Kamperen in Marokko

Gemeentelijke of luxe campings, ze zijn van alle gemakken voorzien

Is kamperen niet het eerste waar je aan denkt bij een Marokko rondreis? Dat is niet zo gek, maar toch is het een leuke optie om te overnachten in Marokko. Maak kennis met kamperen in Marokko. We vertellen je meer over de kosten, faciliteiten en de kwaliteit die je kan verwachten van een camping. Het klimaat in de winter is aangenaam, het is dus geen straf om in je tentje of camper te slapen. Sta je liever niet op campings maar vrij in de natuur? Lees dan snel verder over wildkamperen in Marokko.

Kamperen is zo gek nog niet

Zeker als je met een camper naar Marokko gaat ontkom je niet aan campings. Op sommige plekken is het namelijk te moeilijk om wild te kamperen, vaak door toedoen van de politie. In deze gevallen is er dus geen andere optie dan een camping. Maar ook zonder camper kan het een leuk en goedkoper alternatief zijn om de nacht door te brengen op een camping.

De prijzen liggen tussen de €5,- en €10,- per nacht. Het nadeel is dat je kampeerspullen tot je beschikking moet hebben in Marokko. Nu kan je de kampeerspullen zelf meenemen vanuit Nederland, zeker als je met de ferry gaat, een andere optie is om alles in Marokko te kopen. Bijvoorbeeld bij de Decathlon, die vestigingen in o.a. Rabat en Marrakesh heeft. Zo koop je relatief goedkoop je gear om vervolgens te besparen op overnachtingen en krijg je een nog betere 1001 nacht ervaring onder een ongekende sterrenhemel.

Wat te doen met je tijdelijke gear: Mocht je gaan kamperen in Marokko en daar je kampeerspullen kopen gooi deze dan niet zomaar weg als de trip er op zit. Zeker buiten de steden kun je hier genoeg lokale mensen blij mee maken.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Leerlooierij in het centru van Fez
  anemptytextlline
 • Uitzicht over Marrakech vanaf het El Badi Palace
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja genieten van de Ouzoud waterval
  anemptytextlline
 • Ook hier wordt de was gedaan
  anemptytextlline
 • Surf walhala Imsouane
  anemptytextlline
 • Zo veel lekkers
  anemptytextlline
 • De uitgestrekte vlaktes van de Midden-Atlas
  anemptytextlline
 • Later willen wij ook zo een deur
  anemptytextlline