Reizen in beeld: Zuid-IJsland

Ontelbare watervallen, imposante rauwe landschappen en zwarte stranden

Denk je erover om naar IJsland te gaan voor een rondreis? Na het zien van deze foto’s kan het niet anders dan dat je staat te popelen om te gaan. En wij zeggen DOEN! Het is zo bijzonder om IJsland te ontdekken. Het is haast niet in woorden uit te drukken. Ook al komen de foto’s lang niet in de buurt bij het real life aanzicht toch worden we elke keer weer blij bij het zien van de mooie plaatjes. Jij hopelijk ook! Werp een blik en kom erachter wat je te wachten staat in Zuid-IJsland.

 • Lars kijkt uit over Mývatn
  anemptytextlline
 • Het meer Mývatn in IJsland
  anemptytextlline
 • Goðafoss waterval op zijn mooist
  anemptytextlline
 • Bijzondere plek Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Game of Thrones grot in IJsland
  anemptytextlline
 • Uitzicht vanaf de ring road IJsland
  anemptytextlline
 • Vulkanische kleuren in IJsland
  anemptytextlline
 • Selfoss waterval te lopen vanaf Dettifoss
  anemptytextlline
 • Uitzichten die nooit vervelen
  anemptytextlline
 • Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • IJslands landschap
  anemptytextlline
 • Dettifoss op zijn mooist
  anemptytextlline

Wij Reizen In IJsland

IJsland is magisch, en één van de mooiste landen die wij bezocht hebben. Maar IJsland vraagt wel om een goede voorbereiding. Gelukkig heb je ons gevonden. Vijf weken reden we over het eiland en alles wat je moet weten om niet voor verrassingen te komen staan vind je hier. Zo ga je met een gerust hart genieten van dit epische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En, hebben we te veel gezegd? Sta je te springen om de hoogtepunten van Zuid-IJsland in het echt te gaan zien? Wil je de imposante ijsschotsen van het Jökulsárlón Glacier Lagoon zelf horen kraken? Dat snappen we. Daarom hebben we voor jou enkele toffe IJsland trips geselecteerd. Wie weet zit er iets voor je tussen!

Tip: Zuid-IJsland kan erg druk zijn, het is immers een plek met veel gruwelijke spots dicht op elkaar. Mocht je niet van het massatoerisme zijn probeer er dan voor te kiezen om in het voor- of naseizoen te gaan. Of gooi je dagritme om in de zomer en slaap overdag om ‰’s nachts (wanneer het toch nog licht is) je activiteiten te ondernemen.

In totaal hebben we vijf weken met onze camper over het eiland gecrost en hebben we veel toffe dingen gezien en gedaan. Lang niet alles want je raakt nooit uitgekeken op al het wonderlijke natuurschoon van IJsland.

De mooiste reizen naar IJsland

Meteen boeken toch? Om het nog makkelijker te maken hebben we de leukste IJsland-reizen voor je uitgezocht. Zo hoef jij niet meer al die websites af. Met deze reizen ga je echt genieten van IJsland. Beloofd!

Dasja
Dasjadroomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis

Wij Reizen In op Instagram