Marokko bezienswaardigheden

Van schitterende stranden tot berglandschappen en uitgestrekte woestijnen

Marokko heeft bezienswaardigheden in bijna alle categorieën; unieke steden (denk bijvoorbeeld aan de vier koningssteden; Fès, Meknès, Rabat en Marrakesh) met gebouwen uit de negende eeuw tot nu. Schitterende landschappen in zowel de Sahara als het Atlasgebergte. Uitgerekte stranden welke ideaal zijn om op te ontspannen of waar de golven perfect zijn om te surfen. Alles kan in Marokko, zolang je de bezienswaardigheden maar weet te vinden en te waarderen. Let wel op, helaas zijn niet alle gebouwen openbaar voor niet-moslims. Loop dus niet zomaar overal naar binnen.

De onderstaande kaart toont Marokko’s bezienswaardigheden. De kaart blijft een work in progress en wordt aangevuld door andere reizigers.

Dots in: Marokko

De mooiste bezienswaardigheden in Marokko

De bezienswaardigheden van Marokko zijn door het hele land verspreid, en zijn ook door het hele land van een andere aard. De meeste bezoekers richten zich voornamelijk op het noorden en/of Marrakesh. Dit omdat het hier het makkelijkste naar toe te vliegen is, uiteraard is dit zonde. Want het zuiden heeft misschien wel de mooiste stranden van Marokko, en zeker de beste surf mogelijkheden. Maar ook in het zuiden vind je unieke natuurlijke bezienswaardigheden. Gebruik de bovenstaande kaart om jouw mooiste bezienswaardigheden in Marokko te vinden en bepaal waar jij naar toe wilt gaan in Marokko.