Over Marokko

Een land vol natuurlijke afwisseling en vriendelijke mensen

In tegenstelling tot veel vooroordelen over het land, is Marokko een ongekend vriendelijk land om doorheen te reizen. Totaal anders dan Europa, dat wel. Daarom vind je hier alles wat je moet weten over Marokko. Van toffe plekken om te bezoeken tot het klimaat. Maar ook handige info over de cultuur en hoe het is om in Marokko rond te reizen. Haal het maximale uit jouw Marokko-reis!

Marokko bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden Marokko

Bezienswaardigheden

Wat wil je allemaal zien als je naar Marokko gaat? Via een interactieve kaart geven we je inzicht in wat wij en andere reizigers de mooiste bezienswaardigheden van Marokko vinden. Selecteer jouw hoogtepunten en bewaar ze op je eigen map, zodat je nooit meer vergeet wat je wil zien als je eenmaal in Marokko bent. Ga op ontdekkingstocht door dit fantastische land!

Bekijk de bezienswaardigheden
Marokko klimaat

Klimaat

Marokko kent over het algemeen genomen vier verschillende klimaatzones, allemaal hebben ze hun eigen beste periode. Vooral populair is de Atlantische regio, bekend om haar zachte winters en gematigde zomers. Dit is waar de meeste mensen de Europese winter uitzitten. De andere gebieden kennen koudere en nattere winters maar juist extreem hete zomers. Lees meer over de verschillende klimaatzones van Marokko en bepaal jouw beste reistijd.

In welk seizoen ga jij naar Marokko?
klimaat Marokko
Marokko cultuur

Cultuur

De Marokkaanse cultuur is grotendeels beïnvloed door het geloof, maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn de mensen erg open en vriendelijk. Wat als een paal boven water staat is dat de cultuur compleet anders is dan we gewend zijn in Europa. Hoewel de Marokkaanse cultuur de laatste jaren is gemoderniseerd geven we inzicht in de gebruiken en tradities, zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Ontdek de cultuur
Koningssteden Marokko

Vier Koningssteden

Populair bij een bezoek aan Marokko zijn de vier Koningssteden (Fèz, Meknès, Marrakesh en Rabat). Alle vier de steden zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen. Ze zijn allemaal ooit de hoofdstad van Marokko geweest. Duik in deze historie en lees je alvast in over de vier Koningssteden van Marokko en wat bepaal wat je wilt gaan zien.

Verken de Koningssteden
Vier Koningssteden Marokko
Marokko streken
Streken Marokko

Streken

Officieel bestaat Marokko uit twaalf streken, wij hebben deze twaalf opgedeeld in acht streken. Zo is het overzichtelijker omdat het verschil nu zit in landschappelijke eigenschappen en niet op basis van bestuurlijke organen. Leer de streken kennen en ontdek welke jij wilt bezoeken tijdens jouw Marokko reis.

De streken van Marokko
© 2023 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank