Surflessen in Marokko

Een reality check en essentiële tips

Geschreven door: Mattias

In Marokko gaan surfen. Je ziet het gelijk voor je. Afrikaanse kust, woestijn op de achtergrond, fantastische golven, en een verrassende mix met Islamitische cultuur. Je gaat er bijna van watertanden, zo goed klinkt dat. Een reis naar Marokko heeft de potentie om die onvergetelijke surftrip te worden, maar daar moet je wel wat voor doen. Eerder schreven Lars en Dasja al over de 'surfstrip' van Marokko. Ben je nog iets minder vergevorderd, en wil je lesjes gaan nemen? Lees dan eerst dit blog om niet bedrogen uit te komen.

Surfen in Marokko; een reality check

Om te beginnen is het altijd goed om even een reality check te doen. Marokko heeft veel potentie voor een fantastische surftrip, maar in de praktijk kan het tegenvallen. Het weer, het seizoen, de drukte, je moet maar net de leuke plekjes weten te vinden. Lyrische beschrijvingen over bepaalde stranden moet je altijd met een korreltje zout nemen. De kust is op veel plekken slachtoffer van grootschalige en slecht uitgedachte vastgoedontwikkeling. Dooddoener? Nee, niks is zo belangrijk als met reële verwachtingen aan je droomvakantie beginnen. Dan kun je flexibel zijn en beter meebewegen met de golven van jouw trip.

Schakel hulp in: neem surflessen

Ben je beginner, of medium surfer, dan is het eigenlijk altijd goed om lessen te nemen. Surflessen zijn niet alleen handig om de techniek onder de knie te krijgen. Het is misschien wel even belangrijk om wat hulp te krijgen bij alles eromheen: goede materialen regelen, de juiste plek vinden, op de beste tijden gaan, en ga zo maar door.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Kamelen in wilde rucolavelden
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • De erewacht bij Mausolé Mohamed V
  anemptytextlline
 • Het strand van Rabat
  anemptytextlline
 • Wakker worden langs een stuwmeer aan de N8
  anemptytextlline