Peninsula de Setúbal, de ideale dagtrip vanuit Lissabon

Wissel de stad af met de natuur van Peninsula de Setúbal

Home » Europa » Portugal » Peninsula de Setúbal, de ideale dagtrip vanuit Lissabon

door | 0 Reacties

Lissabon is een geweldige stad, maar na een paar dagen in een stad is het fijn om van de drukte te ontsnappen en de natuur te ontdekken. Dit is zeer gemakkelijk ten zuiden van Lissabon, na 45 minuten rijden sta je midden in de prachtige natuur die de Peninsula de Setúbal te bieden heeft. Als eerste kom je een lagoon tegen en een stuk verder kom je uit bij indrukwekkende kliffen waar de zoektocht naar dinosaurus voetstappen begint.

Lago de Albufeira

Vanaf Lissabon rij je, over de iconische rode brug, de Taag over naar het zuiden. De eerste tientallen minuten rij je in een stedelijke omgeving, maar als je de A2 verlaat voor de N378 bevind je je na een tijdje in een prachtige omgeving. De eerste stop van de dagtrip is in de bossen Herdade Do Cabeco Da Flauta. Stop hier voor een korte wandeling of voor een (zelf meegebrachte) koffiepauze. Vervolg de weg vanaf hier naar Lagoa de Albufeira voor een strand, met aan de ene kant de zee en aan de andere kant de lagoon. Loop een rondje en geniet van de mooie omgeving. Hier kun je ook een hapje eten in één van de restaurants.

Tip: De bossen bij Lagoa de Albufeira (Herdade Do Cabeco da Flauto) worden gebruikt door stedelingen om gezellig te picknicken. Het is ook een ideale plek om wild te kamperen. Voor een rustige spot dieper het bos in, is een 4×4 handig.

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Cabo Espichel

Verlaat de lagoon om met een half uur naar Cabo Espichel te rijden. Deze plek staat bekend om de vuurtoren maar er is veel meer te beleven. Op het uiterste puntje van de Cabo Espichel staan twee verlaten gebouwen. In het grootste verlaten gebouw kun je via een oude trap naar boven klimmen voor een geweldig uitzicht, maar wees voorzichtig! Loop daarna naar het uiterste puntje en geniet van de hoge kliffen en de krachtige oceaan. Maar dit is niet alles, er is nog meer te beleven bij deze kaap. Een stukje noordelijker, bij de Praia dos Lagosteiros zijn dinosaurus voetstappen te zien. Dus ga tussen de indrukwekkende kliffen op zoek naar de voetstappen!

Sesimbra

Vanaf Cabo Espichel is het iets meer dan een uur terugrijden naar Lissabon. Is er nog tijd over? Dan is er nog één mooie plek te bezoeken, Sesimbra. Dit plaatsje was vroeger een vissersdorpje en die sfeer hangt er nog steeds. Een oud Moors kasteel torent boven het stadje uit en is het bezoeken waard. Eet een hapje in één van de restaurants aan de waterkant voordat je weer naar Lissabon vertrekt na een indrukwekkende dag op de Peninsula de Setúbal.

Zelf reizen in Portugal?

Ben je enthousiast geworden over Portugal en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis