Midden-Atlas

Waar je het echte Marokkaanse leven ontdekt

De Midden-Atlas is een ruig en prachtig stuk van Marokko. De berghellingen, begroeid met cederbossen, strekken zo ver je kan kijken. Koningssteden Fès en Meknès liggen niet ver van deze bergketen. Dit maakt dat het gebied waanzinnig is om te ontdekken met een auto of camper. De road trips hier vervelen nooit. De Midden-Atlas is een stuk lager dan de Hoge-Atlas maar zeker niet minder mooi. Dit is het domein van de Berberstammen.

Dwars door de bergen van de Midden-Atlas loopt een van de hoofdroutes, de N8, naar het zuiden. Neem je tijd om dit gebied te verkennen. Het is hier sereen en er zijn genoeg plekken, aan bergmeren, waar je met je bus of camper kan wildkamperen. In het hart van de Midden-Atlas ontspringt de Oum er-Rbia, de langste rivier van Marokko. Maar ook is de Cascades d'Ouzoud een van de hotspots die je gezien moet hebben. Het water stort hier van 100 meter naar beneden de kloof in. De Midden-Atlas wordt weleens het Zwitserland van Marokko genoemd en als je door Ifrane rijdt snap je gelijk waarom..

Lees hieronder verder!
 • Dasja en Ninja bij Cascade d’Ouzoud
  anemptytextlline
 • De uitgestrekte vlaktes van de Midden-Atlas
  anemptytextlline
 • Ninja op de vlaktes van de Midden-Atlas
  anemptytextlline
 • Een heerlijke avond in de Midden-Atlas
  anemptytextlline
 • midden atlas marokko
  Het landschap van de Midden-Atlas verveeld nooit
  anemptytextlline
 • Lange verlaten wegen door de Midden-Atlas
  anemptytextlline
 • Lunchen met uitzicht in de Midden-Atlas
  anemptytextlline
 • Op sommige plekken is sneeuw in Marokko heel normaal
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja genieten van de Ouzoud waterval
  anemptytextlline
 • Via de kleine wegen naar Cascade d’Ouzoud
  anemptytextlline
 • Lekker plekje voor de nacht
  anemptytextlline
 • Geen hoge bergen maar wel schitterende uitzichten in de Midden-Atlas
  anemptytextlline
 • Wakker worden langs een stuwmeer aan de N8
  anemptytextlline
 • Hier begint de langste rivier van Marokko
  anemptytextlline
 • Het laatste bruggetje naar de Oorsprong van Oum er-Rbia
  anemptytextlline
 • De complete Ouzoud waterval
  anemptytextlline
 • Wel oppassen voor kamelen
  anemptytextlline
 • wildkamperen in marokko met camper
  Wildkamperen met uitzicht
  anemptytextlline
 • De barretjes langs de oorsprong van Oum er-Rbia
  anemptytextlline
 • Apen bij de Cascade d’Ouzoud
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Ontdek al onze tips & tricks om een ontspannen rondreis door Marokko te maken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten van de Midden-Atlas

Hou je van natuur en een ruig gebied? Dan moet je hier zeker op ontdekkingstocht gaan. Wij hebben met ons campertje een paar heel toffe spots gezien en bezocht. Deze delen we graag met jou. Maar kijk verder dan je neus lang is, want er is zoveel meer te ontdekken in de Midden-Atlas!

Nationaal Park Jbel Tazzeka - In 1950 is dit park opgericht ter bescherming van de cederbossen. Nationaal Park Jbel Tazzeka is ten zuiden van Taza gelegen. Tussen november en april is de Cascades de Ras el-Oued de moeite waard om te bezoeken. Via een onverharde weg kun je de top van Jbel Tazzeka bereiken. Op een hoogte van 1.980 meter kijk je uit over de bergen van het Rif in het noorden en in het zuiden over de uitlopers van de Midden-Atlas.

Ifrane - Het opvallende van, het in 1929 gestichte stadje, Ifrane is dat het niet Marokkaans aanvoelt. Het kent een Europees karakter en op het moment dat er sneeuw ligt kan hier geskied worden. De uitstraling van de huizen zijn als een klein Zwitsers bergdorpje. Niet gek dat je in dit schitterende gebied het zomerpaleis van de koning vindt. Blijf niet alleen in Ifrane zelf, er zijn verschillende watervallen en grotten te vinden in de omgeving.

Azrou - Iets ten zuiden van Ifrane is het kleine rustige stadje Azrou te vinden. Waar het dorp leuk is om te bezoeken, helemaal op dinsdag als de souk wordt gehouden, draait het hier om de Barbary Apen. De apen hangen rond bij Cèdre Gouraud een paar kilometer noord van het dorp. Dit is de oudste cederboom van heel Marokko. Het bos is perfect om doorheen te wandelen. Het is wat toeristisch ingericht met kleine shopjes en mannetjes die jouw gids willen zijn, te voet of op een paard.

Oorsprong van Oum er-Rbia - Zin om de N8 te verlaten en een omweg te nemen over kleine boerenweggetjes waar je getrakteerd wordt op fantastische uitzichten? Bezoek de oorsprong van Oum er-Rbia. Geniet van de hele trip want de bron zelf is niet super bijzonder. Vanaf de parkeerplaats, half langs de weg, vervolg je je weg te voet langs de rivier. Kleine barretjes en restaurantjes zijn aan het water gevestigd. Bij het eindpunt van het voetpad moet je een paar dirham betalen aan een jongeman. Daarna mag je over zijn bruggetje om de rotsen op te klimmen. Boven op de rotsen sta je onderaan een kleine waterval waarboven de bron(nen) van de langste rivier van Marokko ligt. Voor ons was vooral de route, de uitzichten en omgeving die het tot een toffe activiteit maakten. Want eerlijk is eerlijk de bron zelf vonden wij niet spectaculair. Hou hier rekening met veel Marokkaanse toeristen in de weekenden en vakanties.

Aguelmane Sidi Ali - Tussen Azrou en Midelt voert een klein weggetje vanaf de N13 je naar dit 3 kilometer lange meer. Het is vrij hooggelegen, namelijk op 2.000 meter. Het kan hier dus koud zijn. Er is weinig begroeiing en het rotsachtige landschap geeft dit meer een surrealistische look en feel. Wij hebben hier twee nachten heerlijk rustig gestaan met de camper. Genoten van de stilte, rust en uitzichten. De perfecte plek om te wildkamperen. Maar ook voor een korte stop en een wandeling is Aguelmane Sidi Ali uitermate geschikt.

Cascade d'Ouzoud - Het moet gezegd worden de Cascade d'Ouzoud behoort tot een van de spectaculairste bezienswaardigheden van Marokko. Ook daarom is het erg populair onder toeristen en trekt deze waterval veel bezoekers. Dat is te zien aan hoe alles is ingericht. Het dorp staat vol met hotels, restaurantjes en de route van boven naar de onderkant van de waterval is bezaaid met kleine winkeltjes en restaurantjes. Wij hebben daarom 's ochtends vroeg Cascade d'Ouzoud bezocht. En dat is niet verkeerd, we hadden de waterval bijna helemaal voor onszelf. Alleen de apen hielden ons gezelschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Marokko?

Enthousiast over Marokko en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Marokko reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Marokko
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram