Trailrunnen in Marokko

Waarom en hoe je kunt trailrunnen in Marokko

Geschreven door: Mattias

Een gouden tip voor iedereen die sportief is en op vakantie gaat naar Marokko: één van de leukste manieren om dit prachtige land te ontdekken, is door te trailrunnen. Trailrunnen is in feite niets anders dan hardlopen op onverharde paden. Lees hier waarom je zou moeten gaan trailrunnen en hoe je eraan begint!

De trailrun gemeenschap in Marokko

Ben je opzoek naar een epische ultra marathon, of heb je nog niet eerder op een trail gerend? In Marokko is er voor ieder wat wils. Hardlopen past goed in de Marokkaanse cultuur, en de community is daarom ver ontwikkeld. Als je in Marokko gaat hardlopen ben je dan ook al snel aan het trailrunnen. Veel paden of wegen zijn namelijk onverhard en uitdagend. Daarnaast biedt elke regio weer nieuwe soort tracks: over bergen, door de woestijn, over het strand. Marokko heeft het allemaal.

Trailrunnen door Marokko als een pro

Trailrunnen kan op heel veel verschillende manieren gebeuren. Ben je getraind en fanatiek, dan kun je aan een van de vele wedstrijden meedoen. Van de ‰'zwaarste loopwedstrijd op aarde‰', de Marathon des Sables, die 250 kilometer lang door de Sahara voert. Tot de zes dagen durende race over het Hoge Atlasgebergte Trans Atlas Marathon. Maar er zijn ook genoeg races met kortere afstanden te vinden, zoals de Morocco Race (10 tot 95 kilometer afstanden).

Lees hieronder verder!
 • Kamelen in wilde rucolavelden
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • De erewacht bij Mausolé Mohamed V
  anemptytextlline
 • Het strand van Rabat
  anemptytextlline
 • Wakker worden langs een stuwmeer aan de N8
  anemptytextlline
 • Ook al loop je verkeerd naar de Akchour waterval het is overal mooi
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Zoek een balkon op voor dit uitzicht
  anemptytextlline
 • De thee en tagine staat al klaar
  anemptytextlline
 • De kleine straatjes van Fez
  anemptytextlline
 • Drogende huiden in Fez
  anemptytextlline
 • Dasja in de oude stallen van Meknes
  anemptytextlline
 • Stadsmuren van Meknes
  anemptytextlline
 • Door de Hoge-Atlas met de camper
  anemptytextlline
 • Mausolé Mohamed V in Rabat
  anemptytextlline
 • Oukaimeden geeft het berg gevoel dichtbij Marrakech
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Ontdek al onze tips & tricks om een ontspannen rondreis door Marokko te maken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Zelfstandig trailrunnen: ga op ontdekkingstocht

Maar minstens even gaaf als een race, is het om zelfstandig te trailrunnen in Marokko. Het biedt een perfecte combinatie: je ervaart het landschap en ontmoet de lokale bevolking op een bijzondere manier. Je loopt er namelijk met niks anders dan jezelf doorheen. Daarnaast heb je wel een redelijk tempo en zie je dus een stuk meer dan wanneer je gaat hiken. Niet te vergeten, je bent lekker aan het sporten en daagt jezelf fysiek uit.

Tip: Dit is ook hoe ik het liefst trailrun in Marokko. Lekker op ontdekkingstocht en het landschap ontdekken. Op mijn runkeeper account kun je voor wat inspiratie de tracks terugvinden die ik in Marokko heb gelopen.

De voorbereiding: zo ga je goed van start

Het is niet moeilijk om te gaan trailrunnen. Zorg voor goede kleding, schoenen, voldoende water en een volle telefoon met een offline kaart. En dan gewoon gaan! Je kunt zonder planning gaan lopen, door simpelweg het pad te volgen wat voor je ligt. In de steenachtige woestijn of aan de kust is dit echt een aanrader. Het landschap is overzichtelijk en je kunt een logische route volgen. Langs het strand heen en over de klif terug, bijvoorbeeld. Ben je op zoek naar een meer zorgvuldig uitgezochte route? Dan kun je met een aantal hulpmiddelen, zoals de app Wikiloc, altijd een mooi wandelpad vinden. Ook kun je met een trailrunguide op pad, bijvoorbeeld met één van de verschillende guided trekkings in de omgeving van Marrakesh.

One comment on “Trailrunnen in Marokko”

 1. Wat een interessant artikel. Ik heb nog nooit zo bedacht om een land te ontdekken. Ik doe heel graag trailrunnen, maar niet verder dan Nederland gekomen om deze sport te beoefenen. Interessant dat je ook op deze manier een land kan ontdekken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Marokko?

Enthousiast over Marokko en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Marokko reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Marokko

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram