Ouarzazate en de zuidelijke oases

Stap letterlijk een filmset binnen

Aan de rand van de Sahara-woestijn ligt Ouarzazate. Deze stad kenmerkt zich door haar palmbomen, zandstraten, fort-achtige gebouwen en komt in vele filmsets terug op het grote scherm. De naam Ouarzazate staat voor "rustige plek" en vergeleken met andere Marokkaanse dorpen en steden hangt hier ook een rustige aangename sfeer. De Atlas filmstudio's bestrijken een 30.000 vierkante meter groot stuk woestijn en voorzien in het levensonderhoud van een flink deel van de bevolking. Binnen in de stad zijn moderne hotels te vinden maar buiten de stadsmuren is waar het om gaat, de Sahara.

Het leven in deze regio concentreert zich rond drie grote rivieren. De Draa, de Dadès, en de Ziz hebben spectaculaire kloven uitgesleten in de hellingen van de Hoge-Atlas en Anti-Atlas. Door het water van de rivieren ontstaat er hier leven dat leidt tot palmbossen die bezaaid zijn met kasba's en ksour. De Dadèsvallei strekt zich over een lengte van 120 kilometer uit tussen Ouarzazate en Boumalne du Dadès. Dit hele gebied zal je betoveren met haar schoonheid. Tot aan Bouamlne du Dadès is de weg goed begaanbaar daarna is de Dadèskloof verder te verkennen te voet of per terreinwagen.

De Oases

Talloze oases zijn te vinden in zuidelijk en oostelijk Marokko. Dankzij de aanwezigheid van water, ofwel grondwater of rivierwater, vormen zich de wonderlijke oases. De oases rijgen zich als een snoer aaneen in de valleien van de Dadès, de Draa en de Ziz. Doordat de oases uiterst kwetsbaar zijn zorgen dammen ervoor dat het rivierwater in toom gehouden wordt. Zo wordt bij hoogwater de oase niet verwoest.

Tekst gaat hieronder verder!
 • De tijd eist zijn tol
  anemptytextlline
 • Lars genietend van het uitzicht
  anemptytextlline
 • reisroute door zuid-marokko
  De laatste camping van Mhamid
  anemptytextlline
 • Heerlijke zonsondergang bij Ait Ben Haddou
  anemptytextlline
 • Dasja geniet van de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Het perfecte Sahara plaatje
  anemptytextlline
 • Even de benen strekken na een dag rijden
  anemptytextlline
 • backpacken Marokko
  Ninja in de Sahara
  anemptytextlline