Onontdekt, het binnenland van de Algarve

Waarom het westelijke binnenland van de Algarve een bezoek waard is

Home » Europa » Portugal » Onontdekt, het binnenland van de Algarve

De Algarve staat bekend als de meest toeristische regio van Portugal. De zuidkust van Portugal doet die naam ook zeker eer aan. De westkust van de Algarve is minder aangetast door toerisme dan het zuiden, maar is een erg populaire bestemming voor surfers en camperaars. Het binnenland is echter lange tijd een ondergeschoven kindje geweest, maar daar komt verandering in. En dat is niet zonder reden. Van de glooiende heuvels in het oosten, tot het onaangeraakte en gastvrije westen. De Algarve heeft een stuk meer te bieden dan alleen de kust! Lees hier waarom het westelijke binnenland van de Algarve een bezoek waard is.

Alferce, een voorbeeld van ongekende gastvrijheid

Alferce is een plaatsje waar je nooit van gehoord hebt. Op het eerste gezicht zal het je misschien ook onopgemerkt blijven. Maar Alferce is een bijzondere plek, en biedt meer dan genoeg reden om deze regio te bezoeken. Een klein en vredig dorpje met minder dan 500 inwoners, gelegen in de heuvels bij Monchique. In Alferce vind je geen culturele of architectonische highlights. Het pittoreske dorpje heeft iets beters te bieden: ongekende gastvrijheid. Het dorpje kent een gratis openbaar zwembad, meerdere warme publieke douches en toiletten en gloednieuwe en uitgebreide camperfaciliteiten. En ook die zijn gratis! Verblijf hier een paar dagen en je kent de helft van de dorpsbewoners. Brood nodig? Dan zal de eigenaar van de enige winkel je introduceren aan de bakkersfamilie, die je in hun eigen huis een brood verkoopt.

De leukste dag van het jaar: Op 1 november is Alferce in rep en roer en nog gezelliger dan anders. Het jaarlijkse kastanje festival vindt dan plaats. Dans samen met locals

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Een roadtrip van Monchique tot Salir

Alferce is een van de dorpjes die je kunt bezoeken als je door deze regio rijdt. Van west naar oost kun je in een paar dagen van Monchique tot Salir roadtrippen. Monchique is de grootste plaats en is perfect om lekker doorheen te struinen. Een prachtig stadspark met openbaar zwembad, gezellige straatjes, een groene omgeving, en (goed verstopte) hippe barretjes. Langzaam trek je naar het oosten en doe je Sao Marcos da Serra, Alte en Salir aan. Rustig, pittoresk en een perfecte afwisseling op de drukke zuidkust.

Benieuwd naar zelfvoorzienend leven? In deze regio zijn enkele leefgemeenschappen gevestigd. Zij leven volledig zelfvoorzienend, in wisselende samenstelling door het jaar heen. Vaak staan ze open voor bezoekers. Een interessante tussenstop tijdens deze roadtrip dus!

Een onaangetast heuvellandschap

Wat deze regio zijn charme geeft, is het prachtige landschap dat de pittoreske plaatsjes omringd. Groene heuvels zover het oog reikt, dirt tracks die je naar verlaten uitzichtpunten leiden en een prachtige hoofdweg die door het landschap slingert.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

Mattias vindt ultieme vrijheid in het reizen. Weg van alles wat moet, en op zoek naar onbekende uitgestrekte natuur. Het liefst met zoveel mogelijk wilde dieren, een paar straathonden en katjes die wat liefde kunnen gebruiken. Het reizen is voor Mattias een inspiratiebron voor het leven in Nederland. Minimalistisch, duurzaam, buiten, en genoegen nemen met minder. Door klein te leven heeft hij de vrijheid, het geld en tijd om zijn dromen waar te maken. In Nederland bouwt Mattias nu zijn eigen Tiny house, en bereidt ondertussen nieuwe avonturen voor.

1 Reactie

 1. Marc

  Bedankt voor de tips ! We kijken er naar uit om deze streek te bezoeken.
  Groeten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals