Ninja, fotomodel of monster?

Wat je meemaakt als je een hond mee naar Marokko neemt

Geschreven door: Dasja

Voordat we naar Marokko gingen was onze grootste vraag 'hoe gaan de Marokkanen reageren op Ninja?'. Overal hoor je dat de Marokkaan, en eigenlijk elke Moslim, bang is voor honden. En zeker voor grote zwarte honden. Laat Ninja nou net een grote, zwarte hond zijn die een blafje hier en daar niet schroomt. We hadden ons voorbereid op boze en angstige blikken maar al snel werden we verrast door andere blikken: vrolijke en geïnteresseerde gezichten draaien om, of kinderen die vol spanning het spelletje hoe dichtbij durf jij te gaan met Ninja spelen. En natuurlijk, af en toe zit er een angstige blik tussen, maar tot nu toe nooit een boze.

De schrikreacties

Vooral bij kleine kinderen zijn de schrikreacties stiekem het leukste, vaak genoeg hebben we krom gestaan van het lachen omdat een kindje schrikt van het plotseling zien van Ninja. Gillend en schreeuwend worden de ouders geroepen, welke vaak gezellig mee lachen. Soms wordt de schrikreactie gevolgd door het spelletje hoe dichtbij durf jij te gaan. Dichterbij dan drie meter afstand wordt het in dat geval meestal niet, maar lol hebben ze gelukkig wel.

Uiteraard zijn er ook jongeren en volwassenen die liever geen contact maken en uit voorzorg in een bochtje om ons heen lopen. Dit heeft soms ook zeker zijn voordelen, zo werden we op de boulevard van Rabat een stuk minder aangesproken toen Ninja met ons mee liep. Maar gelukkig zijn er ook andere reacties.

Lees hieronder verder!
 • Kamelen in wilde rucolavelden
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • De erewacht bij Mausolé Mohamed V
  anemptytextlline
 • Het strand van Rabat
  anemptytextlline
 • Wakker worden langs een stuwmeer aan de N8
  anemptytextlline
 • Ook al loop je verkeerd naar de Akchour waterval het is overal mooi
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Zoek een balkon op voor dit uitzicht
  anemptytextlline
 • De thee en tagine staat al klaar
  anemptytextlline
 • De kleine straatjes van Fez
  anemptytextlline
 • Drogende huiden in Fez
  anemptytextlline
 • Dasja in de oude stallen van Meknes
  anemptytextlline
 • Stadsmuren van Meknes
  anemptytextlline
 • Door de Hoge-Atlas met de camper
  anemptytextlline
 • Mausolé Mohamed V in Rabat
  anemptytextlline
 • Oukaimeden geeft het berg gevoel dichtbij Marrakech
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Ontdek al onze tips & tricks om een ontspannen rondreis door Marokko te maken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Het uitdagen

Deze vinden wij persoonlijk een beetje irritant, het zijn vooral jongere mannen die Ninja een beetje proberen uit te dagen. Soms enkel om zijn aandacht te trekken andere proberen een reactie te ontlokken. Ze willen hem waarschijnlijk horen blaffen. Het opmerkelijke is dat ze het vaak pas durven als Ninja al voorbij is gelopen. Tegenwoordig lopen we af en toe terug, zodat ze de aandacht krijgen waar ze om vroegen. Het leuke is dat ze die dan toch eigenlijk niet willen, omdat ze stiekem bang zijn. Wij lachen het hardst als Ninja begint te blaffen en er wordt opgesprongen van angst. Nu ontlokken we het zelfs af en toe met het commando Wolf: Ninja zijn vrolijke blaf.

Ik wil wel maar ben een beetje bang

Gelukkig zijn er ook veel leuke reacties. Waar we in genoeg landen complimenten krijgen over het uiterlijk van onze trouwe viervoeter gaan de mensen in Marokko nog een stapje verder. Ze willen met hem op de foto. Geen grap! Ninja is al in menig familie fotoalbum terug te vinden. Wat er bij de foto geschreven wordt weten we helaas niet. De shoot gaat vaak gepaard met de nodige angst. Maar allemaal bedanken ze ons netjes, net zoals ze het allemaal eerst netjes vragen, geven hem een aarzelend klopje op zijn kop en lopen lachend weg. Dus hopelijk schrijven ze in hun fotoalbum iets in de trant van 'en toen kwamen we dit onwijs lieve zwarte beest tegen'.

One comment on “Ninja, fotomodel of monster?”

 1. Ook wij willen met onze 2 Doodles naar Marokko aan het eind van deze maand. Hebben jullie tips voor ons wbt welke ferry het meest geschikt is? We hebben genoten van jullie avonturen. Keep on going!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Marokko?

Enthousiast over Marokko en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Marokko reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Marokko

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram