Zuid-Marokko en de Westelijke Sahara

Waar eindeloze zandduinen de boventoon voeren

Het zuidwestelijke deel van Marokko is uitgestrekt en kent een verscheidenheid aan spectaculaire landschappen. De ruige bergen van de Anti-Atlas vormen een natuurlijke barrière tussen de vruchtbare Soussvlakte dat vol zit met oases omringd door de woestijn. Deze regio beslaat een groot deel van Marokko en kent ook een duistere kant. Zo is het aan te raden om de site van de Rijksoverheid te raadplegen over het reisadvies. Het risico in het reizen door de Westelijke Sahara wordt gevormd door mijnenvelden. Naast de risico's vind je op de site van de Rijksoverheid nog meer tips en informatie over reizen in Marokko.

Alle wegen naar het zuiden starten vanaf de badplaats Agadir. Na Marrakesh is Agadir de tweede toeristische stad van Marokko. Agadir zelf is door een aardbeving verwoest en in de jaren zeventig weer opgebouwd. Hierdoor heeft het niet veel meer weg van een traditionele Marokkaanse stad. Gelukkig is de omgeving van Agadir prachtig waar je, wanneer je de kust volgt naar het zuiden, verlaten stranden met hoge rotswanden tegenkomt. Maar ook kleine traditionele dorpjes. Vergeet zeker ook het binnenland niet. In een indrukwekkende vallei van de Anti-Atlas ligt het dorp Tafraoute. Tafraoute kent een eigenzinnige vibe met de meest vriendelijke mensen. De backdrop is imposant waar je meteen het gevoel hebt dat je in de Lord of the Rings beland bent.

Lees hieronder verder!
 • Kamperen in Van Valley Marokko
  anemptytextlline
 • Oude baas in de palmvalei
  anemptytextlline
 • Zuid-Marokko is roadtrip heaven
  anemptytextlline
 • Lekker plekje om te wildkamperen
  anemptytextlline
 • En er is niemand anders op het strand
  anemptytextlline
 • Lachen voor de foto Ninja
  anemptytextlline
 • Close-up van de laatste boog op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op de painted rocks
  anemptytextlline
 • De painted rocks bij Tafraoute
  anemptytextlline
 • Geiten in een argen boom, typisch Marokkaans
  anemptytextlline
 • Genieten van het uitzicht voordat de weg weer naar beneden gaat
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Dadels, zo veel lekkere dadels
  anemptytextlline
 • En daaorm het het Van Valley
  anemptytextlline
 • Net buiten de palmvalei groeit al niets meer
  anemptytextlline
 • Roadtrippen door Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Prima plekje om vrij te kamperen
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Legzira beach
  anemptytextlline
 • Bijna geparkeerd op Plage Blanche
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Ontdek al onze tips & tricks om een ontspannen rondreis door Marokko te maken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten Zuid-Marokko en de Westelijke Sahara

Tijdens onze rondreis door Marokko zijn we ook in deze regio op ontdekkingstocht gegaan. Een aantal plekken waar wij geweest zijn delen we graag met jou. Laat het reisvirus voor Marokko alvast oplaaien want wauw er zitten een paar pareltjes tussen.

Sidi Ifni - Vanaf Tiznit kan je een kleine mooie weg naar en langs de kust pakken om uiteindelijk Sidi Ifni te bereiken. Deze vroegere Spaanse enclave ligt op de top van een rotsplateau aan de oceaan. De rust die hier hangt en de Spaanse invloeden maken deze plek net even anders dan andere. Oh ja je kan hier ook surfen!

Legzira beach - Op ongeveer twaalf kilometer noordelijk van Sidi Ifni ligt Legzira beach. Ook hier zijn kleine surfscholen gevestigd en kan je een golf pakken. Maar daar draait het niet alleen om bij dit strand. Het draait namelijk om, nu nog maar één, imposante boog. Mocht het je opvallen op veel afbeeldingen van dit strand staan twee mooie bogen afgebeeld. Helaas is één van de twee rots bogen in 2017 in elkaar gestort. Toch is de boog die nog wel staat imposant een absoluut een bezoek waard, voordat ook deze instort.

Plage Blanche - Hou je van rust en een uitgestrekt verlaten strand? Plage Blanche is de plaats voor jou. Voor surfers een perfecte spot om bij goede omstandigheden golven te pakken. Voor rustzoekers het strand waar je uren kan rondslenteren of chillen zonder andere mensen tegen te komen.

Tafraoute - Omringd door amandel- en palmbomen in een prachtige vallei ligt het dorp Tafraoute. Ambachtslieden zijn hier bezig om hun waar te maken en te verkopen. Werkelijk alles is hier te koop. Met een busje of camper kun je in de vallei midden in de natuur staan. Het gebied is uitstekend voor mountainbike trails of hike tochten.

Painted rocks - Niet ver van Tafraoute vandaan is in de jaren zeventig een Belg losgegaan op grote rotsblokken. Of het LSD-trip was of dat hij gewoon nuchter was, wij weten het niet. Hij heeft het voor elkaar gekregen om een rotsblokken zo groot als flatgebouwen blauw en roze te schilderen. Ook al is de verf wat verouderd, de plek is tof om te bezoeken. Ben je met een busje of camper? Dit is een top plek om te wildkamperen.

Tiznit - Okee, deze stad is vooral bekend onder de toeristen en we kwamen erachter dat lokalen Marokkanen niet snappen waarom. Waar Tiznit, ofwel zilveren stad, omdraait zijn de traditionele Berbersieraden. Maar ook dolken en sabels met ingelegde handvatten zijn hier te verkrijgen. De ambachtslieden maken de sieraden waar je bij staat. Mocht je geen interesse hebben in zilver, dan kan je Tiznit prima overslaan.

N1 van Tan Tan naar Tarfaya - Wanneer je de N1 volgt langs de kust van Tan Tan naar Tarfaya zie je het rotsachtige landschap overgaan naar witte zandduinen. En dat is een fabelachtige overgang.

Mirleft - Natuurlijke rots bogen, hoge kliffen en kekke stranden zijn de ingrediënten van het slaperige stadje Mirleft. Je vindt hier geen massatoerisme en genieten van de rust is dan ook makkelijk te doen. Lekker zwemmen in de oceaan, chillen op het strand of een heerlijke surfsessie.

Khenifiss National Park (Tan-Tan) - Wil je verschillende landschappen zien op één plek? Het Khenifiss National Park is hier de plek voor. De kustlijn van de Atlantische Oceaan komt samen met lagunes en ontelbare zandduinen. De lagunes worden gevuld door duizenden flamingo's.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Marokko?

Enthousiast over Marokko en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Marokko reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Marokko
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram