Klimmen in de Todra Gorge, Marokko

Klimmen in Marokko is het populairst in de Todra Gorge

Geschreven door: Mattias

Liefhebbers van outdoor sporten zijn in Marokko aan het goede adres. Surfen, mountainbiken, hiken, trailrunnen, kiten.. Je kunt het zo gek niet bedenken. Waar Marokko misschien minder om bekend staat, is klimmen. Maar in Marokko is een levendige klimcommunity aan het ontstaan en het hart daarvan vind je in de Todra Gorge.

De Todra Gorge

De gorge is gelegen ten zuiden van het Hoge-Atlasgebergte en ten oosten van de meer populaire Dadès Gorge. De gorge is vijftien kilometer in lengte en 300 meter diep. Op sommige plekken is deze gorge net breed genoeg voor twee auto‰'s om elkaar te passeren. Een indrukwekkend gezicht dus. Ten zuiden van de gorge ligt het toeristische plaatsje Tinghir, met een breed aanbod aan campings en hotels. Achttien kilometer ten noorden, aan het einde van de gorge, vind je het kleinere plaatsje Tamtetoucht. Kortom, een ongelofelijke plek om te gaan klimmen!

Extra optie: In voor nog meer avontuur en ben je met eigen vervoer? Lees snel verder over een adembenemende piste die je van de Todra Gorge naar de Dadès Gorge leidt.

Overnachtingstip: Ben je met eigen vervoer? Accommodatie is ook makkelijk te vinden aan het einde van de gorge, in Tamtetoucht. Hier is het rustiger en soms goedkoper om te overnachten in camper, tent of hotel, dan in het drukkere Tinghir.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Kamelen in wilde rucolavelden
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline