Rabat, kleinschalig en vriendelijk

Rabat is de koningsstad met de meest relaxte vibe

Geschreven door: Dasja

Toen wij naar Rabat gingen wisten we niet wat we moesten verwachten. De hoofdstad van Marokko, dat moet wel kapot druk zijn, toch? Niets bleek minder waar, Rabat is kleinschalig en super vriendelijk. De oude binnenstad (kasba) is nog kleiner dan menig dorp in Nederland. De nieuwe stad eromheen strekt verder, maar heel interessant is die niet op de Tour Hassan, het Mausolée Mohammed V en de souk na.

De meest ontspannen kasba

Rabat staat met stip op één wat meest ontspannen kasba‰'s betreft. De witte huisjes met blauwe onderkanten (schijnbaar tegen muggen) op zichzelf zijn al rustgevend. Er zijn niet zoveel winkeltjes of verkopers die je geld afhandig proberen te maken. Verdwaal je hier dan krijg je waarschijnlijk een medaille, het is onmogelijk. Zwerf even door de straatjes en geniet van het uitzicht over het strand vanaf het plein rechts achterin de kasba. Met een beetje geluk (in het weekend) val je met je neus in de hipster scene van Rabat, jonge straatmuzikanten lijken te battelen om het meeste publiek terwijl een andere groep het over een andere boeg gooit; tekeningen. Dit alles wordt hevig gedocumenteerd door hordes hobby fotografen. Ja Rabat is fijn.

Tip: Er zijn wat mannen die je proberen mee te nemen op een rondleiding, aan het eind van dit vriendelijke gebaar verlangen ze echter geld. Het is onnodig voor Rabat, je kunt gewoon weg lopen als iemand je probeert 'bij de groep te houden'.

De stranden van Rabat

Rabat heeft twee stranden die aan de monding van de rivier liggen, aan de kant van de kasba wordt hevig gesurfd. Hoewel de golven buiten de brekers nogal intens waren kwam er elke zoveel seconde een prima golf de brekers binnen gerold. Buiten de brekers was er op dit moment niets te zoeken, zo hevig als de Atlantische Oceaan hier te keer ging hebben we in Marokko nog niet eerder gezien. Waarschijnlijk is dit strand in de zomer een betere plek om te chillen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Kamelen in wilde rucolavelden
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemp