdat er bezoek is of omdat we veel meer zien en doen dan de afgelopen twee weken maar de dagen schieten voorbij. In de week die we hebben om van Faro naar Lissabon te reizen zijn we beland in Evora. Een studentenstad met een middeleeuws (en gedeeltelijk Romeins) stadscentrum. Aangezien de parkeerplaatsen niet uitnodigend zijn om hier de nacht door te brengen, rijden we in het donker richting Barragem Pego do Altar, een stuwmeer. Relaxen in de natuur voor de hectiek van Lissabon wordt opgezocht.

Evora en de Chapel of Bones

Een bezoek aan Evora is de moeite waard. Waar de Chapel of Bones ons vooral naar Evora heeft gelokt, maakt de rest van de stad een sfeervolle indruk. Mooi om te zien welke invloed een universiteit op een stad kan hebben. Van gezellige parken tot kleine straatjes met barretjes. Enkele gebouwen springen eruit, waaronder een oude Romeinse tempel en aquaduct. De Chapel of Bones zit in een nieuwe kerk die sfeerloos aanvoelt. Na het kopen van een kaartje (a €2,- p.p.) worden we eerst de kant van het museum opgestuurd. Ook dit is gloednieuw. Veel indruk maakt het helaas niet op ons, dus snel door naar de kapel. Met hoge verwachtingen lopen we door de deur waarboven de leus ‘We bones that are here, we are waiting for yours‘ is te lezen. Stiekem hoopten we op meer, iets vergelijkbaars met de catacombs in Parijs. De ruimte is niet groot. Toch zijn er botten en schedels van een geschatte 5000 mensen gebruikt. Wat vooral verbazing oproept, is dat deze lugubere kamer werd gebruikt als meditatie en gebedsruimte. Doe ons toch maar een met goud versierde kapel..

Na de straatjes door te zwerven en de meeste hoogtepunten van Evora te hebben gezien besluiten we op de terugweg dat we hier niet willen overnachten. De parkeerplaats is druk, vies en roept geen vakantiegevoel op. We stellen ons op als reisgids en rijden door naar Barragem Pego do Altar. Een stuwmeer weggestopt tussen de bossen. Het is er heerlijk rustig en we vinden een plek achteraf, weg bij de andere campers. De plek om een dagje niets te doen en lekker te eten.

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Voor de tweede keer naar Lissabon

Dit keer staat vooral de stad centraal, in plaats van het feest op het plein tijdens Oud & Nieuw. Geen dure stadscamping maar een parkeerplaats aan de rand van de stad. Meer geluidsoverlast maar dichtbij enkele hoogtepunten van Lissabon; in de wijk Belém.

Het is weekeind en gezellig druk, het monument voor de ontdekkingsreizigers en de toren van Belém zijn op loopafstand net als het Jerónimos klooster (met een indrukwekkende gratis kerk). Langs het water heerlijk uitzicht op de brug geïnspireerd op die van San Francisco. Heel niet slecht hier! De taxi brengt ons voor €7,- naar het Pracio del Comercio. Zonder podium en duizenden mensen een heel ander gezicht, maar niet minder indrukwekkend. Zonder kater lopen we ditmaal door de stad, de zon schijnt en we laten ons verbazen door onder andere de Elvador de Santa Justa, een lift midden in de stad gebouwd door een leerling van Eiffel (van de Eiffeltoren). Igerja do Carmo, een vervallen kerk beschadigd geraakt door een aardbeving en Igerja-Museu Sao Roque, een kerk bekleed met goud uit voornamelijk Brazilië. Daarna laten we de monumenten voor wat ze zijn, genieten van de uitzichten en gaan we op zoek naar authentieke winkeltjes. Ver hoef je voor beide niet te zoeken trouwens! Als de avond valt, kunnen we het niet laten om opnieuw langs de Time Out te gaan. Het eten is hier zo gruwelijk lekker en divers. Dit keer proberen we een tonijnburger (aanrader!!) en traditionele kroketten. Natuurlijk sluiten we ook nu weer af met een te lekker stuk taart.

De volgende ochtend rijden we langs het vliegveld om afscheid te nemen van ons bezoek. De reis gaat weer verder met z’n drietjes.

Zelf reizen in Portugal?

Ben je enthousiast geworden over Portugal en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Dasja
Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis

Wij Reizen In op Instagram