Reizen in Beeld: Noord-IJsland

Epische watervallen en magische grotten, Noord-IJsland heeft het allemaal

Geschreven door: Dasja

Helaas hadden we maar een paar dagen in Noord-IJsland. De rest was zo mooi, en de ferry die vertrekt gewoon op de afgesproken tijd.. Gelukkig hebben we enkele van de mooiste landschappen en natuurwonderen van Noord-IJsland op beeld kunnen vastleggen. En we hebben genoeg aanwijzingen gevonden om nog een keer uitgebreid terug te komen naar dit deel van IJsland. Maar geniet eerst van deze beelden!

Informatieve reisblogs zijn leuk maar beelden zeggen meer dan 1.000 woorden. Daarom deze rubriek; Reizen in beeld! Met Reizen in beeld geven we je een inkijkje in wat het reizende leven allemaal te bieden heeft. Vooral delen we de gruwelijke hoogtepunten die onze rondreis per camper oplevert. Want daar schieten we onze SD-kaart vol mee. Maar ook de dagelijkse rompslomp zal zo nu en dan langskomen. Om je een zo goed mogelijk beeld te geven van ons hedendaagse nomaden bestaan. Enjoy!

Lees hieronder verder!
 • Mega waterval Dettifoss IJsland
  anemptytextlline
 • Epische vergezichten in Noord-IJsland
  anemptytextlline
 • Dettifoss waterval IJsland
  anemptytextlline
 • Noord-IJsland is magisch
  anemptytextlline
 • Uitzichten die nooit vervelen
  anemptytextlline
 • Lars kijkt uit over Mývatn
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • Het meer Mývatn in IJsland
  anemptytextlline
 • Hverarönd noord-IJsland
  anemptytextlline
 • liften ijsland
  Roadtrippen in IJsland
  anemptytextlline
 • Uitzicht vanaf de ring road IJsland
  anemptytextlline
 • Goðafoss waterval IJsland
  anemptytextlline
 • Onder de indruk bij Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Vulkanische kleuren in IJsland
  anemptytextlline
 • Selfoss waterval te lopen vanaf Dettifoss
  anemptytextlline
 • Geothermische activiteit Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Stoom uit de grond bij Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Ontelbare vulkanen bij Mývatn IJsland
  anemptytextlline
 • Rauw IJslands landschap
  anemptytextlline
 • Game of Thrones grot in IJsland
  anemptytextlline
 • Goðafoss waterval op zijn mooist
  anemptytextlline
 • Bijzondere plek Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Grjótagjá cave IJsland
  anemptytextlline

Wij Reizen In IJsland

IJsland is magisch, en één van de mooiste landen die wij bezocht hebben. Maar IJsland vraagt wel om een goede voorbereiding. Gelukkig heb je ons gevonden. Vijf weken reden we over het eiland en alles wat je moet weten om niet voor verrassingen te komen staan vind je hier. Zo ga je met een gerust hart genieten van dit epische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tekst bij onze foto’s van Noord-IJsland

De bovenstaande foto’s schetsen een prachtig beeld van Noord-IJsland, maar enige context is misschien wel fijn. Daarom toch nog wat extra tekst in deze Reizen in Beeld. Zo kun je nog makkelijker zelf gaan genieten van deze unieke plekken! Let wel op, er zijn nog veel meer hoogtepunten in Noord-IJsland. Dit zijn enkel onze mooiste foto’s.

Lake Mývatn

Hoewel Lake Mývatn er in de herfst heel anders uit zou zien dan in de zomer of winter blijft het waarschijnlijk in elk seizoen een hoogtepunt van Noord-IJsland. Bij ons kleurden de bladeren het landschap, maar was het meer niet uitnodigend voor een verfrissende duik. Niet om de bekende muggen (die wij gelukkig hebben ontlopen) maar puur om de temperatuur, veel te koud. Al schijnt er ergens een warmtebron in het meer te zitten..

Grjótagjá cave

Over warmtebronnen gesproken. Als Game of Thrones fan is dit een must, dit is de grot van John Snow en Ygritte. En ze hebben hem recht gedaan. Helaas is het water te heet om er echt van te genieten. En al zou het wel lekker zijn, het is verboden om er in te gaan. Toch maar acteur worden?

Let op: De Grjótagjá cave ligt op privéland. Kort gezegd gunt iemand je dus de mogelijkheid om er te kijken. Gedraag je dan ook, want het hek kan ook dicht blijven. En dat zou zonde zijn!

Geothermische activiteit in Hverarönd

Waar de Grjótagjá cave al een hint had kunnen zijn voor de geothermische activiteit in dit deel van IJsland is het in Hverarönd overduidelijk. Het gebeurt hier allemaal. Van moederpoeltjes, tot stoomgordijnen en te gekke kleuren combinaties.

De mooiste watervallen van Noord-IJsland

IJsland zou IJsland niet zijn als er ook in Noord-IJsland een overvloed aan dikke watervallen is. We hebben de krachtigste van het land, de Dettifoss, met moeite vast weten te leggen. De magische Goðafoss was wat dat betreft een stuk makkelijker. Beperk je zeker niet tot alleen deze watervallen. Noord-IJsland heeft er nog veel meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in IJsland?

Enthousiast over IJsland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw IJsland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over IJsland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram