Backpacken in Marokko

Ervaar de unieke Marokkaanse cultuur met je backpack op

Genoeg van de cultuur in Europa en de westerse wereld? Dan is backpacken in Marokko iets voor jou! Het cultuurverschil is een verademing en geeft je nog meer het gevoel dat je ver van huis bent. En dat allemaal in de positieve zin, want Marokko is uniek en een super vriendelijk land. Alleen voor de mensen zou je al naar Marokko kunnen gaan, maar Marokko heeft nog veel meer te bieden. Van geniale surfstranden tot epische landschappen gevormd door bergketens. Maar natuurlijk ook de Sahara. Yes, start met het inpakken van je tas want backpacken in Marokko is lijp! Benieuwd naar de kosten? Bekijk dan dit overzicht.

Waarom backpacken in Marokko?

De belangrijkste reden is dat Marokko nu nog puur is. Mensen buiten de grote steden zijn onwijs vriendelijk en vrijgevig. De vraag is hoe lang dat nog zo blijft, want Marokko wordt steeds populairder en de Marokkaanse gastvrijheid zal op een gegeven moment plaats gaan maken voor commercie. Handelen dat kunnen de Marokkanen wel. Maar het is veel meer dan op tijd zijn om het ‘echte’ Marokko mee te maken, want Marokko zit vol gruwelijke bezienswaardigheden. Of het nu het groene noorden is (jazeker, Marokko is allesbehalve dor en een zandbak), het imposante Atlasgebergte met schitterende watervallen of de chillen surfkusten. Verder zijn er nog heerlijke steden te bezoeken, onder andere de vier koningssteden. En uiteraard de enorme woestijn. Ja Marokko zit vol met natuurlijke schoonheden aangevuld met door de mens gemaakte hoogtepunten. Reken daar ook het super lekkere eten onder!

Hoe ga je Marokko zien?

Hoe ga je backpacken door Marokko? Maak je gebruik van het openbaar vervoer, ga je liften of neem je de luxere manier en huur je een auto? Alles heeft zo zijn voordelen.

Liften in Marokko

Liften is niet ongebruikelijk in Marokko. En hoewel het door de Marokkanen (zeker als meisje alleen) als gevaarlijk wordt omschreven horen wij alleen maar positieve verhalen. Met het liften kom je namelijk direct met de lokale bevolking in contact. Aangezien de meeste Marokkanen onwijs vriendelijk zijn zal het niet snel saai worden. Let wel op rond grotere steden. De mentaliteit is daar vaak net anders. Het is dan verstandiger om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Openbaar vervoer in Marokko

Oké de stadsbussen wil je eigenlijk mijden, deze bussen zijn zo volgepakt dat is geen pretje. De lange afstandsbussen, die tussen de grote steden rijden of naar de woestijn, zijn wel een geschikt vervoersmiddel. Zeker vanaf Marrakesh kan je met dergelijke bussen grote afstanden afleggen. Tussen de grotere steden in het noorden van Marokko rijden treinen en dit is misschien nog een beter alternatief dan de lange afstandsbussen. Voor het gemak rekenen we de taxi’s ook onder het openbaar vervoer. Taxi’s zijn niet duur en brengen je overal naartoe. Wat het verschil is tussen een petit taxi en grande taxi dat ontdek je hier.

Een auto huren in Marokko

Liften en reizen met het openbaar vervoer is leuk maar je bent hier wel afhankelijk van anderen. Dit kan ervoor zorgen dat je niet alles van Marokko kan zien en doen zoals je graag wilt. Wil je totale vrijheid ervaren en nergens afhankelijk van zijn? Een auto huren in Marokko is dan een goed idee. Hiermee kan je gaan en staan waar je wilt. Zo ben je ook flexibeler om bijvoorbeeld goedkopere overnachtingsmogelijkheden buiten de stad te gebruiken. Of misschien wel om te gaan wildkamperen.

Overnachten tijdens je backpack trip

Hebben we je overtuigd en sta je te popelen om te gaan backpacken in Marokko? Dan is de laatste vraag waar en hoe kan je goedkoop overnachten? Marokko kent, rondom de populairdere plaatsen gewoon hostels en in de meer afgelegen plaatsen zijn riads (een kleinschalig hotel) fijne overnachtingsplekken. Riads zijn vaak ook niet duur, let hier wel bij op want de prijzen lopen flink uiteen. Kamperen is ook in Marokko goed te doen! Er zijn voldoende campings en op een aantal plekken kan je wildkamperen. De laatste optie is om gebruik te maken van Couchsurfing, dit lijkt steeds populairder te worden in Marokko. Pas hierbij wel op, zeker in het geval als je als meisje alleen reist, we hebben helaas verhalen gehoord van opdringerig en ongepast gedrag. Let dus op bij wie je op de bank gaat slapen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *