Reizen in Beeld: Oost-IJsland

Oost-IJsland is ons startpunt, en wat voor een

Geschreven door: Lars

Als aankomstplaats als je met de ferry naar IJsland gaat was er voor ons geen ontkomen aan Oost-IJsland. En gelukkig is dat geen straf gebleken. Ook als je niet met de ferry aankomt is het oosten van IJsland de moeite waard. De unieke baaien, zwarte stranden en natuurlijk de grootste gletsjer van het land, en Europa. Ga mee op reis door Oost-IJsland en start ook jouw IJsland reisvirus!

Informatieve reisblogs zijn leuk maar beelden zeggen meer dan 1.000 woorden. Daarom deze rubriek; Reizen in beeld! Met Reizen in beeld geven we je een inkijkje in wat het reizende leven allemaal te bieden heeft. Vooral delen we de gruwelijke hoogtepunten die onze rondreis per camper oplevert. Want daar schieten we onze SD-kaart vol mee. Maar ook de dagelijkse rompslomp zal zo nu en dan langskomen. Om je een zo goed mogelijk beeld te geven van ons hedendaagse nomaden bestaan. Enjoy!

Tekst gaat hieronder verder!
  • IJsland Hvalnes Nature Reserve Beach
    anemptytextlline
  • Kustlijn van oost-IJsland
    anemptytextlline
  • Wandeling bij Hvalnes Nature Reserve Beach
    anemptytextlline
  • Bijzondere bergformaties in oost-IJsland
    anemptytextlline
  • Plantjes in Hvalnes Nature Reserve Beach
    anemptytextlline
  • Episch noorderlicht Seyðisfjörður IJsland
    anemptytextlline
  • Seyðisfjörður oostfjorden IJsland
    anemptytextlline
  • Noorderlicht IJsland
    anemptytextlline
  • Waterval bij Seyðisfjörður IJsland
    anemptytextlline
  • Met de camper in IJsland
    anemptytextlline
  • Noorderlicht spotten
    anemptytextlline
  • Hvalnes Nature Reserve Beach IJsland
    anemptytextlline
  • De avond valt in oost-IJsland
    anemptytextlline
  • oost ijsland hoogtepunten
    Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
    anemptytextlline
  • Relaxen langs de ring road oost-IJsland
    anemptytextlline
  • Campervakantie IJsland
    anemptytextlline
  • Oost-IJsland langs de ring road
    anemptytextlline
  • Uitzicht vanaf Hvalnes IJsland
    anemptytextlline
  • Zwarte stranden in Oost-IJsland
    anemptytextlline
  • Landschap van Oost-IJsland
    anemptytextlline
  • Omgeving van Hvalnes Nature Reserve Beach
    anemptytextlline
  • Noorderlicht boven de camper
    anemptytextlline
  • Op avontuur in IJsland
    anemptytextlline
  • Klimmen in IJsland
    anemptytextlline

Wij Reizen In IJsland

IJsland is magisch, en één van de mooiste landen die wij bezocht hebben. Maar IJsland vraagt wel om een goede voorbereiding. Gelukkig heb je ons gevonden. Vijf weken reden we over het eiland en alles wat je moet weten om niet voor verrassingen te komen staan vind je hier. Zo ga je met een gerust hart genieten van dit epische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tekst bij onze foto’s van Oost-IJsland

De bovenstaande foto’s schetsen een prachtig beeld van Oost-IJsland, maar enige context is misschien wel fijn. Daarom toch nog wat extra tekst in deze Reizen in Beeld. Zo kun je nog makkelijker zelf gaan genieten van deze unieke plekken! Let wel op, er zijn nog veel meer hoogtepunten in Oost-IJsland. Dit zijn enkel onze mooiste foto’s.

Seyðisfjörður

Seyðisfjörður is niet alleen de aankomstplaats van de ferry. Rij de doodlopende weg richting het dorp ook als je met een huurauto of camper het land verkend. De rit staat bekend als één van IJslands mooiste en daar is geen woord van gelogen. Zelfs na een ronde over het hele eiland kijk je op de terugweg richting de ferry alsnog je ogen uit. Helemaal als je wordt getrakteerd op het noorderlicht.

Hvalnes Nature Reserve Beach

Richting Zuid-IJsland rijdend is er geen ontkomen aan het Hvalnes Nature Reserve. Je hoeft er niet eens voor om te rijden! Het enige wat je moet doen is hier even stoppen. En een stukje wandelen over het waanzinnige strand. Als dat niet vol zit met zwanen trouwens. Wij hebben maar een klein groepje zwanen gespot. Maar de sporen laten zien dat er een veel grotere populatie zit.

De heerlijke kustlijn

Oost-IJsland is ook echt een heerlijk stuk om te roadtrippen. Van verscholen watervallen tot een imposante kustlijn. Soms ruig en onbegaanbaar, andere keren juist heel uitnodigend als het ook maar iets warmer zou zijn. Maak gebruik van de parkeerplaatsen die je tegenkomt en verwonder je over de steeds veranderende uitzichten.

Geschreven door:
Lars
is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

Zelf reizen in IJsland?

Enthousiast over IJsland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw IJsland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over IJsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram