IJsland als onderdeel van je wereldreis

Waarom IJsland thuishoort op je wereldreisroute

Een wereldreis moet naar onze mening bol staan van verschillende landschappen. IJsland is zo een land waarvan er maar een paar ter wereld zijn en dus eigenlijk niet mag ontbreken. Het grote voordeel van IJsland is dat het in sommige gevallen een ideale stop is. Bijvoorbeeld als je richting Amerika of Canada gaat. IJsland ligt namelijk precies halverwege Europa en Noord-Amerika. Maar er zijn meer opties om IJsland op te nemen in jouw wereldreis.

IJsland in combinatie met Noord-Amerika

De meest voor de hand liggende combinatie is met een bestemming in Noord-Amerika. Er zijn namelijk veel maatschappijen die IJsland sowieso al als tussenstop gebruiken. Bij een aantal routes heb je standaard tot een dag overstaptijd waarin je het land kort kunt zien. Uiteraard is dit lang niet genoeg om een goede indruk van IJsland te krijgen, maar het geeft wel aan dat het makkelijk is om een paar dagen of zelfs een paar weken later het vliegtuig op te stappen naar de volgende bestemming.
De combinatie vluchten via IJsland zijn relatief goedkoop, zeker als je niet gebonden bent aan de populaire seizoenen. Zelfs in een paar dagen kan je een aantal van IJslands hoogtepunten ontdekken. Bijvoorbeeld via de Golden Circle reisroute. Heb je een week of langer de tijd? Check dan snel onze andere toffe reisroutes door IJsland.

IJsland in combinatie met Europa

Begint je wereldreis door Europa, groot gelijk want Europa is ook een gruwelijk continent om doorheen te reizen. Hoewel IJsland nogal ver verwijderd is van het vasteland maakt het dat niet minder interessant. Het kost zeker wat meer moeite, maar om de diversiteit van Europa goed te ervaren hoort een bezoek aan IJsland er gewoon bij. Nu kan je voor de makkelijke optie gaan, en een vliegticket kopen, maar heb je weleens aan de oversteek met de ferry gedacht? Het duurt dan wel vier dagen en drie nachten, maar dan heb je wel wat. En je bent toch op wereldreis dus pak er gelijk een cruise bij ;). Je kan de ferry pakken met eigen vervoer (van auto’s tot campers) maar je kan ook gewoon als passagier mee. Naast een schitterende overtocht heb je de mogelijkheid om een tussenstop op de Faeröer Eilanden te maken. Iets wat we je van harte aanbevelen. Want zeg nou zelf, hoe kom je hier anders?

IJsland en de rest van de wereld

Voor de rest van de wereld is IJsland misschien iets minder logisch. Het internationale vliegveld vliegt voornamelijk op Noord-Amerikaanse en Europese bestemmingen. Gaat jouw wereldreis richting Azië, Zuid-Amerika of Oceanië dan moet je dus sowieso (nog een keer) overstappen. Maar wederom, IJsland is het meer dan waard.

Waarom IJsland?

IJsland, het land van vuur en ijs, is met geen ander land te vergelijken. Je loopt letterlijk over één grote vulkaan. Natuurlijk is dit op sommige delen veel duidelijker dan andere, maar er zijn maar weinig landen waar je de bron van het land zo duidelijk ziet als hier. De locatie van IJsland, gelegen op twee tektonische platen, heeft voor veel schoonheid gezorgd. Van epische watervallen tot het onbeschrijfelijke noorderlicht. Het is te veel om op te noemen, daarom lees je hier waarom jij IJsland moet bezoeken.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *