Verliefd op Sidi Kaouki

Onze liefdesverklaring aan dit schattige dorpje en zijn schitterende omgeving

Geschreven door: Dasja

Sidi Kaouki is eigenlijk geen dorp te noemen, er is meer vierkante meter strand dan dat er bebouwd is. Hoewel het niet echt om het dorp te doen is, is het vooral de omgeving die Sidi Kaouki tot één van onze heerlijkste bestemmingen van Marokko heeft gemaakt. We zijn er goed vier weken blijven staan, op een paar verschillende plekken, en hebben zoveel mogelijk van de omgeving proberen te zien. Dit is waarom wij verliefd zijn op Sidi Kaouki.

Ontspannen vibes

Hoewel we het grootste deel van de tijd buiten het dorp hebben doorgebracht zijn de ontspannen vibes van Sidi Kaouki ons zeker niet ontgaan. Van gezellige restaurants, hotels en zelfs een (surf)hostel en camping. En twee kleine winkeltjes met enkel de hoofdnodige benodigdheden. Het dorp is dus vooral functioneel, verwacht geen architectonische hoogstandjes, Sidi Kaouki draait om het strand en de oceaan. Elke avond lijkt het dorp leeg te lopen, het strand op. Een voetbalveld wordt in het zand getekend en het potje begint terwijl de rest geniet van de zonsondergang. Om nog niet over surfen te beginnen.

Het nadeel: Van de vier weken stonden we één week op de enige open camping. De camping zelf was prima. Wat ons deed besluiten te vertrekken was dat de camping al het afval iets verderop op een bouwplaats dumpt. Met een flinke zooi tot gevolg.

Het mooiste van alles is dat Sidi Kaouki (nog) niet wordt overspoeld door toeristen. Hoewel het op nog geen 30 kilometer van Essaouira ligt weten maar weinig mensen het te vinden. De ontspannen vibes worden dan ook niet weggeblazen door een overvloed aan mensen. Het is er altijd lekker ontspannen en rustig.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Kamelen in wilde rucolavelden
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline