Over Marokko

Een land vol natuurlijke afwisseling en vriendelijke mensen

Marokko is een land van uitersten, van groen gestrekte vlaktes tot woestijnen waar de kleur groen een utopie lijkt. Een bergketen, welke de hoogste berg van Noord-Afrika huisvest, vormt een natuurlijk muur tussen deze uitersten. Dit alles heeft uiteraard invloed op het klimaat en maakt de verschillende streken daadwerkelijk uniek met uiteenlopende bezienswaardigheden. De Marokkaanse cultuur is de verbindende factor, overal zijn de mensen vriendelijk. Van de vier grote koningssteden tot de kleine Berber dorpjes.

Cultuur

De Marokkaanse cultuur is grotendeels beïnvloed door het geloof, maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn de mensen erg open en vriendelijk. Wat als een paal boven water staat is dat de cultuur compleet anders is dan we gewend zijn in Europa. Hoewel de Marokkaanse cultuur de laatste jaren is gemoderniseerd geven we inzicht in de gebruiken en tradities, zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Ontdek de cultuur

Klimaat

Marokko kent over het algemeen genomen vier verschillende klimaatzones, allemaal hebben ze hun eigen beste reistijd. Vooral populair is de Atlantische regio, bekend om haar zachte winters en gematigde zomers. Dit is waar de meeste mensen de Europese winter uitzitten. De andere gebieden kennen koudere en nattere winters maar juist extreem hete zomers. Lees meer over de verschillende klimaatzones van Marokko en bepaal jouw beste reistijd.

Bepaal jouw beste reistijd

Koningssteden

Populair bij een bezoek aan Marokko zijn de vier Koningssteden (Fèz, Meknès, Marrakesh en Rabat). Alle vier de steden zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen. Ze zijn allemaal ooit de hoofdstad van Marokko geweest. Duik in deze historie en lees je alvast in over de vier Koningssteden van Marokko en wat je hier absoluut niet mag missen.

Verken de vier Koningssteden

Bezienswaardigheden

Wat wil je allemaal zien als je naar Marokko gaat? Via een interactieve kaart geven we je inzicht in wat wij en andere reizigers de mooiste bezienswaardigheden van Marokko vinden. Selecteer jouw hoogtepunten en bewaar ze op je eigen map, zodat je nooit meer vergeet wat je wil zien als je eenmaal in Marokko bent. Ga op ontdekkingstocht door dit fantastische land!

Vind de mooiste bezienswaardigheden

Streken

Officieel bestaat Marokko uit twaalf streken, wij hebben het opgedeeld in acht streken. Zo is het overzichtelijker omdat het verschil nu zit in landschappelijke eigenschappen en niet op basis van bestuurlijke organen. Leer de streken kennen en ontdek welke niet mogen ontbreken tijdens jouw Marokko reis.

Leer de streken van Marokko kennen