Kamperen in Marokko

Gemeentelijke of luxe campings, ze zijn van alle gemakken voorzien

Is kamperen niet het eerste waar je aan denkt bij een Marokko rondreis? Dat is niet zo gek, maar toch is het een leuke optie om te overnachten in Marokko. Maak kennis met kamperen in Marokko. We vertellen je meer over de kosten, faciliteiten en de kwaliteit die je kan verwachten van een camping. Het klimaat in de winter is aangenaam, het is dus geen straf om in je tentje of camper te slapen. Sta je liever niet op campings maar vrij in de natuur? Lees dan snel verder over wildkamperen in Marokko.

Kamperen is zo gek nog niet

Zeker als je met een camper naar Marokko gaat ontkom je niet aan campings. Op sommige plekken is het namelijk te moeilijk om wild te kamperen, vaak door toedoen van de politie. In deze gevallen is er dus geen andere optie dan een camping. Maar ook zonder camper kan het een leuk en goedkoper alternatief zijn om de nacht door te brengen op een camping.

De prijzen liggen tussen de €5,- en €10,- per nacht. Het nadeel is dat je kampeerspullen tot je beschikking moet hebben in Marokko. Nu kan je de kampeerspullen zelf meenemen vanuit Nederland, zeker als je met de ferry gaat, een andere optie is om alles in Marokko te kopen. Bijvoorbeeld bij de Decathlon, die vestigingen in o.a. Rabat en Marrakesh heeft. Zo koop je relatief goedkoop je gear om vervolgens te besparen op overnachtingen en krijg je een nog betere 1001 nacht ervaring onder een ongekende sterrenhemel.

Wat te doen met je tijdelijke gear: Mocht je gaan kamperen in Marokko en daar je kampeerspullen kopen gooi deze dan niet zomaar weg als de trip er op zit. Zeker buiten de steden kun je hier genoeg lokale mensen blij mee maken.

 • Leerlooierij in het centru van Fez
  anemptytextlline
 • Uitzicht over Marrakech vanaf het El Badi Palace
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja genieten van de Ouzoud waterval
  anemptytextlline
 • Ook hier wordt de was gedaan
  anemptytextlline
 • Surf walhala Imsouane
  anemptytextlline
 • Zo veel lekkers
  anemptytextlline
 • De uitgestrekte vlaktes van de Midden-Atlas
  anemptytextlline
 • Later willen wij ook zo een deur
  anemptytextlline
 • Wel oppassen voor kamelen
  anemptytextlline
 • Oude baas in de palmvalei
  anemptytextlline
 • Lars op de muren van een Kasba
  anemptytextlline
 • Prima plekje om vrij te kamperen
  anemptytextlline
 • Close-up van de laatste boog op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Ait Ben Haddou van afstand
  anemptytextlline
 • Een van de stadspoorten van Fez
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Ontdek al onze tips & tricks om een ontspannen rondreis door Marokko te maken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Campings zijn van een andere kwaliteit

Het klinkt allemaal erg tof toch? Kamperen in Marokko. Er zitten wel wat ‰”maars‰” aan vast. Verwacht namelijk geen campings zoals we die in Europa kennen. Hoewel ze er wel degelijk zijn, is de meerderheid toch wat beperkter en is het niet hebben van smetvrees geen overbodige luxe. Een groot deel van de campings lijkt namelijk structureel verwaarloosd te worden, met half werkend elektriciteit en een warme douche als je geluk hebt. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen vaak zijn de gemeentelijke campings goed verzorgt, goedkoop en hebben ze een goede ligging. De luxe campings vind je vooral rondom toeristische gebieden zoals Agadir en Marrakesh. Hier kom je campings tegen zoals je deze kent uit Frankrijk en Spanje, maar dan met een Marokkaans tintje.

Let op: De elektriciteit heeft vaak geen hoge stabiele spanning. Ook hebben wij meegemaakt dat de camper onderstroom kwam te staan tijdens een regenbui. De elektriciteitspaal leek niet geaard te zijn. Ninja kreeg daardoor tijdens het instappen een schok. Vaak kost elektriciteit extra, reken tussen de 2 en 4 euro, maar de kwaliteit is dus niet helemaal betrouwbaar.

Het boeken van een camping

Hoewel je over het algemeen niet vooraf hoeft te boeken zijn sommige van de meer luxe campings in het hoogseizoen (tijdens de overwintering) volgepakt. Soms staat er een rij mensen voor de ingang om te wachten op een vrij plekje. Wij reden vaak door bij dit soort campings, omdat de sfeer van Marokko een beetje verloren gaat en ook omdat het voor ons met de camper een overbodige luxe is. Dat een camping vol zat hebben we maar twee keer meegemaakt in zeven maanden tijd. Dus zorgen om het van te voren boeken van een camping hoef je je niet te maken.

Tip: Maak van je paspoorten en kentekenbewijs een kopie. Schrijf hierop ook je CIN-nummer. Bij elke camping moet je namelijk, per persoon, een formulier invullen met alle gegevens. Wanneer je een kopie hebt kun je deze vaak achterlaten bij de receptie en vullen zij het formulier voor je in. Wanneer dat klaar is kan je het kopie weer meenemen. Bespaart jou wat gedoe 😉

Zelf reizen in Marokko?

Ben je enthousiast geworden over Marokko en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

3 Reacties

 1. Avatar

  Park4night de app, met zeer veel camper plaatsen en gedoogplaatsen ook in Marokko

  Antwoord
 2. Avatar

  Bestaat er een campinggids in boekvorm voor Marokko en zo ja war kan ik die kopen?

  Antwoord
  • Dasja

   Hai, Ja zeker die zijn er. Kan wel zijn dat het boek in het Frans is. Google eens op Campings du Maroc dan krijg je enkele hits. Succes en veel plezier in Marokko!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *