Reizen in Beeld: West-IJsland

Het heerlijke Snæfellsjökull en de gruwelijke West-Fjorden

Home » Reizen in beeld » Reizen in Beeld: West-IJsland

door | 0 Reacties

West-IJsland combineert het ruige met het wonderschone. De uitzichten worden gevormd door de epische kustlijn die je haast nooit uit het oog verliest. Na elke bocht voel je de drang om te stoppen, uit te stappen en het in je op te nemen. Maar zeker ook om het in beeld te brengen. Dus geniet van onze mooiste foto’s gemaakt van West-IJsland. Pak ook pen en papier, want sommige van deze plekken wil je echt zelf gaan zien in West-IJsland.

Informatieve reisblogs zijn leuk maar beelden zeggen meer dan 1.000 woorden. Daarom deze rubriek; Reizen in beeld! Met Reizen in beeld geven we je een inkijkje in wat het reizende leven allemaal te bieden heeft. Vooral delen we de gruwelijke hoogtepunten die onze rondreis per camper oplevert. Want daar schieten we onze SD-kaart vol mee. Maar ook de dagelijkse rompslomp zal zo nu en dan langskomen. Om je een zo goed mogelijk beeld te geven van ons hedendaagse nomaden bestaan. Enjoy!

 • Dit haaienvlees blijft enkele maanden drogen
  anemptytextlline
 • Roadtrippen in de Westfjorden van IJsland
  anemptytextlline
 • Avondluchten vervelen nooit in IJsland
  anemptytextlline
 • Garðar Scheepswrak
  anemptytextlline
 • Tour in het Bjarnarhöfn shark museum
  anemptytextlline
 • Resten Engelse boot Djúpalónssandur IJsland
  anemptytextlline
 • Dynjandi waterval IJsland
  anemptytextlline
 • Daar ligt het Snaefellsjoekull National Park
  anemptytextlline
 • Uitdagende weg naar Rauðasandur (rode strand)
  anemptytextlline
 • Mannelijkheid tonen
  anemptytextlline
 • Nu mag Lars mee met de IJslandse vissersschepen
  anemptytextlline
 • Rauðasandur Westfjorden IJsland
  anemptytextlline
 • Mooie landschappen in de Westfjorden van IJsland
  anemptytextlline
 • Typische IJslandse schapen
  anemptytextlline
 • Lang was Glymur de hoogste waterval van IJsland
  anemptytextlline
 • Watervallen langs de wegen in IJsland
  anemptytextlline
 • Eerste Noorderlicht ervaring in IJsland
  anemptytextlline
 • Je moet wat doen voordat je Rauðasandur op kan
  anemptytextlline
 • Scheepswrak in de Westfjorden van IJsland
  anemptytextlline
 • Random kustlijn in de Westfjorden van IJsland
  anemptytextlline
 • Best een flinke jongen die Dynjandi waterval
  anemptytextlline
 • In het Snaefellsjoekull National Park
  anemptytextlline
 • Kirkjufell berg bij Grundarfjörður
  anemptytextlline
 • Onze favo waterval van IJsland Glymur
  anemptytextlline

Wij Reizen In IJsland

IJsland is magisch, en één van de mooiste landen die wij bezocht hebben. Maar IJsland vraagt wel om een goede voorbereiding. Gelukkig heb je ons gevonden. Vijf weken reden we over het eiland en alles wat je moet weten om niet voor verrassingen te komen staan vind je hier. Zo ga je met een gerust hart genieten van dit epische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tekst bij onze foto’s van West-IJsland

De bovenstaande foto’s schetsen een prachtig beeld van West-IJsland, maar enige context is misschien wel fijn. Daarom toch nog wat extra tekst in deze Reizen in Beeld. Zo kun je nog makkelijker zelf gaan genieten van deze unieke plekken! Let wel op, er zijn nog veel meer hoogtepunten in West-IJsland. Dit zijn enkel onze mooiste foto’s.

Snæfellsjökull Peninsula

Is op zichzelf al een korte vakantie naar IJsland waard. Dit heerlijke schiereiland, met het absolute toppunt het Nationaal park Snæfellsjökull is prima met een paar dagen te verkennen. Naast waanzinnige natuur vind je hier ook een paar toffe culturele spots. Zoals het historische vissersdorpje Dritvík maar ook de stenen op Djúpalónssandur die werden gebruikt om te bepalen of je sterk genoeg was om jezelf visser te noemen.

Het haaienmuseum is ook een aanrader, hier proef je de gefermenteerde haai, en schijnbaar moet je de Kirkjufell berg bij Grundarfjörður zien. Er wordt gezegd dat als je deze niet hebt gezien, je niet in IJsland bent geweest.

De mooiste watervallen van West-IJsland

Uiteraard draait een IJsland rondreis vooral om natuur. Mooie natuur. West-IJsland staat met een paar watervallen in ons lijstje mooiste watervallen van IJsland. De wandeling naar de Glymur is het meer dan waard, ook al is het haast niet te doen om de waterval op de foto te krijgen. Misschien juist wel daarom. Je moet hem gewoon zien. De rit over de gravelwegen van de West-Fjorden naar de Dynjandi is het ook waard zonder deze magische waterval op het einde. Maar het maakt het nog beter dat hij er wel is! Helemaal als je kampeert, want aan de voet van de waterval mag overnacht worden.

Rauðasandur en Garðar

Waar het scheepswrak van Garðar makkelijk te bereiken is, is het rode strand Rauðasandur iets spannender. Zeker in een camper. Het uitzicht over het strand is wellicht nog het mooiste. Want roodgekleurd strand vind je verder nergens in IJsland. Ons is het niet gelukt om het strand met droge voeten te bereiken. Maar dat kan ook met het getijde te maken hebben. Voor IJsland speciaal, maar voor de rest van Europa vrij normaal 😉

De mooiste reizen naar IJsland

Meteen boeken toch? Om het nog makkelijker te maken hebben we de leukste IJsland-reizen voor je uitgezocht. Zo hoef jij niet meer al die websites af. Met deze reizen ga je echt genieten van IJsland. Beloofd!

Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals