De IJsland kampeerkaart, doen of niet?

De kampeerkaart geeft recht op 28 overnachtingen bij 40 aangesloten campings

Home » Europa » IJsland » De IJsland kampeerkaart, doen of niet?

door | 0 Reacties

De IJsland kampeerkaart is te koop voor ongeveer ‰€116,- en geeft recht op 28 overnachtingen voor twee volwassenen en vier kinderen. En dat op 40 aangesloten campings verspreid over het hele eiland. Er hoeft alleen nog toeristenbelasting betaald te worden, 100 kronen ongeveer 75 eurocent. De snelle rekenaars hebben het vast door, als je lang op IJsland gaat kamperen is dit een koopje: ‰€4,90 per overnachting. Ter vergelijking, een normale overnachting op een camping kost minimaal ‰€7,50 per persoon.

Wanneer is de kampeerkaart voordeliger

De kampeerkaart wordt interessant als je genoeg nachten bij één van de aangesloten campings overnacht. Uitgaande van twee personen ben je in IJsland op z’n minst ‰€15,- aan een overnachting op een camping kwijt. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen campers, caravans of tentjes maar in de meeste gevallen gekeken naar het aantal personen. Een snelle rekensom leert ons dat bij acht overnachtingen de kampeerkaart is terugverdiend, daarna komt het echte voordeel.

De voordelen van de kampeerkaart

De campings van de kampeerkaart zijn over het algemeen de kleinere, minder commerciële campings. De opzichter komt in de avond en/of in de ochtend langs om de betaling af te handelen. Geen 24/7 opzicht dus.

Dit wil niet zeggen dat de faciliteiten minder zijn op de campings, alle basis faciliteiten zijn aanwezig en vaak meer dan dat. Douches, wasmachines, keukenblokjes en soms zelfs de mogelijkheid om binnen te zitten.

Nog een keer op een rijtje wat je krijgt met de kampeerkaart:

 • Overnachting voor 2 volwassenen en 4 kinderen;
 • Vier aaneengesloten nachten op dezelfde camping;
 • In veel gevallen douche inbegrepen;
 • Kleinschalige campings (dorpscamping) op soms afgelegen plekken;
 • Alleen nog betaling van toeristenbelasting (100 kronen) en eventuele extra‰’s.

Opmerking: Officieel staat er op de kampeerkaart vermeld dat extra’s zoals douchen, elektriciteit en gebruik van wasmachines tegen betaling kan. In veel van de campings die wij bezochten was douchen gratis. Elektriciteit is duur namelijk vier tot acht euro. Maar dit is bij alle campings op IJsland.

 • Lars kijkt uit over Mývatn
  anemptytextlline
 • Het meer Mývatn in IJsland
  anemptytextlline
 • Goðafoss waterval op zijn mooist
  anemptytextlline
 • Bijzondere plek Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Game of Thrones grot in IJsland
  anemptytextlline
 • Uitzicht vanaf de ring road IJsland
  anemptytextlline
 • Vulkanische kleuren in IJsland
  anemptytextlline
 • Selfoss waterval te lopen vanaf Dettifoss
  anemptytextlline
 • Uitzichten die nooit vervelen
  anemptytextlline
 • Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • IJslands landschap
  anemptytextlline
 • Dettifoss op zijn mooist
  anemptytextlline

Wij Reizen In IJsland

IJsland is magisch, en één van de mooiste landen die wij bezocht hebben. Maar IJsland vraagt wel om een goede voorbereiding. Gelukkig heb je ons gevonden. Vijf weken reden we over het eiland en alles wat je moet weten om niet voor verrassingen te komen staan vind je hier. Zo ga je met een gerust hart genieten van dit epische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De nadelen van de kampeerkaart

De kampeerkaart heeft helaas ook enkele nadelen. Zo zijn de campings soms ver uit elkaar gelegen of juist dicht bij elkaar. Zo wordt het af en toe echt plannen wanneer je welke camping aan gaat doen. Het haalt ook de echte Hollander in je naar boven, het voordeel moet behaald worden. Dus soms ga je meer rijden of omrijden zodat je op een camping staat waar de kampeerkaart gebruikt wordt.

Het laatste nadeel is dat sommige campings een wel hele vroege sluitingstijd hebben: 1 of 15 september. Nu is dat niet bij alle campings (heel) nadelig, ze zijn nog gewoon te gebruiken op sommige faciliteiten na. Bij andere campings is dicht ook echt dicht.

Opmerking: Wij hebben een week lang bezoek gehad en drie overnachtingen op kampeerkaart campings doorgebracht. Er is op geen enkele camping extra betaald voor de derde persoon.

Waar te koop?

De kampeerkaart is op verschillende plekken te koop:

 • Aan boord van de ferry;
 • Bij sommige van de deelnemende campings;
 • In het hoogseizoen online op de website van de kampeerkaart;
 • Bij de tourist information centres;
 • Bij het postkantoor.
 • De mooiste reizen naar IJsland

  Meteen boeken toch? Om het nog makkelijker te maken hebben we de leukste IJsland-reizen voor je uitgezocht. Zo hoef jij niet meer al die websites af. Met deze reizen ga je echt genieten van IJsland. Beloofd!

  Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wij Reizen In


  Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  Reizen In Shop

  boek camper bouwen

  In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

  Neem een kijkje

  Zoek de beste deals