Onontdekt, het binnenland van de Algarve

Het westelijke binnenland van de Algarve is een bezoek waard

Geschreven door: Mattias

De Algarve staat bekend als de meest toeristische regio van Portugal. De zuidkust van Portugal doet die naam ook zeker eer aan. De westkust van de Algarve is minder aangetast door toerisme dan het zuiden, maar is een erg populaire bestemming voor surfers en camperaars. Het binnenland is echter lange tijd een ondergeschoven kindje geweest, maar daar komt verandering in. En dat is niet zonder reden. Van de glooiende heuvels in het oosten, tot het onaangeraakte en gastvrije westen. De Algarve heeft een stuk meer te bieden dan alleen de kust! Lees hier waarom het westelijke binnenland van de Algarve een bezoek waard is.

Alferce, een voorbeeld van ongekende gastvrijheid

Alferce is een plaatsje waar je nooit van gehoord hebt. Op het eerste gezicht zal het je misschien ook onopgemerkt blijven. Maar Alferce is een bijzondere plek, en biedt meer dan genoeg reden om deze regio te bezoeken. Een klein en vredig dorpje met minder dan 500 inwoners, gelegen in de heuvels bij Monchique. In Alferce vind je geen culturele of architectonische highlights. Het pittoreske dorpje heeft iets beters te bieden: ongekende gastvrijheid. Het dorpje kent een gratis openbaar zwembad, meerdere warme publieke douches en toiletten en gloednieuwe en uitgebreide camperfaciliteiten. En ook die zijn gratis! Verblijf hier een paar dagen en je kent de helft van de dorpsbewoners. Brood nodig? Dan zal de eigenaar van de enige winkel je introduceren aan de bakkersfamilie, die je in hun eigen huis een brood verkoopt.

De leukste dag van het jaar: Op 1 november is Alferce in rep en roer en nog gezelliger dan anders. Het jaarlijkse kastanje festival vindt dan plaats. Dans samen met locals

Tekst gaat hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline