Ninja, fotomodel of monster?

Wat je meemaakt als je een hond mee naar Marokko neemt

Home » Afrika » Marokko » Ninja, fotomodel of monster?

door | 1 reactie

Voordat we naar Marokko gingen was onze grootste vraag ‘hoe gaan de Marokkanen reageren op Ninja?‘. Overal hoor je dat de Marokkaan, en eigenlijk elke Moslim, bang is voor honden. En zeker voor grote zwarte honden. Laat Ninja nou net een grote, zwarte hond zijn die een blafje hier en daar niet schroomt. We hadden ons voorbereid op boze en angstige blikken maar al snel werden we verrast door andere blikken: vrolijke en geïnteresseerde gezichten draaien om, of kinderen die vol spanning het spelletje hoe dichtbij durf jij te gaan met Ninja spelen. En natuurlijk, af en toe zit er een angstige blik tussen, maar tot nu toe nooit een boze.

De schrikreacties

Vooral bij kleine kinderen zijn de schrikreacties stiekem het leukste, vaak genoeg hebben we krom gestaan van het lachen omdat een kindje schrikt van het plotseling zien van Ninja. Gillend en schreeuwend worden de ouders geroepen, welke vaak gezellig mee lachen. Soms wordt de schrikreactie gevolgd door het spelletje hoe dichtbij durf jij te gaan. Dichterbij dan drie meter afstand wordt het in dat geval meestal niet, maar lol hebben ze gelukkig wel.

Uiteraard zijn er ook jongeren en volwassenen die liever geen contact maken en uit voorzorg in een bochtje om ons heen lopen. Dit heeft soms ook zeker zijn voordelen, zo werden we op de boulevard van Rabat een stuk minder aangesproken toen Ninja met ons mee liep. Maar gelukkig zijn er ook andere reacties.

 • Kamelen in wilde rucolavelden
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • De erewacht bij Mausolé Mohamed V
  anemptytextlline
 • Het strand van Rabat
  anemptytextlline
 • Wakker worden langs een stuwmeer aan de N8
  anemptytextlline
 • Ook al loop je verkeerd naar de Akchour waterval het is overal mooi
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Zoek een balkon op voor dit uitzicht
  anemptytextlline
 • De thee en tagine staat al klaar
  anemptytextlline
 • De kleine straatjes van Fez
  anemptytextlline
 • Drogende huiden in Fez
  anemptytextlline
 • Dasja in de oude stallen van Meknes
  anemptytextlline
 • Stadsmuren van Meknes
  anemptytextlline
 • Door de Hoge-Atlas met de camper
  anemptytextlline
 • Mausolé Mohamed V in Rabat
  anemptytextlline
 • Oukaimeden geeft het berg gevoel dichtbij Marrakech
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Stap in een andere cultuur en ontdek veel tips & tricks. Zo kun je goed voorbereid en hopelijk zonder spanning een rondreis maken door dit fantastische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Het uitdagen

Deze vinden wij persoonlijk een beetje irritant, het zijn vooral jongere mannen die Ninja een beetje proberen uit te dagen. Soms enkel om zijn aandacht te trekken andere proberen een reactie te ontlokken. Ze willen hem waarschijnlijk horen blaffen. Het opmerkelijke is dat ze het vaak pas durven als Ninja al voorbij is gelopen. Tegenwoordig lopen we af en toe terug, zodat ze de aandacht krijgen waar ze om vroegen. Het leuke is dat ze die dan toch eigenlijk niet willen, omdat ze stiekem bang zijn. Wij lachen het hardst als Ninja begint te blaffen en er wordt opgesprongen van angst. Nu ontlokken we het zelfs af en toe met het commando Wolf: Ninja zijn vrolijke blaf.

Ik wil wel maar ben een beetje bang

Gelukkig zijn er ook veel leuke reacties. Waar we in genoeg landen complimenten krijgen over het uiterlijk van onze trouwe viervoeter gaan de mensen in Marokko nog een stapje verder. Ze willen met hem op de foto. Geen grap! Ninja is al in menig familie fotoalbum terug te vinden. Wat er bij de foto geschreven wordt weten we helaas niet. De shoot gaat vaak gepaard met de nodige angst. Maar allemaal bedanken ze ons netjes, net zoals ze het allemaal eerst netjes vragen, geven hem een aarzelend klopje op zijn kop en lopen lachend weg. Dus hopelijk schrijven ze in hun fotoalbum iets in de trant van ‘en toen kwamen we dit onwijs lieve zwarte beest tegen‘.

Zelf reizen in Marokko?

Ben je enthousiast geworden over Marokko en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties helpen je graag op weg. Of je nu alles zelf gaat regelen of alles geregeld wilt hebben. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct.

Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

1 Reactie

 1. Dorine Spoorenberg

  Ook wij willen met onze 2 Doodles naar Marokko aan het eind van deze maand. Hebben jullie tips voor ons wbt welke ferry het meest geschikt is? We hebben genoten van jullie avonturen. Keep on going!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals