Trailrunnen in Marokko

Waarom en hoe je kunt trailrunnen in Marokko

Geschreven door: Mattias

Een gouden tip voor iedereen die sportief is en op vakantie gaat naar Marokko: één van de leukste manieren om dit prachtige land te ontdekken, is door te trailrunnen. Trailrunnen is in feite niets anders dan hardlopen op onverharde paden. Lees hier waarom je zou moeten gaan trailrunnen en hoe je eraan begint!

De trailrun gemeenschap in Marokko

Ben je opzoek naar een epische ultra marathon, of heb je nog niet eerder op een trail gerend? In Marokko is er voor ieder wat wils. Hardlopen past goed in de Marokkaanse cultuur, en de community is daarom ver ontwikkeld. Als je in Marokko gaat hardlopen ben je dan ook al snel aan het trailrunnen. Veel paden of wegen zijn namelijk onverhard en uitdagend. Daarnaast biedt elke regio weer nieuwe soort tracks: over bergen, door de woestijn, over het strand. Marokko heeft het allemaal.

Trailrunnen door Marokko als een pro

Trailrunnen kan op heel veel verschillende manieren gebeuren. Ben je getraind en fanatiek, dan kun je aan een van de vele wedstrijden meedoen. Van de ‰'zwaarste loopwedstrijd op aarde‰', de Marathon des Sables, die 250 kilometer lang door de Sahara voert. Tot de zes dagen durende race over het Hoge Atlasgebergte Trans Atlas Marathon. Maar er zijn ook genoeg races met kortere afstanden te vinden, zoals de Morocco Race (10 tot 95 kilometer afstanden).

Tekst gaat hieronder verder!
 • Kamelen in wilde rucolavelden
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline