Praktische informatie Marokko

Handige informatie om voorbereid in Marokko te reizen

Je gaat naar Marokko? Mooi, want het is een schitterend en uniek land! Om je goed voor te bereiden hebben we de belangrijkste informatie die we tijdens onze rondreis door Marokko tegen zijn gekomen op een rijtje gezet. Van algemene tips & tricks tot de kosten van reizen door Marokko. Maar ook specifieke dingen zoals de beste surfspots van Marokko en waar je op moet letten als je een hond of kat mee wilt nemen. Kom niet voor verrassingen te staan en lees je in via de praktische informatie voor Marokko.

Praktische informatie Marokko
Tips & tricks Marokko

Tips & tricks

Van reisdocumenten tot tips wat je absoluut niet mag vergeten om mee te nemen. De Marokko tips & tricks zijn vanuit onze eigen ervaring opgesteld. Hiermee willen we jouw Marokko vakantie nog leuker, goedkoper en makkelijker maken.

Onze tips & tricks voor Marokko
Autorijden tips Marokko

Autorijden in Marokko

Autorijden in Marokko is net even iets anders dan autorijden in Nederland. De hoofdwegen zijn prima, maar als je er iets vanaf wijkt, wordt het al snel minder. Maar dat betekent niet minder leuk of mooi. Naast de afwijkende regelgeving geven we je elf tips om veilig auto te rijden in Marokko.

Veilig rijden in Marokko
handige info Marokko
Marokko rondreis kosten

Kosten Marokko rondreis

Wat kost een reis naar Marokko? Wij zetten alle kosten uiteen zodat je inzicht krijgt met welk budget je een Marokko vakantie kan financieren. Uiteraard geven we je ook inzicht in ons budget, zodat je een beter idee krijgt van de te maken kosten.

Dit kost een Marokko reis
Mobiel internet en telefonie Marokko

Mobiel internet en telefonie

Er wordt veel gezegd over het mobiele internet van Marokko, maar zo slecht is het niet. Voor €1,- per GB zit je op het wereldwijde web, snel is het niet overal maar je kunt wel gewoon Whatsappen en Skypen zonder problemen. Via je Nederlandse provider is bellen naar Europa aan de prijzige kant, maar dat hoeft dus niet als je gebruik maakt van Marokkaans mobiel internet.

Zo blijf je goedkoop bereikbaar
Tips en info Marokko
Marokko informatie
Surfen in Marokko

Surfen in Marokko

Al jaren is Marokko de winterbestemming onder surfers, en het aantal surfers stijgt nu explosief. Dat is niet gek als je de golven ziet in combinatie met een heerlijk zonnetje. Het hele jaar door is er te surfen in Marokko, als je weet waar. Wij geven je de beste surfspots van Marokko.

Ontdek de beste surfspots
Camper auto huren in Marokko

Camper of auto huren

Op eigen tempo Marokko verkennen is natuurlijk het allerleukste, huur daarom een auto of camper. Dat laatste is nog niet zo lang mogelijk, maar des te leuker. Hier geven we je tips bij het huren van een auto of camper in Marokko, en uiteraard de beste organisaties om dit bij te doen.

Goedkoop een camper of auto huren
Goed om te weten Marokko
Marokko openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is een goed en goedkoop alternatief als je geen zin hebt om een auto of camper te huren, of niet helemaal naar Marokko wilt rijden. Het treinnetwerk is verrassend goed tussen de grotere steden, en met slaaptreinen haal je het meeste uit je rondreis door Marokko met het openbaar vervoer.

Alles over het OV van Marokko
camper naar Marokko

Met een camper door Marokko

Marokko is voor vele camperaars de ultieme overwinterbestemming. En we snappen waarom, met een graad of 20 is het eigenlijk geen winter te noemen. Hoewel het nog geen echt camperland is, zijn de faciliteiten in ontwikkeling. Helaas betekent dit ook dat wildkamperen niet overal meer kan.

Wordt Marokko jouw camper bestemming?
handige Marokko informatie
praktische info Marokko
Ferry oversteek Marokko

Ferry naar Marokko

Neem je net als ons je eigen auto of camper met de ferry mee naar Marokko? Lees dan meer over de oversteek naar Marokko. De meest gebruikelijke route is van Algeciras naar Tanger en ook wij hebben deze route genomen. Naast verdere informatie over die oversteek vertellen we je ook graag meer over de andere opties.

Info over de oversteek naar Marokko
met Hond of Kat naar Marokko

Hond of kat mee naar Marokko

Je hond of kat mee naar Marokko nemen is het probleem niet, maar je trouwe viervoeter weer terug Europa in krijgen is waar het vaak mis gaat als je niet goed voorbereid bent. Tien weken quarantaine of zelfs het laten inslapen van je hond of kat komt voor. Lees meer over hoe wij Ninja hebben meegenomen en met welke bureaucratie je te maken krijgt.

Zo neem je huisdieren mee naar Marokko
Marokko informatie voor vertrek
(wild)kamperen in Marokko

Kamperen in Marokko

Wildkamperen wordt langs de kust vaak niet getolereerd, dit omdat er een camping in de buurt zit die liever heeft dat je daar komt staan. Gelukkig zijn de prijzen niet zoals die van campings in Europa, maar verwacht dan ook niet dezelfde luxe. Door heel Marokko zijn voldoende campings te vinden.

Meer info over Marokkaanse campings
© 2023 Reizen in