Kosten Marokko reis

Inzicht in de kosten van een rondreis door Marokko

Ga je, voor langere periode, door Marokko reizen dan is het handig om inzicht te hebben in de kosten van een Marokko reis. Hier geven we je een overzicht van de kosten die je mag verwachten in Marokko, let wel het gaat hier om kosten die je maakt als je zelfstandig reist. Of dat op de backpacker manier is of met wat meer luxe of in je eigen camper, dat is aan jou. In alle gevallen is het goed om een budget op te stellen, en deze kosten daarin op te nemen. Normaal reizen we met een maandbudget van €1400,- per maand. In Marokko hadden we maar €800,- per maand nodig.

Tip: Houdt bij het opstellen van je begroting rekening met onvoorziene kosten als parkeerwachters, slimme verkopers, hosselaars en in sommige gevallen zelfs de politie. Reken voor het gemak €5,- per dag.

Kosten voorbereiding reis

Nog voordat je in Marokko aankomt moet je al kosten maken. Logisch, maar de eerste kosten zijn die van het transport naar Marokko. Voor veel mensen is vliegen de goedkoopste optie. Je vliegt namelijk al op en neer vanaf €140,-. Maar hou rekening met seizoenen, in de meeste gevallen zal een retourticket uitkomen rond de €300,-. Een andere optie is om, net zoals wij, met eigen vervoer te gaan. Je gaat dan met de ferry naar Marokko. Voor €200,- kochten we een open retourticket voor onze camper. Zonder auto of camper is de oversteek nog maar €30,-.

Neem je geen eigen vervoer mee naar Marokko dan is de volgende vraag of je vervoer wilt huren. Wij raden aan om een auto (of camper) te huren, vooral omdat je daardoor veel meer bezienswaardigheden van Marokko kan zien.

 • Auto huren: €15,- tot €100,- per dag
 • Camper huren: €100,- tot €200,- per dag

Prijzen zijn (uiteraard) sterk afhankelijk van het type auto en de huurperiode. Een ander alternatief is om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Let op, je bent minder flexibel en hou rekening met lange reistijden.

Reisverzekering

Het kan slim zijn om een reisverzekering af te sluiten, de kosten hiervoor liggen tussen de €3,- en €15,- per maand voor een tijdelijke of doorlopende reisverzekering. Is Marokko onderdeel van een langere reis dan is een lang op reisverzekering een aanrader. Deze kosten liggen tussen de €15,- en €40,- per maand, afhankelijk van de reisduur en verzekeringsopties. In sommige gevallen is een annuleringsverzekering aan te raden, gemiddeld worden die afgesloten voor €30,- tot €45,- (eenmalig bedrag). Lees je verder in over mogelijke reisverzekeringen of check direct het aanbod van JoHo.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Leerlooierij in het centru van Fez
  anemptytextlline
 • Uitzicht over Marrakech vanaf het El Badi Palace
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja genieten van de Ouzoud waterval
  anemptytextlline
 • Ook hier wordt de was gedaan
  anemptytextlline
 • Surf walhala Imsouane
  anemptytextlline
 • Zo veel lekkers
  anemptytextlline
 • De uitgestrekte vlaktes van de Midden-Atlas
  anemptytextlline