Camperroute door Marokko

Een unieke reisroute om Marokko te verkennen per camper

Er is niets mooier dan met je eigen camper door Marokko rond te reizen. De natuur, cultuur en de mensen maken Marokko tot één van de mooiste, maar vooral afwijkende camper bestemming dichtbij Europa. Zodra je Marokko binnenkomt voel je dat het anders is dan elk Europees camperland. En hoewel Marokko ver weg klinkt, valt dit reuze mee. Met ongeveer 2.500 kilometer sta je al in Afrika! Omdat Marokko nogal een ervaring is, en er wat negatieve vooroordelen en verhalen de ronde gaan, hebben we een camperroute door Marokko opgesteld die ideaal is voor een eerste bezoek. Je komt langs de mooiste plekken en leert het echte Marokko kennen. Neem voor deze camperroute voldoende tijd, minstens één maand, want Marokko is groter dan dat het op de kaart lijkt.

Combineer onze andere reisroutes

Eén reisroute gaat Marokko natuurlijk nooit goed dekken, kijk daarom tussen onze andere reisroutes door Marokko waar we op specifieke gebieden focussen. Of bekijk onze bezienswaardigheden om te zien wat jij absoluut niet mag missen. Hier nemen we je mee op een mogelijke reisroute voor jouw eerste Marokko camperreis. De route laat de diversiteit van Marokko zien. Aangezien de kans groot is dat je daarna blijft terugkomen weet je door deze route precies welke gebieden jou aanspreken. Helaas geven we Noord-Marokko niet de aandacht die het verdient, dit is om de simpele reden dat er minder faciliteiten voor camperaars aanwezig zijn.

Met de ferry naar Marokko: Er zijn meerdere opties om de oversteek per ferry naar Marokko te maken. Lees hier meer informatie over de oversteek met de camper. Wij bevelen de haven van Tanger-Med aan, daarom is dit het startpunt van de route.

Tip: wil je jouw ferryticket alvast boeken of eerst meer informatie opvragen? Dat kan super makkelijk online via Overtocht.nl. Een Nederlandse tussenpartij met een goede klantenservice. Wel zo makkelijk; je kunt gewoon in het Nederlands communiceren. Bekijk de Marokko ferry overtochten en boek online!

De route wordt verderop de pagina toegelicht.