Reisroute langs de koningssteden

Ontdek de vier oude hoofdsteden met deze reisroute

De vier koningssteden van Marokko lijken haast mythische proporties aan te nemen. Het is zelfs zo dat je volgens sommige Marokko niet hebt gezien als je deze steden niet in bent geweest. Dat gaat voor ons wat ver, het is een heerlijke route tussen de Koningssteden van Marokko maar tegelijkertijd is er genoeg anders moois te zien. Wat volgens ons pas echt Marokko is. Daarom doen we meteen een gekke aanbeveling, zeker omdat het om een reisroute langs de koningssteden betreft. Hier komt ie; laat Marrakesh lekker links liggen. Dit scheelt je namelijk 700 kilometer rijden. Heb je langer dan een week de tijd, dan is Marrakesh wel een optie. Maar dan vooral voor wat je onderweg tegenkomt. Om deze reden beginnen we de route met de drie noordelijke koningssteden; Rabat, Meknès en Fèz.

De eerste drie koningssteden

Alle koningssteden zijn voormalige hoofdsteden van het koninkrijk Marokko. Hier lees je daar meer over. De drie noordelijke koningssteden Rabat, Meknès en Fèz zijn ideaal te combineren aangezien de steden op nog geen 200 kilometer uit elkaar liggen. Ze zijn zelfs met een snelweg (A2, wel tol. De N6 is gratis) verbonden zodat je alle tijd kunt stoppen in het ontdekken van deze bijzondere steden. Heb je meer tijd? Geniet dan van de natuur die rondom deze steden te vinden is.

Vliegen op: Eigenlijk maakt het niet heel veel uit of je op Rabat of Fèz vliegt. Neem je Marrakesh mee dan is dit uiteraard ook een optie. Omdat wij goede ervaringen hebben met Fèz begint onze route langs de koningssteden daar. De goedkoopste vliegtickets vind je uiteraard hier, en een auto huren doe je hier.

Hoewel de koningssteden een rijke historie hebben, zie je dit niet direct terug als je door de steden loopt. Zeker niet als je door het centrum ofwel de medina loopt. Ook al zijn de medina's vaak groter van opzet in de koningssteden, je komt dezelfde sfeer tegen in andere (grotere) steden van Marokko. Wat de koningssteden onderscheid zijn de paar gebouwen die de, op dat moment heersende, koning in zijn hoofdstad heeft laten bouwen.

Tip: Trek minimaal twee dagen per stad uit, omdat de steden niet zo ver van elkaar vandaan liggen kan je prima in de ochtend of avond naar de volgende stad rijden. Voor onderstaande route adviseren we je om minimaal een week uit te trekken. Oh ja, omdat wij liever niet twee keer dezelfde weg rijden hebben we een rondje van de route gemaakt. Om tijd te besparen kun je uiteraard ook twee keer de snelweg pakken.

Tekst gaat hieronder verder!