Reisroute langs de surfkust van Marokko

Een reis langs de beste surfspots van Marokko

Voor de lekkerste golven, en een prima klimaat, moet je in Marokko zijn tijdens de winter. Naast perfecte golven, vooral righthanders, is de gastvrijheid en het land zelf een unieke ervaring. Dit is een surftrip die je niet snel zult vergeten. Hoewel Marokko steeds populairder wordt als surfbestemming, en je dit op sommige spots terugziet in het water, zijn er nog genoeg spots waar je maar met een handjevol mensen in de line-up ligt. Tijdens deze route nemen we beide soorten spots op, zodat je zelf kan zien wat voor jou het beste werkt.

Opmerking: Om zoveel mogelijk tijd over te houden om te surfen in Marokko beginnen we deze reisroute in Agadir. Je kan er ook voor kiezen om te starten in Marrakesh, hoewel je dan meer kilometers maakt heb je de mogelijkheid om een rondje te maken. Het voordeel van Agadir is dat je op je favoriete spot nog een keer kan surfen.

Naar het noorden tot Essaouira

Agadir zelf kent een groot strand, maar zelfs in de winter zijn de golven hier redelijk schaars. Als het werkt, is het een ideaal beginnersstrand. Als je de N1 naar het noorden volgt kom je vrij snel uit bij Taghazoute. Het bekendste surfdorp van Marokko. Helaas is dit terug te zien aan de grote groepen mensen in het water. Blijf zolang je het uithoudt maar wees gerust, er komen minder drukke spots aan. De bekende plekken rondom Taghazoute, zoals Anchor Point, Banana Beach en Boilers zijn al iets rustiger (ook vooral voor de gevorderde surfer) maar zijn vaak nog druk te noemen. Zo ook Imsouane, waar The Bay op goede dagen de langste golven produceert. Uiteraard trekt de langste golf van Marokko mensen aan, maar als je vroeg je bed uitkomt of in het water een goede positie pakt zijn golven gegarandeerd.
Sidi Kaouki is voor ons de fijnste surfspot, het is hier bijna nooit druk (als je op de goede spot zit) en met zowel een rechtse als linkse kun je lekker afwisselen! De laatste stop naar het noorden is Essaouira. Er hangt hier een chille vibe en ook is er een fijne surfscene. Essaouira heeft een beschutte baai, dus met een flinke swell zit je hier goed. Het kan hier wel erg hard waaien.

Onze spot in Sidi Kaouki: Hoewel het dorp, en de surfshops, rechts van het strand zitten is de fijnste spot helemaal links. Bij de rivier. De plek rechts is een beach break waar je door het oude huis op de punt redelijk uit de wind zit. Links vind je een pointbreak (links van de rivier) en een beach break (rechts van de rivier) naast elkaar.

Lees hieronder verder!
 • Dasja en Ninja in de palmvalei
  anemptytextlline
 • Geiten in een argen boom, typisch Marokkaans
  anemptytextlline
 • Heerlijk verlaten strand nabij Mirleft
  anemptytextlline
 • Net buiten de palmvalei groeit al niets meer
  anemptytextlline
 • Tafraoute je bent magisch
  anemptytextlline
 • De haven van Essouaira
  anemptytextlline
 • Het meest kleurrijke dorp van Marokko
  anemptytextlline
 • Zo veel groen verwacht je niet in Marokko
  anemptytextlline
 • Het perfecte Sahara plaatje
  anemptytextlline
 • De winkelstraat van Tetouan
  anemptytextlline
 • Leerlooierij van Tetouan
  anemptytextlline
 • Tetouan ofwel de witte stad
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • We zijn te vroeg, deze is nog niet open
  anemptytextlline
 • Uitzichtpunt voor God's bridge
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Ontdek al onze tips & tricks om een ontspannen rondreis door Marokko te maken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Check de forecast: Bepaal afhankelijk van de swell welk deel van de reisroute je als eerste pakt. Beide eindpunten (Essaouira en Sidi Ifni) zijn vanaf Agadir goed in een halve dag te rijden. Wij vonden de surf forecast van Magic Seaweed redelijk in de buurt zitten. Hier krijg je natuurlijk ook een nog beter beeld van de surfspots en wanneer ze het beste werken.

Naar het zuiden tot Sidi Ifni

Veel mensen blijven rond Taghazoute hangen en trekken vaak niet zuidelijker dan Agadir. De spots zijn hier rustiger, al moet je wel meer geluk hebben wat goede golven betreft. Er zijn hier minder baaien en de kust is een stukje ruiger.
Vrij snel als je Agadir naar het zuiden uitrijdt over de N1 verschijnt Tifnit op de borden. Dit vissersdorpje heeft zijn eigen surfvereniging van locals die de golven graag met je delen. Niet veel verder ligt Sidi Rabat verscholen aan de rand van een beschermd natuurgebied. Rondom Mirleft zijn meerdere surfspots te vinden, één van de meest iconische is misschien wel die bij Legzira beach waar nog een natuurlijke boog over het strand staat. En cooler uitzicht krijg je in Marokko niet gevonden vanuit het water. Omdat Plage Blanche redelijk wat kilometers extra is voor een niet extreem relaxte spot, is de laatste spot van deze route het gezellige stadje Sidi Ifni. Hier hangt een onwijs relaxte vibe en als het niet stormt is het een heerlijk surfstrand.

Overnachten: Je vindt bij de meeste surfspots verschillende mogelijkheden om de nacht door te brengen. Wildkamperen wordt helaas op veel plekken onmogelijk gemaakt maar campings, riads of zelfs hostels zijn overal wel te vinden. Campings zijn de goedkoopste optie om de nacht door te brengen.

Vliegen op Marrakesh?

Vlieg je op Marrakesh, of omdat de vliegtickets goedkoper zijn of omdat je dit allemaal ook wilt zien, dan kun je de Hoge-Atlas en Taroudant nog toevoegen aan de trip. De weg dwars door het Atlasgebergte is één van de mooiste road trips van Marokko. Er gaan verschillende hikes door het gebied en in de juiste periode kan je zelfs wintersporten in Oukaimeden. Misschien is het toch zo slecht nog niet om te vliegen op Marrakesh, deze weg (R203) is het alleen al dubbel en dwars waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Marokko?

Enthousiast over Marokko en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Marokko reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Marokko
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram