Marokko Klimaat

De beste reistijd is het hele jaar, alleen naar andere delen

Door de ligging van Marokko, met in het noorden en westen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan en in het oosten en zuiden de Sahara, vertoont het klimaat regionale verschillen. Hierdoor is Marokko het hele jaar door interessant om te bezoeken. 's Zomers kent het land een heet en droog landklimaat waar in de winter, met uitzondering van de bergen, een gematigd zeeklimaat overheerst. Water is overal relatief schaars.

Het klimaat van Marokko

De verschillende gebieden in Marokko kennen een eigen klimaat. Over het algemeen genomen zijn er vier klimaatzones te onderscheiden:

 • Sahara-voorland en Sahara, de temperatuur verschillen liggen hier ver uit elkaar met zeer hete zomers en relatief koele winters. In dit gebied wordt de neerslag onregelmatiger en steeds minder. Er staat een droge, hete zuidwestenwind.
 • Atlantische regio, staat bekend om haar zachte winters en gematigde zomers. Hier waait een vochtige noordwestenwind. Naarmate je zuidelijker komt duurt de droge periode langer.
 • Vochtige bergstreken, het Rifgebergte kent de meeste neerslag. Waarbij de grootste hoeveelheid regen in het noorden valt.
 • Oostelijke regio, staat bekend om zeer weinig neerslag. Het gebied heeft hete, droge zomers.

Het regenseizoen is tussen april en mei en oktober en november. De Atlantische kust kent de meeste regenval met de zwaarste regenbuien in het najaar. Het hele jaar door zijn er besneeuwde toppen te zien in het Atlasgebergte. Maar gelukkig kent Marokko veel zonuren. De zonuren variëren van dertien uur per dag in de woestijn tot negen a tien uur aan de Atlantische kust. In de winter loopt dit uiteen van zes zonuren in het noorden tot zeven a acht zonuren in de zuidelijke gebieden.

Lees hieronder verder!
 • De complete Ouzoud waterval
  anemptytextlline
 • Kleur komt overal in terug in Marokko
  anemptytextlline
 • Via de kleine wegen naar Cascade d’Ouzoud
  anemptytextlline
 • Op sommige plekken is sneeuw in Marokko heel normaal
  anemptytextlline
 • Dwalen door de medina van Asilah
  anemptytextlline
 • Herders dorpje net buiten Oukaimeden
  anemptytextlline
 • De Tizi-n-Test pas is te doen met een camper
  anemptytextlline
 • Heerlijke winkelstraatjes in Essouaira
  anemptytextlline
 • Binnenplaats van Kasbah Amridil
  anemptytextlline
 • De weg door de rivier naar Kasbah Amridil
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit kan de avond niet beginnen
  anemptytextlline
 • Dit maakt Marokko zo kleurrijk
  anemptytextlline
 • Kleurrijk Moulay Bousselham vanaf het strand
  anemptytextlline
 • Tour Hassan vanaf het Mausolé Mohamed V
  anemptytextlline
 • Zulke vette details in Mausolé Mohamed V
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Ontdek al onze tips & tricks om een ontspannen rondreis door Marokko te maken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Temperatuur, neerslag en zonuren

In de onderstaande tabellen zijn de gemiddelde minimum en maximum dag temperatuur, gemiddeld aantal zonuren en gemiddelde mm neerslag per maand opgesteld. Zes steden zijn hiervoor gebruikt zodat de klimaat verschillen goed te zien zijn. (Bron: Capitool Reisgidsen, Marokko)

Agadir, Atlantische regio

April Juli Oktober Januari
Max Celsius 22 25 25 20
Min Celsius 12 18 16 8
Zonuren 9,5 8,5 8 7,5
Neerslag 23 mm 0 mm 24 mm 36 mm

Marrakech, Atlantische regio

April Juli Oktober Januari
Max Celsius 24 37 27 18
Min Celsius 12 21 15 7
Zonuren 8,5 11 8 7
Neerslag 24 mm 1,5 mm 16,5 mm 30 mm

Casablanca, Atlantische regio

April Juli Oktober Januari
Max Celsius 20 25 23 17
Min Celsius 11 19 15 8
Zonuren 8,5 10 7,5 6
Neerslag 33 mm 1 mm 25 mm 56 mm

Fès, Atlantische regio

April Juli Oktober Januari
Max Celsius 20 34 24 14
Min Celsius 8 18 11 3
Zonuren 8 12 8 5
Neerslag 61 mm 1,5 mm 50 mm 45 mm

Ifrane, vochtige bergstreken

April Juli Oktober Januari
Max Celsius 16 31 18 9
Min Celsius 3 12 5 -5
Zonuren 8 11 7 5
Neerslag 115 mm 8 mm 135 mm 11 mm

Tanger, vochtige bergstreken

April Juli Oktober Januari
Max Celsius 19 28 24 16
Min Celsius 11 19 16 6
Zonuren 8,5 11 7,5 5,5
Neerslag 58 mm 2 mm 56 mm 71 mm

De beste reistijd naar Marokko

Eigenlijk is Marokko het hele jaar door prima voor een vakantie. Het is ook niet gek dat er veel mensen overwinteren in Marokko want het is daar dan heerlijk weer vergeleken met Nederland. Al kan het in het noorden fris en koud zijn. De lente en de zomer worden gezien als het hoogseizoen. Financieel gezien is dit ook te merken. Hotels gooien hun kamerprijzen omhoog en de excursies zullen in het hoogseizoen net wat meer kosten. Vermijd in de zomer het binnenland want hier zijn extreem hoge temperaturen aan de orde van de dag. Bekijk van tevoren dus wat voor een Marokko vakantie je wilt gaan ondernemen. Wil je actieve activiteiten ondernemen dan is het voor- of najaar aan te raden. Heb je zin in een lekkere luie zonvakantie zoek dan de kustgebieden op in de zomer.

2 comments on “Marokko Klimaat”

  1. Als onze laatste informatie klopt, wordt er tijdelijk niet meer op Marokko gevaren. Vanaf Spanje al langer niet, door een soort van ruzie tussen beide landen. Vanuit Frankrijk schijnt er vanaf april weer gevaren te worden. Op deze pagina staan alle oversteek mogelijkheden in de normale situatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Marokko?

Enthousiast over Marokko en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Marokko reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Marokko
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram