De Reykjanes Peninsula

Het meest bezochte schiereiland van IJsland, met een reden

Geschreven door: Dasja

Reykjanes is om meerdere redenen het meest bezochte schiereiland en misschien zelfs het meest bezochte stukje IJsland. De eerste reden is dat het internationale vliegveld hier gelegen is. Iedereen die per vliegtuig naar IJsland komt, brengt automatisch een bezoek aan dit geothermisch wonder waar meer vuurtorens te vinden zijn dan dorpen. De rest van de bezoekers wordt aangetrokken door de Blue Lagoon, dé toeristische attractie van IJsland. Maar ook voor natuur en gruwelijke landschappen zit je hier goed.

Blue Lagoon

Dé attractie op IJsland, een enorm thermaal bad dat verhit wordt met natuurlijk water. De entreeprijs is te vergelijken met een pretpark; vanaf 5090 kr. (€40,-). Het bad dankt zijn naam aan het lichtblauwe water en is voor veel mensen een absolute must om te bezoeken. De klei van de bodem schijnt een ultiem gezichtsmasker te zijn, je stapt dus met een babyzacht huidje weer naar buiten. Geen zin om €40,- te betalen en vervolgens tussen honderden mensen te zitten? Het thermaal bad bij Myvátn is een goedkoper en rustiger alternatief (á €30,-). Het kent een vergelijkbare opzet en ook het kenmerkende blauwe water.

Lees hieronder verder!
 • Lars kijkt uit over Mývatn
  anemptytextlline
 • Het meer Mývatn in IJsland
  anemptytextlline
 • Goðafoss waterval op zijn mooist
  anemptytextlline
 • Bijzondere plek Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Game of Thrones grot in IJsland
  anemptytextlline
 • Uitzicht vanaf de ring road IJsland
  anemptytextlline
 • Vulkanische kleuren in IJsland
  anemptytextlline
 • Selfoss waterval te lopen vanaf Dettifoss
  anemptytextlline
 • Uitzichten die nooit vervelen
  anemptytextlline
 • Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • IJslands landschap
  anemptytextlline
 • Dettifoss op zijn mooist
  anemptytextlline

Wij Reizen In IJsland

IJsland is magisch, en één van de mooiste landen die wij bezocht hebben. Maar IJsland vraagt wel om een goede voorbereiding. Gelukkig heb je ons gevonden. Vijf weken reden we over het eiland en alles wat je moet weten om niet voor verrassingen te komen staan vind je hier. Zo ga je met een gerust hart genieten van dit epische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Geothermisch gebied Krisuvik

IJsland kent een aantal plekken waar de geothermische activiteit nog beter zichtbaar is. Het land is er rood, stoom komt uit elke kier en modder borrelt er hevig. Op Reykjanes is dit Krisuvik. Een wandelpad, voor een groot deel bestaande uit vlonders, loopt door het gebied van een paar honderd vierkante meter. Als je de 42 rijdt, verwacht je niet opeens zo een dergelijk landschap. Tuurlijk, de stoomwolken geven de geothermische activiteit weer maar het Krisuvik komt dichter in de buurt van Mars dan iets wat we gewend zijn op onze eigen planeet. Stroompjes met paarse slib, grijs bubbelend modder en oranje, rode heuvels waar stoom op de gekste plekken uitkomt zetten, sieren dit stuk land.

Gekleurde vuurtorens

De Reykjanes Peninsula staat bekend om zijn hoeveelheid vuurtorens, nergens anders op IJsland kom je er zoveel tegen. Op Reykjanes zijn er zelfs meer vuurtorens dan er dorpen zijn. En het mooie aan de IJslandse vuurtorens; ze zijn fel gekleurd. Vaak oranje, maar ook geel of rood. De klassieke hoge witte ronde torens met rode strepen zijn er niet te vinden. Vaak zijn de vuurtorens maar een paar meter hoog, vierkant en dus felgekleurd. De reden hiervan is ons niet helemaal duidelijk, maar fotogeniek zijn deze vuurtorens zeker. Zoek de kust op en laat je verrassen door de vuurtorens van IJsland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in IJsland?

Enthousiast over IJsland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw IJsland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over IJsland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram