Marokko Streken

Ontdek de veelzijdigheid van Marokko per streek

Officieel is Marokko verdeeld in twaalf regio’s die weer zijn onderverdeeld in eenenzestig provincies. Om het overzichtelijker te maken hebben wij Marokko in acht streken gehakt. Elke streek heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Ontdek meer over de verschillende streken in Marokko want de veelzijdigheid van dit land laat je versteld staan.

afwegen op een markt in marokko
Marokko streken
Noordelijk Atlantische kust

Noordelijke Atlantische kust

Dit stuk is minder populair bij toeristen vergeleken met het binnenland. Maar dat betekent niet dat hier niets te ontdekken is. Uitgestrekte fijne zandstranden, lagunes en bossen worden afgewisseld door de sporen uit het verleden.

Noordelijke Atlantische kust
Middellandse zeekust en Rif

Middellandse Zeekust en Rif

Deze streek wordt door het halvemaanvormige Rifgebergte afgesloten van de rest van Marokko. Statige rotswanden vormen het achtergronddecor van beschutte baaien en zandstranden. Maar compleet witte of blauwe medina’s zijn ook in deze streek te vinden

Middellandse zeekust en Rif
Marokko streek Middellandse zeekust en Rif
Mèknes en Fès Marokko

Mèknes en Fès 

Dit gebied is al lange tijd de graanschuur van Marokko. De landbouwgrond is hier vruchtbaar en zorgt ervoor dat de boeren hier genoeg te doen hebben. Historisch belang vind je terug in de koningssteden Mèknes en Fès of bij de ruïnes van Volubillis.

Mèknes en Fès
streek Midden-Atlas

Midden-Atlas

Het Midden-Atlasgebergte ligt niet ver van Fès en Meknès af. Dit gebied is zeer dunbevolkt en het domein van de Berberstammen. Dit ruige gebied is niet extreem populair en dat is fijn voor de bezoekers die van natuur en rust houden.

Midden-Atlas
Marokko streek Midden-Atlas
Hoge-Atlas streek Marokko
Hoge-Atlas Marokko

Hoge-Atlas 

Dit is het hoogste gebergte van Noord-Afrika dat wordt gedomineerd door de Berberstammen. De Hoge-Atlas bestaat uit imposante massieven rotsen die een hoogte aantikken van tussen de 3000 en 4000 meter.

Hoge-Atlas
zuidelijke atlantische kust Marokko

Zuidelijke Atlantische kust

Architectuur met Portugezen roots sieren de kustlijn ten zuiden van Casablanca. De kleine dorpjes en stadjes zijn de perfecte plek om de hectiek van de koningssteden achter je te laten. Maar vooral kun je hier goed surfen!

Zuidelijke Atlantische kust
Marokko streken en provincies
Ouarzazate en de Zuidelijke Oases

Ouarzazate en de Zuidelijke Oases

Misschien is dit wel één van de fascinerende streken van Marokko. Woestijn en bergen ontmoeten elkaar hier. Groene oases vol met dadelpalmen sieren hier de steenwoestijn. Een 1000 en 1 nacht gevoel gegarandeerd.

Ouarzazate en de Zuidelijke Oases
Zuid-Marokko en de westelijke Sahara

Zuid-Marokko en de westelijke Sahara

Verschillende spectaculaire landschappen sieren dit uitgestrekte gebied van Marokko. Eindeloze duinen verbinden Marokko met de Sahara en aan de kust maken de duinen plaats voor loodrechte rotswanden.

Zuid-Marokko en de westelijke Sahara
Streken zuid-marokko
© 2023 Reizen in
linkedin facebook pint