Klimmen in de Todra Gorge, Marokko

Klimmen in Marokko is het populairst in de Todra Gorge

Home » Afrika » Marokko » Klimmen in de Todra Gorge, Marokko

Liefhebbers van outdoor sporten zijn in Marokko aan het goede adres. Surfen, mountainbiken, hiken, trailrunnen, kiten.. Je kunt het zo gek niet bedenken. Waar Marokko misschien minder om bekend staat, is klimmen. Maar in Marokko is een levendige klimcommunity aan het ontstaan en het hart daarvan vind je in de Todra Gorge.

De Todra Gorge

De gorge is gelegen ten zuiden van het Hoge-Atlasgebergte en ten oosten van de meer populaire Dadès Gorge. De gorge is vijftien kilometer in lengte en 300 meter diep. Op sommige plekken is deze gorge net breed genoeg voor twee auto‰’s om elkaar te passeren. Een indrukwekkend gezicht dus. Ten zuiden van de gorge ligt het toeristische plaatsje Tinghir, met een breed aanbod aan campings en hotels. Achttien kilometer ten noorden, aan het einde van de gorge, vind je het kleinere plaatsje Tamtetoucht. Kortom, een ongelofelijke plek om te gaan klimmen!

Extra optie: In voor nog meer avontuur en ben je met eigen vervoer? Lees snel verder over een adembenemende piste die je van de Todra Gorge naar de Dadès Gorge leidt.

Overnachtingstip: Ben je met eigen vervoer? Accommodatie is ook makkelijk te vinden aan het einde van de gorge, in Tamtetoucht. Hier is het rustiger en soms goedkoper om te overnachten in camper, tent of hotel, dan in het drukkere Tinghir.

 • Kamelen in wilde rucolavelden
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • De erewacht bij Mausolé Mohamed V
  anemptytextlline
 • Het strand van Rabat
  anemptytextlline
 • Wakker worden langs een stuwmeer aan de N8
  anemptytextlline
 • Ook al loop je verkeerd naar de Akchour waterval het is overal mooi
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Zoek een balkon op voor dit uitzicht
  anemptytextlline
 • De thee en tagine staat al klaar
  anemptytextlline
 • De kleine straatjes van Fez
  anemptytextlline
 • Drogende huiden in Fez
  anemptytextlline
 • Dasja in de oude stallen van Meknes
  anemptytextlline
 • Stadsmuren van Meknes
  anemptytextlline
 • Door de Hoge-Atlas met de camper
  anemptytextlline
 • Mausolé Mohamed V in Rabat
  anemptytextlline
 • Oukaimeden geeft het berg gevoel dichtbij Marrakech
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Stap in een andere cultuur en ontdek veel tips & tricks. Zo kun je goed voorbereid en hopelijk zonder spanning een rondreis maken door dit fantastische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Klimmen in de Todra Gorge

Heb je nog nooit geklommen? Of ben jij zeer ervaren? Voor ieder wat wils in de Todra Gorge. De van origine Franse, en ervaren klimmer, Julio van Adventure Verticales heeft in de afgelopen jaren eigenhandig meer dan 500 klimroutes ontwikkeld in dit gebied. De routes zijn overal in de gorge te vinden en variëren van een 3a tot 7c (beginner, tot vergevorderd). Met bijbehorende kaarten van de routes en eventuele begeleiding, is dit daarom een ultieme plek om voor een dag of langere tijd te gaan klimmen.

Tip: Hou rekening met het weer en de stand van de zon. In het zonnetje is het zelfs in de winter goed te doen om te gaan klimmen, maar zodra de zon achter de rotswand verdwijnt is de lol er al snel vanaf!

Klimmen met een guide in Marokko

Julio is een extreem ervaren en vriendelijke guide. Zijn werk in de gorge is echter niet ongezien gebleven en faux guides proberen een graantje mee te pikken van zijn werk. Je zult hier voornamelijk tijdens het hoogseizoen, en in het dorpje waar Adventure Verticales is gevestigd, mee te maken krijgen. Maar veiligheid staat bij deze sport voorop, dus zorg ervoor dat je eerst bij de officiële winkel in Tinghir langs gaat voor informatie, eventuele uitrusting en begeleiding. Wees ook daarna voorbereid op het gebruikelijke gehossel van Marokko. Voornamelijk in het eerste en smalle stukje van de gorge krioelt het van de kraampjes, verkopers en faux guides. Gelukkig sta jij dan waarschijnlijk al op het punt om de hoogte in te gaan, ver bij de drukte vandaan!

Opmerking: Wij worden niet betaald om Adventure Verticales te promoten. Wij kunnen voor jouw veiligheid en de kwaliteit van de klimroutes echter niet anders dan deze organisatie aanraden.

Zelf reizen in Marokko?

Ben je enthousiast geworden over Marokko en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Mattias
Mattias vindt ultieme vrijheid in het reizen. Weg van alles wat moet, en op zoek naar onbekende uitgestrekte natuur. Het liefst met zoveel mogelijk wilde dieren, een paar straathonden en katjes die wat liefde kunnen gebruiken. Het reizen is voor Mattias een inspiratiebron voor het leven in Nederland. Minimalistisch, duurzaam, buiten, en genoegen nemen met minder. Door klein te leven heeft hij de vrijheid, het geld en tijd om zijn dromen waar te maken. In Nederland bouwt Mattias nu zijn eigen Tiny house, en bereidt ondertussen nieuwe avonturen voor.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis