Marokko, hoe kom je er?

Alle opties om in Marokko te komen uitgelegd

Marokko is een heerlijke bestemming, maar je moet er wel eerst zien te komen. En dat duurt allemaal net iets langer dan de populaire Europese bestemmingen. Maar het is dan weer stukken dichter bij dan de landen in het Midden-Oosten, de rest van Afrika of een verre bestemming als Azië of Zuid-Amerika. En dat terwijl je in Marokko wel het gevoel hebt van een totaal andere wereld, een compleet andere cultuur. Daarmee geeft Marokko je wel het gevoel van een verre reis, maar dan juist relatief dicht bij huis. Want met een dikke 3.000 km, of een goede 35 uur rijden, ligt Marokko dicht bij voor een verre bestemming. Met het vliegtuig sta je met gemiddeld 3,5 uur al in dit Noord-Afrikaanse land.

Een visum voor Marokko? Deze heb je inderdaad nodig, maar wordt bij aankomst voor drie maanden afgegeven. Je hoeft hier van tevoren niets voor te doen. Er zijn mogelijkheden om het visum tijdens je verblijf in Marokko te verlengen.

Vliegen naar Marokko

Vliegen is de meest logische keuze als Marokko geen onderdeel van een grotere reis is. Het is voor de meeste mensen namelijk de goedkoopste en vooral snelste optie. Zeker als je een directe vlucht neemt, dan sta je met gemiddeld 3,5 uur al in Marokko. Er worden echter ook vluchten met tussenstops aangeboden. De meeste doen er dan een uur of 7 over. Let wel goed op bij het boeken van je vliegtickets, want sommige vluchten met tussenstop doen er dik 18 uur over voor een enkele reis.

Retourvluchten zijn al te boeken vanaf €140,-. Maar hou rekening met seizoenen, in de meeste gevallen zal een retourticket uitkomen rond de €300,-. Hiervoor moet je wel een beetje op tijd boeken, prijzen voor lastminute of in het hoogseizoen wisselen sterk, houdt hierbij rekening met bedragen tussen de €700,- en €1.000,-.

Neem je geen eigen vervoer mee naar Marokko dan is de volgende vraag of je vervoer wilt huren. Wij raden aan om een auto (of camper) te huren, vooral omdat je daardoor veel meer bezienswaardigheden van Marokko kan zien.

 • Auto huren: €15,- tot €100,- per dag
 • Camper huren: €100,- tot €200,- per dag

Prijzen zijn (uiteraard) sterk afhankelijk van het type auto en de huurperiode. Tips voor het huren in Marokko lichten we hier verder toe. Een ander alternatief is om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Let op, je bent minder flexibel en hou rekening met lange reistijden.

Tekst gaat hieronder verder!
 • De haven van Essouaira
  anemptytextlline
 • De kleine straatjes van Fez
  anemptytextlline
 • Het perfecte Sahara plaatje
  anemptytextlline
 • Vrolijke straatjes in Asilah
  anemptytextlline
 • reizen met dasja
  Dasja aan het onderhandelen
  anemptytextlline
 • De eindbestemming van de pelgrimtocht naar Moulay Bousselham
  anemptytextlline
 • De stadspoort van Meknes
  anemptytextlline