Peninsula de Setúbal, de ideale dagtrip vanuit Lissabon

Wissel de stad af met de natuur van Peninsula de Setúbal

Geschreven door: Lars

Lissabon is een geweldige stad, maar na een paar dagen in een stad is het fijn om van de drukte te ontsnappen en de natuur te ontdekken. Dit is zeer gemakkelijk ten zuiden van Lissabon, na 45 minuten rijden sta je midden in de prachtige natuur die de Peninsula de Setúbal te bieden heeft. Als eerste kom je een lagoon tegen en een stuk verder kom je uit bij indrukwekkende kliffen waar de zoektocht naar dinosaurus voetstappen begint.

Lago de Albufeira

Vanaf Lissabon rij je, over de iconische rode brug, de Taag over naar het zuiden. De eerste tientallen minuten rij je in een stedelijke omgeving, maar als je de A2 verlaat voor de N378 bevind je je na een tijdje in een prachtige omgeving. De eerste stop van de dagtrip is in de bossen Herdade Do Cabeco Da Flauta. Stop hier voor een korte wandeling of voor een (zelf meegebrachte) koffiepauze. Vervolg de weg vanaf hier naar Lagoa de Albufeira voor een strand, met aan de ene kant de zee en aan de andere kant de lagoon. Loop een rondje en geniet van de mooie omgeving. Hier kun je ook een hapje eten in één van de restaurants.

Tip: De bossen bij Lagoa de Albufeira (Herdade Do Cabeco da Flauto) worden gebruikt door stedelingen om gezellig te picknicken. Het is ook een ideale plek om wild te kamperen. Voor een rustige spot dieper het bos in, is een 4x4 handig.

Tekst gaat hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline