Reizen in Beeld: Noord-IJsland

Epische watervallen en magische grotten, Noord-IJsland heeft het allemaal

Geschreven door: Dasja

Helaas hadden we maar een paar dagen in Noord-IJsland. De rest was zo mooi, en de ferry die vertrekt gewoon op de afgesproken tijd.. Gelukkig hebben we enkele van de mooiste landschappen en natuurwonderen van Noord-IJsland op beeld kunnen vastleggen. En we hebben genoeg aanwijzingen gevonden om nog een keer uitgebreid terug te komen naar dit deel van IJsland. Maar geniet eerst van deze beelden!

Informatieve reisblogs zijn leuk maar beelden zeggen meer dan 1.000 woorden. Daarom deze rubriek; Reizen in beeld! Met Reizen in beeld geven we je een inkijkje in wat het reizende leven allemaal te bieden heeft. Vooral delen we de gruwelijke hoogtepunten die onze rondreis per camper oplevert. Want daar schieten we onze SD-kaart vol mee. Maar ook de dagelijkse rompslomp zal zo nu en dan langskomen. Om je een zo goed mogelijk beeld te geven van ons hedendaagse nomaden bestaan. Enjoy!

Tekst gaat hieronder verder!
  • Mega waterval Dettifoss IJsland
    anemptytextlline
  • Epische vergezichten in Noord-IJsland
    anemptytextlline
  • Noord-IJsland is magisch
    anemptytextlline
  • Hverarönd noord-IJsland
    anemptytextlline
  • Game of Thrones grot in IJsland
    anemptytextlline
  • Dettifoss waterval IJsland
    anemptytextlline
  • Het meer Mývatn in IJsland
    anemptytextlline
  • Onder de indruk bij Hverarönd IJsland
    anemptytextlline
  • Met de camper in IJsland
    anemptytextlline
  • Uitzicht vanaf de ring road IJsland
    anemptytextlline
  • Grjótagjá cave IJsland
    anemptytextlline
  • Vulkanische kleuren in IJsland
    anemptytextlline
  • liften ijsland
    Roadtrippen in IJsland
    anemptytextlline
  • Stoom uit de grond bij Hverarönd IJsland
    anemptytextlline
  • Bijzondere plek Hverarönd IJsland
    anemptytextlline
  • Geothermische activiteit Hverarönd IJsland
    anemptytextlline
  • Goðafoss waterval op zijn mooist
    anemptytextlline
  • Goðafoss waterval IJsland
    anemptytextlline
  • Hverarönd IJsland
    anemptytextlline
  • Selfoss waterval te lopen vanaf Dettifoss
    anemptytextlline
  • Rauw IJslands landschap
    anemptytextlline
  • Uitzichten die nooit vervelen
    anemptytextlline
  • Ontelbare vulkanen bij Mývatn IJsland
    anemptytextlline
  • Lars kijkt uit over Mývatn
    anemptytextlline

Wij Reizen In IJsland

IJsland is magisch, en één van de mooiste landen die wij bezocht hebben. Maar IJsland vraagt wel om een goede voorbereiding. Gelukkig heb je ons gevonden. Vijf weken reden we over het eiland en alles wat je moet weten om niet voor verrassingen te komen staan vind je hier. Zo ga je met een gerust hart genieten van dit epische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tekst bij onze foto’s van Noord-IJsland

De bovenstaande foto’s schetsen een prachtig beeld van Noord-IJsland, maar enige context is misschien wel fijn. Daarom toch nog wat extra tekst in deze Reizen in Beeld. Zo kun je nog makkelijker zelf gaan genieten van deze unieke plekken! Let wel op, er zijn nog veel meer hoogtepunten in Noord-IJsland. Dit zijn enkel onze mooiste foto’s.

Lake Mývatn

Hoewel Lake Mývatn er in de herfst heel anders uit zou zien dan in de zomer of winter blijft het waarschijnlijk in elk seizoen een hoogtepunt van Noord-IJsland. Bij ons kleurden de bladeren het landschap, maar was het meer niet uitnodigend voor een verfrissende duik. Niet om de bekende muggen (die wij gelukkig hebben ontlopen) maar puur om de temperatuur, veel te koud. Al schijnt er ergens een warmtebron in het meer te zitten..

Grjótagjá cave

Over warmtebronnen gesproken. Als Game of Thrones fan is dit een must, dit is de grot van John Snow en Ygritte. En ze hebben hem recht gedaan. Helaas is het water te heet om er echt van te genieten. En al zou het wel lekker zijn, het is verboden om er in te gaan. Toch maar acteur worden?

Let op: De Grjótagjá cave ligt op privéland. Kort gezegd gunt iemand je dus de mogelijkheid om er te kijken. Gedraag je dan ook, want het hek kan ook dicht blijven. En dat zou zonde zijn!

Geothermische activiteit in Hverarönd

Waar de Grjótagjá cave al een hint had kunnen zijn voor de geothermische activiteit in dit deel van IJsland is het in Hverarönd overduidelijk. Het gebeurt hier allemaal. Van moederpoeltjes, tot stoomgordijnen en te gekke kleuren combinaties.

De mooiste watervallen van Noord-IJsland

IJsland zou IJsland niet zijn als er ook in Noord-IJsland een overvloed aan dikke watervallen is. We hebben de krachtigste van het land, de Dettifoss, met moeite vast weten te leggen. De magische Goðafoss was wat dat betreft een stuk makkelijker. Beperk je zeker niet tot alleen deze watervallen. Noord-IJsland heeft er nog veel meer!

Geschreven door:
Dasja
droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

Zelf reizen in IJsland?

Enthousiast over IJsland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw IJsland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over IJsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram