Niet te missen in IJsland: Jökulsárlón Glacier Lagoon

De absolute topper van Zuid-IJsland, drijvende ijsschotsen

Geschreven door: Dasja

Veel van Zuid-IJsland is extreem toeristisch. Met 300 man kijken naar een waterval is niet meteen waar je aan denkt als je besluit IJsland te gaan ontdekken. Hoe toeristisch het Jökulsárlón Glacier Lagoon ook is, het blijft altijd de moeite waard om te bezoeken. Zo uniek is het meer vol met drijvende ijsschotsen. En het is groot genoeg, dus via een korte wandeling laat je de meeste andere toeristen achter je. Alleen de boten die door de ijsblokken navigeren zijn nog het bewijs van een toeristische hotspot.

Neem de tijd en laat je verrassen

Tot onze grote verbazing is er een grote groep mensen die niet langer dan een kwartier bij de Glacier Lagoon blijft. Auto parkeren, foto's maken en gaan. Misschien genoeg tijd voor een mooie foto, maar er is veel meer te zien dan alleen de ijsschotsen. Als je de tijd neemt zie je de schotsen bewegen, omdraaien, er vallen stukken af of ze klappen tegen elkaar op. Als dat nog niet genoeg is dan zouden de rondzwemmende zeehonden je toch zeker langer moeten kunnen vermaken. Neem iets warms mee om op te zitten, kleed je goed aan en zoek een plekje aan de oevers van het meer. Dit kan boven op de heuvel bij de grote parkeerplaats maar ook aan de andere kant van de rivier bij de kleinere parkeerplaats. Verwonder jezelf over het 1000 jaar oude ijs wat er ronddrijft en hoe het zich voor de laatste keer beweegt voordat het wordt opgenomen in de oceaan.

Tip: De Glacier Lagoon is misschien nog wel twee keer zo mooi met een achter de bergen wegzakkende zon. Mocht je echt de tijd (of luxe) hebben om er te zijn met zonsondergang dan is dat zeker een aanrader!

Tekst gaat hieronder verder!
 • De avond valt bij Jökulsárlón Glacier Lagoon
  anemptytextlline
 • Diamond Beach IJsland
  anemptytextlline
 • zuid ijsland hoogtepunten
  De zeehonden zwemmen tussen de ijsschotsen
  anemptytextlline
 • Niks is saai in IJsland
  anemptytextlline
 • Het is net een kunstwerk
  anemptytextlline