Hoe wij IJsland gaan verkennen

Vijf weken om zoveel mogelijk te zien en te doen in IJsland

Home » Europa » IJsland » Hoe wij IJsland gaan verkennen

door | 1 reactie

De ferry komt aan in Seyðisfjörður, Oost-IJsland. Vanaf hier is het ongeveer evenveel kilometers om in Reykjavik te komen via Noord- of Zuid-IJsland. De vraag is dan ook ‰’wat gaan we als eerste doen?‰’. Zuid-IJsland staat te boek als meest toeristisch dus daar willen we de minste tijd doorbrengen. Omdat we een week na aankomst de Laugavegur trail gaan lopen, en daarvoor eerst langs Reykjavik moeten, besluiten we om met de klok mee rond het eiland te gaan.

Met onze camper over de ring road

Met de ferry naar IJsland was nodig om onze camper mee te nemen. Helaas is het campertje geen 4×4 en zijn we redelijk gebonden aan de 1 ofwel ring road. Maar de eerste week bewijst gelijk dat die heel niet vervelend is om te rijden. Met schitterende uitzichten en voldoende hoogtepunten om bij te stoppen verveel je je niet snel. Het is soms vloeken geblazen als er GEEN plek is om te stoppen. In het westen en noorden van IJsland hopen we de ring road tijdelijk te verlaten om deze gebieden grondig te verkennen.

 • Lars kijkt uit over Mývatn
  anemptytextlline
 • Het meer Mývatn in IJsland
  anemptytextlline
 • Goðafoss waterval op zijn mooist
  anemptytextlline
 • Bijzondere plek Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Game of Thrones grot in IJsland
  anemptytextlline
 • Uitzicht vanaf de ring road IJsland
  anemptytextlline
 • Vulkanische kleuren in IJsland
  anemptytextlline
 • Selfoss waterval te lopen vanaf Dettifoss
  anemptytextlline
 • Uitzichten die nooit vervelen
  anemptytextlline
 • Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • IJslands landschap
  anemptytextlline
 • Dettifoss op zijn mooist
  anemptytextlline

Wij Reizen In IJsland

IJsland is magisch, en één van de mooiste landen die wij bezocht hebben. Maar IJsland vraagt wel om een goede voorbereiding. Gelukkig heb je ons gevonden. Vijf weken reden we over het eiland en alles wat je moet weten om niet voor verrassingen te komen staan vind je hier. Zo ga je met een gerust hart genieten van dit epische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Kamperen op campings: de kampeerkaart

Enigszins tegen onze zin in zijn we genoodzaakt om in IJsland vaak te staan op campings. Het is hier niet meer toegestaan om zomaar overal de nacht door te brengen. Zelfs niet in een compleet zelfvoorzienende camper. We hebben het vermoeden dat dit komt door de huurcampers, waarvan de meeste eigenlijk geen campers zijn maar combo’s waarin geslapen kan worden. Die combo’s zijn niet zelfvoorzienend en vervuiling is een logisch gevolg. Hierdoor worden we nu verplicht om campings op te zoeken. IJsland kent een kampeerkaart. Deze kaart schaf je aan voor iets meer dan ‰€100,- en geeft recht op 28 overnachtingen op een aangesloten camping (voor twee volwassenen en vier kinderen). Maak je gebruik van alle 28 overnachtingen dan kost een overnachting slechts ‰€3,60. We berekenen het anders, met tien overnachtingen is de kaart terugverdiend (gemiddeld kost een campingovernachting op IJsland ‰€10,-). Voor extra faciliteiten, zoals elektriciteit of een douche moet vaak worden bijbetaald.

Hiken in IJsland

Sommige mensen vinden dat vijf weken IJsland lang is. Voor ons is die keuze bewust gemaakt. We willen de tijd hebben en nemen om ook tijdrovende activiteiten te ondernemen zoals de Laugavegur trail. In vier dagen gaan we 55 kilometer hiken door schijnbaar één van de spectaculairste gebieden van IJsland. De trail staat te boek als de mooiste van het land en staat zelfs hoog op de lijst van mooiste hikes ter wereld. Onszelf kennende gaat het niet bij die 55 kilometer blijven. De wandelschoenen en mountainbikes zijn mee en om de kleinere paden van het land te ontdekken. Laat die ongerepte natuur maar komen!

De mooiste reizen naar IJsland

Meteen boeken toch? Om het nog makkelijker te maken hebben we de leukste IJsland-reizen voor je uitgezocht. Zo hoef jij niet meer al die websites af. Met deze reizen ga je echt genieten van IJsland. Beloofd!

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

1 Reactie

 1. Avatar

  Vijf weken IJsland is zeker niet te lang. Jullie hebben een goede keus gemaakt! Handige tip van de campingkaart, dat scheelt aanzienlijk in kosten!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis