IJsland als onderdeel van je wereldreis

Waarom IJsland thuishoort op je wereldreisroute

Home » Europa » IJsland » IJsland als onderdeel van je wereldreis

door | 0 Reacties

Een wereldreis moet naar onze mening bol staan van verschillende landschappen. IJsland is zo een land waarvan er maar een paar ter wereld zijn en dus eigenlijk niet mag ontbreken. Het grote voordeel van IJsland is dat het in sommige gevallen een ideale stop is. Bijvoorbeeld als je richting Amerika of Canada gaat. IJsland ligt namelijk precies halverwege Europa en Noord-Amerika. Maar er zijn meer opties om IJsland op te nemen in jouw wereldreis.

IJsland in combinatie met Noord-Amerika

De meest voor de hand liggende combinatie is met een bestemming in Noord-Amerika. Er zijn namelijk veel maatschappijen die IJsland sowieso al als tussenstop gebruiken. Bij enkele routes heb je standaard tot een dag overstaptijd waarin je het land kort kunt zien. Uiteraard is dit lang niet genoeg om een goede indruk van IJsland te krijgen, maar het geeft wel aan dat het makkelijk is om een paar dagen of zelfs een paar weken later het vliegtuig op te stappen naar de volgende bestemming.

De combinatie vluchten via IJsland zijn relatief goedkoop, zeker als je niet gebonden bent aan de populaire seizoenen. Zelfs in een paar dagen kun je een aantal van IJslands hoogtepunten ontdekken. Bijvoorbeeld via de Golden Circle reisroute. Heb je een week of langer de tijd? Check dan snel onze andere toffe reisroutes door IJsland.

 • Lars kijkt uit over Mývatn
  anemptytextlline
 • Het meer Mývatn in IJsland
  anemptytextlline
 • Goðafoss waterval op zijn mooist
  anemptytextlline
 • Bijzondere plek Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Game of Thrones grot in IJsland
  anemptytextlline
 • Uitzicht vanaf de ring road IJsland
  anemptytextlline
 • Vulkanische kleuren in IJsland
  anemptytextlline
 • Selfoss waterval te lopen vanaf Dettifoss
  anemptytextlline
 • Uitzichten die nooit vervelen
  anemptytextlline
 • Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • IJslands landschap
  anemptytextlline
 • Dettifoss op zijn mooist
  anemptytextlline

Wij Reizen In IJsland

IJsland is magisch, en één van de mooiste landen die wij bezocht hebben. Maar IJsland vraagt wel om een goede voorbereiding. Gelukkig heb je ons gevonden. Vijf weken reden we over het eiland en alles wat je moet weten om niet voor verrassingen te komen staan vind je hier. Zo ga je met een gerust hart genieten van dit epische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

IJsland in combinatie met Europa

Begint je wereldreis door Europa, groot gelijk want Europa is ook een gruwelijk continent om doorheen te reizen. Hoewel IJsland nogal ver verwijderd is van het vasteland maakt het dat niet minder interessant. Het kost zeker wat meer moeite, maar om de diversiteit van Europa goed te ervaren hoort een bezoek aan IJsland er gewoon bij. Nu kun je voor de makkelijke optie gaan, en een vliegticket kopen, maar heb je weleens aan de oversteek met de ferry gedacht? Het duurt dan wel vier dagen en drie nachten, maar dan heb je wel wat. En je bent toch op wereldreis dus pak er gelijk een cruise bij. 😉 Je kunt de ferry pakken met eigen vervoer (van auto’s tot campers) maar je kunt ook gewoon als passagier mee. Naast een schitterende overtocht heb je de mogelijkheid om een tussenstop op de Faeröer Eilanden te maken. Iets wat we je van harte aanbevelen. Want zeg nou zelf, hoe kom je hier anders?

IJsland en de rest van de wereld

Voor de rest van de wereld is IJsland misschien iets minder logisch. Het internationale vliegveld vliegt voornamelijk op Noord-Amerikaanse en Europese bestemmingen. Gaat jouw wereldreis richting Azië, Zuid-Amerika of Oceanië dan moet je dus sowieso (nog een keer) overstappen. Maar wederom, IJsland is het meer dan waard.

Waarom IJsland?

IJsland, het land van vuur en ijs, is met geen ander land te vergelijken. Je loopt letterlijk over één grote vulkaan. Natuurlijk is dit op sommige delen veel duidelijker dan andere, maar er zijn maar weinig landen waar je de bron van het land zo duidelijk ziet als hier. De locatie van IJsland, gelegen op twee tektonische platen, heeft voor veel schoonheid gezorgd. Van epische watervallen tot het onbeschrijfelijke noorderlicht. Het is te veel om op te noemen, daarom lees je hier waarom je IJsland moet bezoeken.

De mooiste reizen naar IJsland

Meteen boeken toch? Om het nog makkelijker te maken hebben we de leukste IJsland-reizen voor je uitgezocht. Zo hoef jij niet meer al die websites af. Met deze reizen ga je echt genieten van IJsland. Beloofd!

Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals