Van Evora naar Lissabon

Tussendoor genieten in de natuur

Geschreven door: Dasja

Misschien komt het omdat er bezoek is of omdat we veel meer zien en doen dan de afgelopen twee weken maar de dagen schieten voorbij. In de week die we hebben om van Faro naar Lissabon te reizen zijn we beland in Evora. Een studentenstad met een middeleeuws (en gedeeltelijk Romeins) stadscentrum. Aangezien de parkeerplaatsen niet uitnodigend zijn om hier de nacht door te brengen, rijden we in het donker richting Barragem Pego do Altar, een stuwmeer. Relaxen in de natuur voor de hectiek van Lissabon wordt opgezocht.

Evora en de Chapel of Bones

Een bezoek aan Evora is de moeite waard. Waar de Chapel of Bones ons vooral naar Evora heeft gelokt, maakt de rest van de stad een sfeervolle indruk. Mooi om te zien welke invloed een universiteit op een stad kan hebben. Van gezellige parken tot kleine straatjes met barretjes. Enkele gebouwen springen eruit, waaronder een oude Romeinse tempel en aquaduct. De Chapel of Bones zit in een nieuwe kerk die sfeerloos aanvoelt. Na het kopen van een kaartje (a €2,- p.p.) worden we eerst de kant van het museum opgestuurd. Ook dit is gloednieuw. Veel indruk maakt het helaas niet op ons, dus snel door naar de kapel. Met hoge verwachtingen lopen we door de deur waarboven de leus 'We bones that are here, we are waiting for yours' is te lezen. Stiekem hoopten we op meer, iets vergelijkbaars met de catacombs in Parijs. De ruimte is niet groot. Toch zijn er botten en schedels van een geschatte 5000 mensen gebruikt. Wat vooral verbazing oproept, is dat deze lugubere kamer werd gebruikt als meditatie en gebedsruimte. Doe ons toch maar een met goud versierde kapel..

Na de straatjes door te zwerven en de meeste hoogtepunten van Evora te hebben gezien besluiten we op de terugweg dat we hier niet willen overnachten. De parkeerplaats is druk, vies en roept geen vakantiegevoel op. We stellen ons op als reisgids en rijden door naar Barragem Pego do Altar. Een stuwmeer weggestopt tussen de bossen. Het is er heerlijk rustig en we vinden een plek achteraf, weg bij de andere campers. De plek om een dagje niets te doen en lekker te eten.

Tekst gaat hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline