Weer de weg op

Ervaringen rijker na twee weken op één plek

Geschreven door: Dasja

Twee weken lang staan we stil om Ninja, onze nieuwe reisgenoot, aan ons te laten wennen en andersom. In die twee weken is de motor één keer gestart om van plek te wisselen. De rest van de tijd voelde aan alsof we een normaal huis hadden. Het zonnepaneel heeft zijn werk super gedaan. Op één regenachtige dag na hebben we een overvloed aan stroom. Nu zijn we, gelukkig, weer onderweg. Dit keer rijden we via het binnenland naar Lissabon.

Stilstaan voor twee weken

Voorafgaand aan de reis hadden we nooit gedacht dat we twee weken op één plek zouden doorbrengen. Een week hoogstens en alleen bij uitzondering als de plek heel vet is. De komst van Ninja verandert dit allemaal. Na zijn castratie moeten we in de buurt blijven van de dierenarts, mocht er iets misgaan. Als we dan toch ergens een langere periode moeten blijven dan lekker bij Praia Marinha. Na een mooie plek te hebben gevonden komt karma om de hoek kijken. Een paar bosjes verder staat een Duitse mevrouw met twee Belgische herders. Caution working dogs borden sieren de bus. Het duurt niet lang voor we onze eerste tips binnen hebben. Het initiële plan is om een paar dagen te blijven maar al snel besluiten we dat het beter is om dit te verlengen tot twee weken. Zo kan Ninja goed aan ons wennen. Uiteindelijk hebben deze twee weken ons veel bijgeleerd over minimalistisch kamperen. Een korte berekening leert ons dat, als we een langere periode stilstaan we het financieel halen met €500,- per maand voor twee personen. Een goed back-up plan dus!

Lees hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Start jouw Portugal rondreis!

Start jouw Portugal rondreis of vakantie met behulp van onze ervaringen, opgedaan in ruim 12 maanden toeren door dit aangename Zuid-Europese land. We hebben alles over Portugal overzichtelijk voor je uitgewerkt in dit eBook. Van de Portugese cultuur tot niet te missen bezienswaardigheden, mooie reisroutes en handige tips & tricks. Kortom, alles wat je nodig hebt om optimaal te genieten van Portugal.

Bekijk het eBook; Reizen In Portugal
UG9ydHVnYWwgcmVpcyBlYm9vaw==

Het binnenland van de Algarve

De twee weken, waarin vooral Ninja getraind wordt, vliegen voorbij. Dan dwingt de komst van bezoek ons om meer van Portugal te gaan zien. Een vriendin van Dasja landt in Faro om een week later in Lissabon weer het vliegtuig terug te pakken. Na haar opgepikt te hebben, starten we in de omgeving die we ondertussen op ons duimpje kennenΠen een kort bezoek aan Silves. Het oude kasteel lijkt de trekpleister maar doet ons niet veel. Enkel dat hetΠons op het spoor brengt van Linxen die in de buurt worden gerehabiliteerd om vervolgens in Portugal en Spanje te worden uitgezet. Dat willen we van dichtbij zien! Na wat zoekwerk vinden we de locatie, stellen de Garmin in en zijn onderweg. Helaas is het rehabilitatiecentrum niet te bezoeken, dichterbij dan een telescoop op een heuveltop tegenover het centrum komen we niet. Het is natuurlijk ook wel logisch, die lynxen moeten het wild in. Maar het is wel jammer dat er geen linx te zien is. De omgeving maakt gelukkig veel goed, het is er zo mooi dat we besluiten niet verder te rijden. Hout zoeken, vuur bouwen en buiten koken.

Terug in Alentejo

De kust tot aan Lissabon hebben we in januari al gezien dus nu is het binnenland aan de beurt. Het voorproefje van een maand geleden beloofde al veel goeds. We willen meer glooiende heuvels zien en nog meer barragems (meren). De eerste stop is Mertola, een klein ommuurd stadje met een Moors kasteel. De gemeente Mertola is één van de minst dichtbevolkte gebieden van Portugal en ideaal om tot rust te komen. Als één van de weinige toeristen lopen we door de straatjes en stuiten op Romeinse opgravingen. Eindelijk een keer met goede informatiebordjes.

Nog diezelfde dag rijden we door tot een groot meer boven Moura. Het is al donker als we aankomen, maar ook in de schemer is te zien dat het er mooi is. Na een heerlijke rustige nacht wordt dat de volgende ochtend bevestigd. Koeien lopen los rond de camper en met een fijn zonnetje erbij is dit de ideale plek om Ninja het vertrouwen te geven. Hij mag voor de eerste keer los. Het dak gaat eraf en in het half uur dat hij los rent, springt en ligt, ontdekt hij van alles. De eerste tekenen van een tophond zijn zichtbaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor maar €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

Bekijk het eBook

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram