Weer de weg op

Ervaringen rijker na twee weken op één plek

Home » Europa » Portugal » Weer de weg op

door | 0 Reacties

Twee weken lang staan we stil om Ninja, onze nieuwe reisgenoot, aan ons te laten wennen en andersom. In die twee weken is de motor één keer gestart om van plek te wisselen. De rest van de tijd voelde aan alsof we een normaal huis hadden. Het zonnepaneel heeft zijn werk super gedaan. Op één regenachtige dag na hebben we een overvloed aan stroom. Nu zijn we, gelukkig, weer onderweg. Dit keer rijden we via het binnenland naar Lissabon.

Stilstaan voor twee weken

Voorafgaand aan de reis hadden we nooit gedacht dat we twee weken op één plek zouden doorbrengen. Een week hoogstens en alleen bij uitzondering als de plek heel vet is. De komst van Ninja verandert dit allemaal. Na zijn castratie moeten we in de buurt blijven van de dierenarts, mocht er iets misgaan. Als we dan toch ergens een langere periode moeten blijven dan lekker bij Praia Marinha. Na een mooie plek te hebben gevonden komt karma om de hoek kijken. Een paar bosjes verder staat een Duitse mevrouw met twee Belgische herders. Caution working dogs borden sieren de bus. Het duurt niet lang voor we onze eerste tips binnen hebben. Het initiële plan is om een paar dagen te blijven maar al snel besluiten we dat het beter is om dit te verlengen tot twee weken. Zo kan Ninja goed aan ons wennen. Uiteindelijk hebben deze twee weken ons veel bijgeleerd over minimalistisch kamperen. Een korte berekening leert ons dat, als we een langere periode stilstaan we het financieel halen met €500,- per maand voor twee personen. Een goed back-up plan dus!

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Het binnenland van de Algarve

De twee weken, waarin vooral Ninja getraind wordt, vliegen voorbij. Dan dwingt de komst van bezoek ons om meer van Portugal te gaan zien. Een vriendin van Dasja landt in Faro om een week later in Lissabon weer het vliegtuig terug te pakken. Na haar opgepikt te hebben, starten we in de omgeving die we ondertussen op ons duimpje kennenΠen een kort bezoek aan Silves. Het oude kasteel lijkt de trekpleister maar doet ons niet veel. Enkel dat hetΠons op het spoor brengt van Linxen die in de buurt worden gerehabiliteerd om vervolgens in Portugal en Spanje te worden uitgezet. Dat willen we van dichtbij zien! Na wat zoekwerk vinden we de locatie, stellen de Garmin in en zijn onderweg. Helaas is het rehabilitatiecentrum niet te bezoeken, dichterbij dan een telescoop op een heuveltop tegenover het centrum komen we niet. Het is natuurlijk ook wel logisch, die lynxen moeten het wild in. Maar het is wel jammer dat er geen linx te zien is. De omgeving maakt gelukkig veel goed, het is er zo mooi dat we besluiten niet verder te rijden. Hout zoeken, vuur bouwen en buiten koken.

Terug in Alentejo

De kust tot aan Lissabon hebben we in januari al gezien dus nu is het binnenland aan de beurt. Het voorproefje van een maand geleden beloofde al veel goeds. We willen meer glooiende heuvels zien en nog meer barragems (meren). De eerste stop is Mertola, een klein ommuurd stadje met een Moors kasteel. De gemeente Mertola is één van de minst dichtbevolkte gebieden van Portugal en ideaal om tot rust te komen. Als één van de weinige toeristen lopen we door de straatjes en stuiten op Romeinse opgravingen. Eindelijk een keer met goede informatiebordjes.

Nog diezelfde dag rijden we door tot een groot meer boven Moura. Het is al donker als we aankomen, maar ook in de schemer is te zien dat het er mooi is. Na een heerlijke rustige nacht wordt dat de volgende ochtend bevestigd. Koeien lopen los rond de camper en met een fijn zonnetje erbij is dit de ideale plek om Ninja het vertrouwen te geven. Hij mag voor de eerste keer los. Het dak gaat eraf en in het half uur dat hij los rent, springt en ligt, ontdekt hij van alles. De eerste tekenen van een tophond zijn zichtbaar!

Zelf reizen in Portugal?

Ben je enthousiast geworden over Portugal en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Dasja
Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis