Noordelijke Atlantische kust

Van Tanger tot Rabat, natuurschoon dat wordt afgewisseld met antieke steden

Dit is een van de eerste Marokkaanse regio's waar steden verrezen en waar de oceaan de belangrijkste factor is in het vormen van de geschiedenis. De oceaan bracht namelijk piraten, invallers en bezetters aan land die de kustplaatsen wilden kapen uit de handen van de Fenicische en Romeinse overheersers. Elke groep (Fenicisch, Romeins, Spaans, Portugees en Frans) heeft zo zijn sporen nagelaten die nu nog goed te zien zijn.

Niet alleen was de oceaan van grote invloed in de geschiedenis maar ook speelt het een belangrijke rol in het klimaat. Het zorgt voor een zacht en vochtig klimaat in deze regio dat erg gunstig is voor het telen van bananen, tomaten en aardbeien. Ook vormt de oceaan de belangrijkste handelsroute met Europa.

De Noordelijke Atlantische kust biedt natuurschoon als uitgestrekte fijne zandstranden, verschillende lagunes en bossen. Veel trekvogels vinden in dit gebied een overwinterplaats. De kust tussen Tanger en Rabat is een bezoek meer dan waard, hier is het nog zoals het ooit was. Het heeft niet zo'n grote gedaanteverwisseling ondergaan als de kust tussen Rabat en Casablanca of verder in het zuiden waar de natuur is ingeruild voor gebouwen. De oceaan is nooit ver weg en wanneer je de route van de oude Romeinse weg, van Sala Colonia naar Banasa, Lixus en Tanger volgt doemt de oceaan op onverwachte momenten weer op.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Vrolijke straatjes in Asilah
  anemptytextlline
 • Asilah is rustig te verkennen
  anemptytextlline
 • Mausolé Mohamed V in Rabat
  anemptytextlline
 • Kleurrijk Moulay Bousselham vanaf het strand
  anemptytextlline
 • De eindbestemming van de pelgrimtocht naar Moulay Bousselham
  anemptytextlline