Kamperen in Marokko

Gemeentelijke of luxe campings, ze zijn van alle gemakken voorzien

Is kamperen niet het eerste waar je aan denkt bij een Marokko rondreis? Dat is niet zo gek, maar toch is het een leuke optie om te overnachten in Marokko. Maak kennis met kamperen in Marokko. We vertellen je meer over de kosten, faciliteiten en de kwaliteit die je kan verwachten van een camping. Het klimaat in de winter is aangenaam, het is dus geen straf om in je tentje of camper te slapen. Sta jij liever niet op campings maar vrij in de natuur? Lees dan snel verder over wildkamperen in Marokko.

Kamperen is zo gek nog niet

Zeker als je met een camper naar Marokko gaat ontkom je niet aan campings. Op sommige plekken is het namelijk te moeilijk om wild te kamperen, vaak door toedoen van de politie. In deze gevallen is er dus geen andere optie dan een camping. Maar ook zonder camper kan het een leuk en goedkoper alternatief zijn om de nacht door te brengen op een camping.

De prijzen liggen tussen de €5,- en €10,- per nacht. Het nadeel is dat je kampeerspullen tot je beschikking moet hebben in Marokko. Nu kan je de kampeerspullen zelf meenemen vanuit Nederland, zeker als je met de ferry gaat, een andere optie is om alles in Marokko te kopen. Bijvoorbeeld bij de Decathlon, die vestigingen in o.a. Rabat en Marrakesh heeft. Zo koop je relatief goedkoop je gear om vervolgens te besparen op overnachtingen en krijg je een nog betere 1001 nacht ervaring onder een ongekende sterrenhemel.

Wat te doen met je tijdelijke gear: Mocht je gaan kamperen in Marokko en daar je kampeerspullen kopen gooi deze dan niet zomaar weg als de trip er op zit. Zeker buiten de steden kan je hier genoeg lokale mensen blij mee maken.

Campings zijn van een andere kwaliteit

Het klinkt allemaal erg tof toch? Kamperen in Marokko. Er zitten wel wat ‘maars’ aan vast. Verwacht namelijk geen campings zoals we die in Europa kennen. Hoewel ze er wel degelijk zijn, is de meerderheid toch wat beperkter en is het niet hebben van smetvrees geen overbodige luxe. Een groot deel van de campings lijkt namelijk structureel verwaarloosd te worden, met half werkende elektriciteit en een warme douche als je geluk hebt. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen vaak zijn de gemeentelijke campings goed verzorgt, goedkoop en hebben ze een goede ligging. De luxe campings vind je vooral rondom toeristische gebieden zoals Agadir en Marrakesh. Hier kom je campings tegen zoals je deze kent uit Frankrijk en Spanje, maar dan met een Marokkaans tintje.

Let op: De elektriciteit heeft vaak geen hoge stabiele spanning. Ook hebben wij meegemaakt dat de camper onderstroom kwam te staan toen het slecht nat weer was. De elektriciteitspaal leek niet geaard te zijn. Ninja kreeg daardoor tijdens het instappen een schok. Vaak kost elektriciteit extra, reken tussen de 2 en 4 euro, maar de kwaliteit is dus niet helemaal betrouwbaar.

Het boeken van een camping

Hoewel je over het algemeen niet vooraf hoeft te boeken zijn sommige van de meer luxe campings in het hoogseizoen (tijdens de overwintering) volgepakt. Soms staat er een rij mensen voor de ingang om te wachten op een vrij plekje. Wij reden vaak door bij dit soort campings, omdat de sfeer van Marokko een beetje verloren gaat en ook omdat het voor ons met de camper een overbodige luxe is. Dat een camping vol zat hebben we maar twee keer meegemaakt in drie maanden tijd. Dus zorgen om het van te voren boeken van een camping hoef je je niet te maken.

Tip: Maak van je paspoorten en kentekenbewijs een kopie. Schrijf hierop ook je C.I.N. nummer. Bij elke camping moet je namelijk, per persoon, een formulier invullen met alle gegevens. Wanneer je een kopie hebt kan je deze vaak achterlaten bij de receptie en vullen zij het formulier voor je in. Wanneer dat klaar is kan je het kopie weer meenemen. Bespaart jou wat gedoe 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *