Peninsula de Setúbal, de ideale dagtrip vanuit Lissabon

Wissel de stad af met de natuur van Peninsula de Setúbal

Lissabon is een geweldige stad, maar na een paar dagen in een stad is het fijn om van de drukte te ontsnappen en de natuur te ontdekken. Dit is zeer gemakkelijk ten zuiden van Lissabon, na 45 minuten rijden sta je middenin de prachtige natuur die de Peninsula de Setúbal te bieden heeft. Als eerste kom je een lagoon tegen en een stuk verder kom je uit bij indrukwekkende kliffen waar de zoektocht naar dinosaurus voetstappen begint.

Lago de Albufeira

Vanaf Lissabon rij je, over de iconische rode brug, de Taag over naar het zuiden. De eerste tientallen minuten rij je in een stedelijke omgeving, maar als je de A2 verlaat voor de N378 bevind je je na een tijdje in een prachtige omgeving. De eerste stop van de dagtrip is in de bossen Herdade Do Cabeco Da Flauta. Stop hier voor een korte wandeling of voor een (zelf meegebrachte) koffiepauze. Vervolg de weg vanaf hier naar Lagoa de Albufeira voor een strand, met aan de ene kant de zee en aan de andere kant de lagoon. Loop een rondje en geniet van de mooie omgeving. Hier kan je ook een hapje eten in één van de restaurants.

Tip: De bossen bij Lagoa de Albufeira (Herdade Do Cabeco da Flauto) worden gebruikt door stedelingen om gezellig te picknicken. Het is ook een ideale plek om wild te kamperen. Voor een rustige spot dieper het bos in, is een 4×4 handig.

Cabo Espichel

Verlaat de lagoon om met een half uur naar Cabo Espichel te rijden. Deze plek staat bekend om de vuurtoren maar er is veel meer te beleven. Op het uiterste puntje van de Cabo Espichel staan twee verlaten gebouwen. In het grootste verlaten gebouw kan je via een oude trap naar boven klimmen voor een geweldig uitzicht, maar wees voorzichtig! Loop daarna naar het uiterste puntje en geniet van de hoge kliffen en de krachtige oceaan. Maar dit is niet alles, er is nog meer te beleven bij deze kaap. Een stukje noordelijker, bij de Praia dos Lagosteiros zijn dinosaurus voetstappen te zien. Dus ga tussen de indrukwekkende kliffen op zoek naar de voetstappen!

Sesimbra

Vanaf Cabo Espichel is het iets meer dan een uur terugrijden naar Lissabon. Is er nog tijd over? Dan is er nog één mooie plek te bezoeken, Sesimbra. Dit plaatsje was vroeger een vissersdorpje en die sfeer hangt er nog steeds. Een oud Moors kasteel torent boven het stadje uit en is het bezoeken waard. Eet een hapje in één van de restaurants aan de waterkant voordat je weer naar Lissabon vertrekt na een indrukwekkende dag op de Peninsula de Setúbal.

Anniek en Mattias van Welivealittle reizen met een zelfgebouwd geel 4×4 busje naar de grensgebieden van Europa. Landen als Marokko, Albanië, Turkije, Georgië, Armenië en Rusland liggen dichtbij Nederland maar voelen als een heel andere wereld. Wij hebben ze gevraagd hun reisavonturen en ervaringen met ons te delen. Voor een dagelijkse portie @Welivealittle avonturen volg je ze op Instagram.”


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *