Zuidelijke Atlantische kust

Surfers paradijs gecombineerd met wereldsteden

Hou je van het strand, de zee, (golf)surfen, grote steden en kleine dorpen? De Zuidelijk Atlantische kust biedt een perfecte combinatie van verlaten stranden, kleine relaxte dorpjes en grote bruisende steden. Niet alleen is de kustlijn te vet maar ook het binnenland kent genoeg mogelijkheden voor een perfecte road trip.

Laat de Koningssteden achter je en ga het echte Marokko ontdekken. In deze regio zijn veel Portugezen invloeden te zien. Zo zijn de plaatsen El-Jadida, Essaouira, Azemmour en Safi in de 15de en 16de eeuw door de Portugezen gesticht.

Vanaf Casablanca kan je de kustweg N1 helemaal naar het zuiden volgen. Deze weg is goed onderhouden en geeft imposante uitzichten. Verlaat de N1 af en toe om de kleinere R-wegen langs de kust te pakken. Succes gegarandeerd. Maar vanaf Casablanca kan je ook de N9 naar Marrakesh volgen via het binnenland. Vanaf Settat zijn er een aantal perfecte road trip wegen zoals de R316 en R314. Vergezichten van groene velden geven Marokko een heel nieuw karakter. Naarmate je zuidelijker komt transformeert het landschap en de heuvels gaan langzaam op in de bergen.

Lees hieronder verder!
 • Het grote plein van Essouaira
  anemptytextlline
 • surfen in marokko
  Een van de poorten van Marrakech
  anemptytextlline
 • Surf walhala Imsouane
  anemptytextlline
 • De haven van Essouaira
  anemptytextlline
 • Het binnenland van de Zuidelijke Atlantishce kust
  anemptytextlline
 • Het oog voor detail in de Saaidian Tombs is lijp
  anemptytextlline
 • Spiegeltje glad
  anemptytextlline
 • camper naar marokko
  Ninja los op het strand
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit kan de avond niet beginnen
  anemptytextlline
 • Kleur komt overal in terug in Marokko
  anemptytextlline
 • Prima roadtrippen door de Zuidelijke Atlantische kust
  anemptytextlline
 • taxi als openbaar vervoer marokko
  En dan ligt daar opeens een vuilnisbelt
  anemptytextlline
 • The Bay in Imsouane
  anemptytextlline
 • Vissersboten in de haven van Essouaira
  anemptytextlline
 • Verser gaat de vis niet worden
  anemptytextlline
 • Binnenplaats van Ben Yousses Madrasa
  anemptytextlline
 • Uitzicht over Marrakech vanaf het El Badi Palace
  anemptytextlline
 • Zo een uitzicht wil ik altijd wel
  anemptytextlline
 • Heerlijke winkelstraatjes in Essouaira
  anemptytextlline
 • Zo veel groen verwacht je niet in Marokko
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Ontdek al onze tips & tricks om een ontspannen rondreis door Marokko te maken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten Zuidelijk Atlantische kust

Ga je naar Marokko en wil je in het Zuidelijk Atlantische kustgebied gaan rondtoeren? Check dan de onderstaande hoogtepunten. Het is maar een kleine greep en pin je er niet op vast. Laat het Marokko virus ter plekke toeslaan en je bevindt je vanzelf op ongekende plekken.

Kasbah Boulaouane - Het binnenland rondom Kasbah Boulaoune is prachtig. Dunbevolkt en het hoeden van geiten, schapen en koeien is hier de dagelijkse bezigheid. De rivier Wadi Oum er Rbia zorgt voor leven in dit gebied en dat zie je af aan het diepgroene landschap.

Essaouira - Een relaxte sfeer vind je in Essaouira. De medina ligt aan het water en verse vis koop je in de haven, wat een echte belevenis is. De typische Marokkaanse souvenirs zijn hier een stuk goedkoper dan in Marrakesh. Maar ook kun je hier surfen of relaxen op het lange strand.

Sidi Kaouki - Twintig kilometer zuidelijk van Essaouira ligt Sidi Kaouki. Dit piepkleine dorpje kent twee grote stranden waar menig surfer zijn hart ophaalt. Voor rust in de natuur en genieten van de zee is dit een perfecte plek. Grote kans dat je hier langer blijft hangen dan gepland 😉

Taghazout - Noordelijk van Agadir ligt Taghazout. Een populaire plek voor toeristen en mensen in busjes en campers. De ongedwongen sfeer en golven is waar het hier omdraait. Misschien is het echte Marokkaanse er een beetje af maar een bezoek is het zeker waard.

Paradise Valley - Een toffe road trip in de buurt van Agadir? Verlaat de N1 in het dorp Aourir (noord van Agadir) en vervolg je weg op de P1001. Al snel rij je in het Marokkaanse boerenlandschap. Na ongeveer 27 kilometer bereik je de eindbestemming van de road trip; Paradise Valley. Pak je zwemspullen in en laat je auto of camper achter op een van de bewaakte parkeerplaatsen. Na een kleine wandeling kom je aan bij natuurlijke baden omringd door een heuvels en rotsen, waar je een middag heerlijk kan chillen. Zoals op veel natuurlijke plekken in Marokko zijn ook hier barretjes en restaurantjes te vinden waar je traditionele Marokkaanse gerechten kan eten.

Imsouane - Dit is weer zo'n typisch vissersdorp waar je aan de kade overheerlijke verse vis kan eten. Ook is dit een surfers paradijs met The Bay als een perfecte spot om een eindeloze right-hander te pakken.

Marrakesh - Een van de vier Koningssteden is Marrakesh. Dompel je onder in deze stad. Alle kleuren, geuren, mensen en straatjes zijn een belevenis waar niets anders tegenop kan. Misschien is de stad de eerste paar uur overweldigend maar naar mate je hier wat langer bent ga je er van houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Marokko?

Enthousiast over Marokko en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Marokko reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Marokko
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram