Vegetarisch en veganistisch eten in Marokko

Reizen door Marokko als vegetariër, is dat moeilijk?

Geschreven door: Anniek

In Nederland is het tegenwoordig vaak goed geregeld voor vegetariërs en veganisten. In de supermarkten zijn veel diervrije producten te vinden en in de meeste restaurants staan er vegetarische gerechten op het menu. Op reis kan het voor een vegetariër en veganist soms lastig zijn. Gelukkig hebben wij in Marokko redelijk makkelijk en lekker vegetarisch en veganistisch gegeten. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om met een gerust hart door Marokko te reizen als vegetariër of veganist, heb jij al trek?

Eten in restaurants als vegetariër of veganist

Op bijna elke straathoek in Marokko is een restaurant te vinden. Ook is het vaak mogelijk om in het hotel of op de camping te eten. Sommige campingeigenaren brengen zelfs het eten tot aan de camper, hoe luxe is dat? In de kleinere (niet toeristische) dorpen kan het vegetarische eten eentonig worden omdat er weinig variatie is. Maar in toeristische dorpjes en grotere steden zijn er vaak restaurants met meerdere vegetarische en veganistische gerechten. Als er geen vegetarische opties op het menu staat is het mogelijk om de kok te vragen voor een vegetarisch gerecht, alles is vers gemaakt en ze zijn erg klantvriendelijk dus meestal is een aanpassing aan het gerecht geen probleem.

Wat voor gerechten je kunt verwachten

Marokko staat bekend om zijn tajine en couscous. Vaak hebben restaurants een vegetarische/veganistische variant op deze gerechten op het menu staan. Wij vonden ze zelf niet erg smaakvol, het is vaak simpele couscous met wat groentes en de tajine is niet meer dan aardappels met wat groentes. Maar als het restaurant de juiste kruiden gebruikt kan het zalig smaken. In veel restaurants is een typisch Berberse soep, Harira, te krijgen. Deze soep is op basis van groenten en kikkererwten en is echt lekker! Voor wie nog eieren eet is de omelette berber een aanrader.

Lees hieronder verder!
 • Kamelen in wilde rucolavelden
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline