Lissabon bezoeken met een camper

Rijden, parkeren en openbaar vervoer in Lissabon

Tijdens jouw vakantie of reis met de camper in Portugal mag je Lissabon niet overslaan. De grootste stad van Portugal heeft een flink aantal bezienswaardigheden waar je vrolijk van wordt. De stad is goed te bezoeken met de camper, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Rijden in Lissabon

Rijden in een nieuwe stad, en al helemaal in het buitenland kan soms een uitdaging zijn. Lissabon is dat net zo goed. Om de stad in te komen rij je via een netwerk van snelwegen de stad in. Buiten de spits zijn deze wegen goed begaanbaar en kan elke camper in de buurt van de binnenstad komen. So far, so good. De binnenstad van Lissabon is een ander verhaal.  De wegen zijn smal, stijl en druk. Veel straatjes zijn eenrichtingsverkeer en auto’s delen de weg met trams. Bovendien zijn er weinig parkeerplekken. Het centrum spant de kroon, buiten het centrum is er vaak wel een plekje te vinden.

Slapen in de camper

In Lissabon zijn een paar opties om in de camper te overnachten. In de stad in één camping te vinden. Op park4night zijn verschillende gratis parkeerplaatsen te zien. In de Belém buurt zijn een aantal gratis parkeerplaatsen, langs de N6 zitten tussen de weg en de waterkant veel parkeerplekken. In het hoogseizoen ben je niet de enige met een camper, dit geeft een veilig gevoel. Online zijn een aantal camper inbraak verhalen te lezen, maar wij hebben er zelf geen last van gehad. Leg geen waardevolle spullen in het zicht, slaap niet met de ramen wijd open en neem uiteraard een goede reisverzekering. Tenslotte zijn er op deze parkeerplaatsen geen camperfaciliteiten. Zorg daarom, voordat je een paar dagen Lissabon gaat bezoeken, voor genoeg water, stroom en een leeg toilet.

Tip: Op elke hoek van de straat van Lissabon staat een onofficiële parkeerwachter die helpt met parkeren. Dit is vaak onnodig, toch willen ze graag een fooi voor hun hulp. Hier kun je chagrijnig van worden, maar zie het juist als een kans. Geef een grote fooi en vraag ze op je camper te letten als je zelf de stad in bent!

OV & Vervoer & fiets

Oké, je hebt een parkeerplaats voor de camper. Wat nu? Vanaf de camping of gratis parkeerplekken is het een heel eind lopen naar de binnenstad. Gelukkig is het openbare vervoer van Lissabon makkelijk, en leuk. Neem de trein, metro of de tram. Tram 28 is bijvoorbeeld ideaal voor toeristen omdat het langs alle hoogtepunten komt. Let wel op, je zal de tram met tientallen andere toeristen nemen. Een taxi of Uber is ook een goede mogelijkheid in de stad. En heb jij als een echte Nederlander een fiets bij je? Dan kun je langs de waterkant naar het centrum fietsen. De binnenstad is niet heel handig per fiets, door het drukke verkeer en de steile straatjes. Gelukkig zijn de meeste bezienswaardigheden lopend te bezoeken en kun jij relaxed genieten van al het moois dat Lissabon te bieden heeft.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *