Noordelijke Atlantische kust

Van Tanger tot Rabat, natuurschoon dat wordt afgewisseld met antieke steden

Dit is een van de eerste Marokkaanse regio's waar steden verrezen en waar de oceaan de belangrijkste factor is in het vormen van de geschiedenis. De oceaan bracht namelijk piraten, invallers en bezetters aan land die de kustplaatsen wilden kapen uit de handen van de Fenicische en Romeinse overheersers. Elke groep (Fenicisch, Romeins, Spaans, Portugees en Frans) heeft zo zijn sporen nagelaten die nu nog goed te zien zijn.

Niet alleen was de oceaan van grote invloed in de geschiedenis maar ook speelt het een belangrijke rol in het klimaat. Het zorgt voor een zacht en vochtig klimaat in deze regio dat erg gunstig is voor het telen van bananen, tomaten en aardbeien. Ook vormt de oceaan de belangrijkste handelsroute met Europa.

De Noordelijke Atlantische kust biedt natuurschoon als uitgestrekte fijne zandstranden, verschillende lagunes en bossen. Veel trekvogels vinden in dit gebied een overwinterplaats. De kust tussen Tanger en Rabat is een bezoek meer dan waard, hier is het nog zoals het ooit was. Het heeft niet zo'n grote gedaanteverwisseling ondergaan als de kust tussen Rabat en Casablanca of verder in het zuiden waar de natuur is ingeruild voor gebouwen. De oceaan is nooit ver weg en wanneer je de route van de oude Romeinse weg, van Sala Colonia naar Banasa, Lixus en Tanger volgt doemt de oceaan op onverwachte momenten weer op.

Lees hieronder verder!
 • Vrolijke straatjes in Asilah
  anemptytextlline
 • Asilah is rustig te verkennen
  anemptytextlline
 • Mausolé Mohamed V in Rabat
  anemptytextlline
 • Kleurrijk Moulay Bousselham vanaf het strand
  anemptytextlline
 • De eindbestemming van de pelgrimtocht naar Moulay Bousselham
  anemptytextlline
 • De erewacht bij Mausolé Mohamed V
  anemptytextlline
 • ferry naar marokko
  De ferry naar Marokko vanaf Algeciras
  anemptytextlline
 • De lagune van Moulay Bousselham
  anemptytextlline
 • De muren van Asilah zijn gevuld met kunst
  anemptytextlline
 • Dit maakt Marokko zo kleurrijk
  anemptytextlline
 • Het strand van Rabat
  anemptytextlline
 • Mausolé Mohamed V vanaf een afstand
  anemptytextlline
 • Dwalen door de medina van Asilah
  anemptytextlline
 • Tour Hassan vanaf het Mausolé Mohamed V
  anemptytextlline
 • Sfeer op het plein in de Medina
  anemptytextlline
 • Tour Hassan in Rabat
  anemptytextlline
 • Uitzicht op de Medina van Rabat
  anemptytextlline
 • Asilah gebouwd op de kliffen
  anemptytextlline
 • Zulke vette details in Mausolé Mohamed V
  anemptytextlline
 • Shoppen in Rabat
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Ontdek al onze tips & tricks om een ontspannen rondreis door Marokko te maken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten Noordelijke Atlantische kust

We geven je graag een paar hoogtepunten van wat niet te missen in deze regio. Uiteraard, smaken en interesses verschillen dus laat je niet beperken door deze kleine greep. Doe inspiratie op en ga vooral ook zelf op onderzoek uit.

Sidi Bouknadel - De tropische tuin (Jardins Exotiques), gelegen in Sidi Boukandel, is in 1951 aangelegd en tegenwoordig onderdeel van de staat. Ongeveer 1500 verschillenden planten soorten vanuit verschillende exotische windstreken vormen de tuin.

Bos van Mamora - Ongeveer ter hoogte van Rabat is in het binnenland het 60 kilometer lange en 30 kilometer brede Bos van Mamora te vinden. Heb je de tijd maak hier dan een verkoelende wandeling en snuif de geur van eucalyptus op.

Moulay Bousselham - 48 kilometer ten zuiden van Larach ligt, hoog boven de oceaan, de badplaats Moulay Bousselham. Eind juni en begin juli komen grote groepen pelgrims hun eerbewijzen bij de graftombe van Moulay Bousselham. De rest van het jaar is de lagune populair, zeker als de trekvogels het hun domein maken.

Lixus - De Romeinse ruïnes in Lixus zijn genomineerd voor de UNESCO Wereld erfgoedlijst en dat is niet voor niets. Dit is de legendarische locatie waar Hercules een van zijn twaalf werken verrichte; de gouden appels uit de tuin van Hesperiden halen. Lixus is beschreven als de oudste Fenicische kolonie aan de westkant van de Middellandse Zee.

Rabat - Is de hoofdstad van Marokko. Waar je bij een hoofdstad gelijk aan drukte, hoge gebouwen en handel denkt, is Rabat net even anders. Er hangt een relaxte vibe. De oude Medina kijkt uit op de zee waar surfers de golven bedwingen. Op het grote plein komen jongeren bij elkaar om muziek te maken, te schilderen en te chillen. Rabat leeft en dat is tof, deze stad is net een beetje anders dan andere Marokkaanse steden.

Asilah - Ook wel de blauwe stad genoemd. Deze kustplaats is onwijs leuk om te bezoeken. Het mooie is dat de oude medina niet zo groot is en je dus niet kan verdwalen. Je komt altijd wel weer op een herkenbaar punt uit. Dompel je onder in dit kunstenaarsdorp en geniet van alle kleuren en geuren maar vooral van de muurschilderingen die in de hele medina te spotten zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Marokko?

Enthousiast over Marokko en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Marokko reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Marokko
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram