De streken van Marokko

Ontdek de veelzijdigheid van Marokko per streek

Home » Afrika » Reizen in Marokko » Over Marokko » Marokko Streken

Officieel is Marokko verdeeld in twaalf regio’s die weer zijn onderverdeeld in eenenzestig provincies. Om het overzichtelijker te maken hebben wij Marokko in acht streken gehakt. Elke streek heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Ontdek meer over de verschillende streken in Marokko want de veelzijdigheid van dit land laat je versteld staan.

Noordelijk Atlantische kust

Dit stuk is minder populair bij toeristen vergeleken met het binnenland. Maar dat betekent niet dat hier niets te ontdekken is. Uitgestrekte fijne zandstranden, lagunes en bossen worden afgewisseld door de sporen uit het verleden.

Middellandse zeekust en Rif

Deze streek wordt door het halvemaanvormige Rifgebergte afgesloten van de rest van Marokko. Statige rotswanden vormen het achtergronddecor van beschutte baaien en zandstranden. Maar compleet witte of blauwe medina’s zijn ook in deze streek te vinden

Mèknes en Fès

Dit gebied is al lange tijd de graanschuur van Marokko. De landbouwgrond is hier vruchtbaar en zorgt ervoor dat de boeren hier genoeg te doen hebben. Historisch belang vind je terug in de koningssteden Mèknes en Fès of bij de ruïnes van Volubillis.

Midden-Atlas

Het Midden-Atlasgebergte ligt niet ver van Fès en Meknès af. Dit gebied is zeer dunbevolkt en het domein van de Berberstammen. Dit ruige gebied is niet extreem populair en dat is fijn voor de bezoekers die van natuur en rust houden.

Hoge-Atlas

Dit is het hoogste gebergte van Noord-Afrika dat wordt gedomineerd door de Berberstammen. De Hoge-Atlas bestaat uit imposante massieven rotsen die een hoogte aantikken van tussen de 3000 en 4000 meter.

Zuidelijk Atlantische kust

Architectuur met Portugezen roots sieren de kustlijn ten zuiden van Casablanca. De kleine dorpjes en stadjes zijn de perfecte plek om de hectiek van de koningssteden achter je te laten. Maar vooral kun je hier goed surfen!

Ouarzazate en de Zuidelijke Oases

Misschien is dit wel één van de fascinerende streken van Marokko. Woestijn en bergen ontmoeten elkaar hier. Groene oases vol met dadelpalmen sieren hier de steenwoestijn. Een 1000 en 1 nacht gevoel gegarandeerd.

Zuid-Marokko en de westelijke Sahara

Verschillende spectaculaire landschappen sieren dit uitgestrekte gebied van Marokko. Eindeloze duinen verbinden Marokko met de Sahara en aan de kust maken de duinen plaats voor loodrechte rotswanden.